SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

 Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

BAÜN Hastanesinde 3 cm’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Üst Düzey Cerrahi İşlemlerin Adresi 3 cm.’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Serkan Sarı: “Ağızlarında Millet, Eylemlerinde Şirket Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine CHP Grubu adına konuştu. AKP iktidarının sağlık ve ilaç politikalarını eleştiren CHP’li Serkan Sarı, “Ne sağlık politikalarınız ne ilaç politikalarınız vatandaşımızın yarasına merhem oluyor.  Yaptığınız her uygulama yeni sorunlar yaratıyor. Sizler bu millete şifa veremezsiniz, o yüzden, halkımızı hasta etmeyin yeter! Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!” dedi.

Uzmanlar “Görülmeyen Yaralar” Konusunu Anlattı  

  Balıkesir Haber TV’de yaptığı programlar ve gazetelerde yazdığı makalelerle şehrimiz sağlığına önemli katkılar sunan Uzman Fizyoterapist Özden Certel’in moderatörlüğünde düzenlenen Panelde Balıkesir’deki intihar vakaları anlatıldı. 

LÖSEV Et Desteğine Balıkesir İle Devam Ediyor

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında bu yıl on binlerce aileye et yardımı yapılacak.

Karesi’de Öğrenciler ‘Akciğer Kanseri’nin Farkında

Karesi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında 620 gence, Akciğer Kanseri eğitimi verdi.

Şehir Hastanesi’nde “Tüp Bebek Merkezi” Açılıyor

Balıkesir, günümüzün önemli teknolojik sağlık hizmeti olan, Tüp Bebek Merkezine kavuştu. Yıllardır Balıkesirlilerin başka illere giderek tedavi gördükleri Tüp Bebek Merkezi, Atatürk Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yarın saat 10.00’da yapılacak bir törenle açılacak. Türkiye’de dokuz merkezde bulunan ÜTYE (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi) Tüp Bebek Merkezinin, Balıkesir’de önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor…

Kızılay Kitap Eczanesi Projesi Hayata Geçti

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdi. 

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

“Harekete Geçerek Umudu Yaşat; İntiharı Önle”

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serkan Kadir Keskin yazılı bir açıklama yaparak her yıl 700 binden fazla insanın intihar ettiğini belirterek, harekete geçerek, umudun yaşatılmasını ve intiharların önlenmesini istedi.

Epilepsi Hastası Helikopter Ambulansla Ankara’ya Sevkedildi

Ayvalık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde Epilepsi Nöbeti sonrası Entübe edilen 31 yaşındaki kadın hasta K.P Balıkesir İl Ambulans komuta kontrol merkezi tarafından, Ankara hava koordinasyon ve İstanbul hava koordinasyon ile yapılan görüşmeler sonucu, İstanbul’dan kalkış yapan Helikopter ambulans hasta K.P'yi Ayvalık Stadyumundan alarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine nakledildi.

Üniversite Hastanesi Pırıl Pırıl Oldu

Dönem dönem hastalar tarafından gündeme taşınan ve şikâyet konusu olan BAUN Üniversite Hastane temizliğine yeni dönem ile birlikte özel ilgi gösteriliyor.

Ekinlik Adasından Yaralı Hava Ambulansıyla Hastaneye Sevkedildi

Marmara Ekinlik adasında yaşanan fırtına nedeniyle denizden ulaşım sağlanamayınca, 65 yaşındaki yaralı M.Ş hava ambulansı ile hastaneye sevkedildi.

LÖSEV Edremit’te yüzleri güldürdü

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) lösemili ailelere yardım dağıtan "İyilik Tırı" Edremit ilçesine geldi.

Balıkesir Afetlerde 10.Bölge Koordinatörü Oldu

Balıkesir Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Umke 10.Bölge Koordinatörü olarak belirlendi. Manisa ve Çanakkale İlleri de Balıkesir 10.Bölge Koordinatörlüğüne bağlandı.

Canbey: “Edremit Devlet Hastanesi’nin İhalesi 8 Mayıs’ta”

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit’e müjdeli haberi Ankara’dan gönderdi.  Canbey, Edremit Devlet Hastanesi’nin İnşaat İhalesinin 8 Mayısta yapılacağını açıkladı…

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

Ramazan ayı, beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerekir.Sahur yapılmaması, kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır bu sebeple sahura mutlaka kalkılmalıdır.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIR

Zamanında ve bilinçli yapılan ilk yardımın hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle; İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezinde, 03-04 Ocak 2023 tarihlerinde açılan eğitimleri tamamlayarak "İlk Yardımcı Belgesi" almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Aşırı Tuz Kullanımına Dikkat!

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin Dünya tuza dikkat haftası nedeni ile bir açıklama yaptı. Keskin açıklamasında aşırı tuz tüketiminin sağlığımıza olan zararlarını aktardı.

Toplam 89 haber.