Amatör Spor Haberleri
SON DAKİKA

Amatör Spor Haberleri

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

Başkan Yılmaz "Ayrım yapmadan tüm sporculara destek olduk" 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Amatörün geleceği, Büyükşehir’in desteği” temalı programda; amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve hakemler ile bir araya geldi. Ahde vefa ödüllerini takdim edildiği programda, Balıkesir’de spora yapılan yatırımlara gıptayla bakıldığı ve Avrupa’da Balıkesir’in adının sıkça anılmaya başlandığı vurgulandı. 

Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 30 Milyon Lira Destek

Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, amatör spor kulüplerine bu yıl için 30 milyon lira maddi destek sağlayacaklarını belirterek spora her noktada destek olacaklarını söyledi. Sporun En’lerinin de ödüllendirildiği törende ayrıca Balıkesir’i; ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil eden sporculara da ödülleri takdim edildi.

“TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI YOK”

Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nin bu kadar kullanışlı ve güzel olacağının hayalini bile kuramadıklarını söyleyen milli ve amatör sporcular, AHP hakkında tarihe altın harflerle yazılacak sözler söyledi: Hayalini kuramadığımız bir komplekse sahip olduk, Türkiye’de spora bu kadar çok saygı gösteren, değer veren böyle bir belediye başkanın olduğunu düşünmüyoruz.

Gençlerin Ortak Noktası “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları”

Amatör Spor Haftası kapsamında 11 Ekim 2023 tarihinde Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, amatör sporcuların ilham verici deneyimlerini aktardıkları “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” paneli iki oturum olarak gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

AHP, 17 EKİM’DE AÇILIYOR

Amatör spor kulüplerine 100 milyon lira maddi destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şimdi de tam donanımlı 5 futbol sahalı 127 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük spor ve yaşam kompleksi Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nin açılışını 17 Ekim’de gerçekleştiriyor.

Amatör Spor Haftası Başladı…

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası, 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası, 15 Ekim’e kadar devam edecek.

BALIKESİR’DE SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 ilindeki kulüp ve sporculara destek olmak amacıyla malzeme yardımında bulunmaya devam ediyor. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir’de faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu. Her sene kulüplere malzeme desteğinde bulunan Bakanlık, bu yıl mayıs ayında 236 amatör spor kulübüne 5 milyon 280 bin lira nakdi yardım yapmıştı. Düzenlenen ayni yardım töreninde ise 236 spor kulübüne şort-tişört, antrenman yeleği, yağmurluk ve spor çantasının yer aldığı malzeme kolileri teslim edildi.

Başkan Yılmaz, Amatör Spor Kulüplerine Desteği 60 Milyona Çıkardı

Mahalle Ligi Turnuvalarının bu yıl ki şampiyon takımları belirlendi. 9 Kategoride, 24 binin üzerinde sporcuyla gerçekleştirilen turnuvaların sonunda yapılan törende, şampiyon takımlar ödüllerine kavuştu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz yıl 15 milyon lira olan amatör spor kulüpleri desteği bu yıl 60 milyon liraya çıkardıklarını müjdeledi.

Mahalle Ligi Turnuvasıyla 40 Bin Çocuğa Ulaşılacak

‘Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ ve ‘Mahalle Ligi Paneli’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 317 kulübe söz verdiği 15 milyon liralık desteği yerine getirdi. Başkan Yılmaz, turnuvayla 20 ilçede 40 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

ASKF Başkanı Metin Mengüç Amatör Spordaki Son Gelişmeleri Değerlendiriyor

ASKF Başkanı Metin Mengüç Amatör Spordaki Son Gelişmeleri Değerlendiriyor

Amatör Sporu Şaha Kaldıracak Destekler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) organizasyonunda düzenlenen “Amatör Spor Kulüplerimize Destek Bizden, Spor Yapmak Onlardan” töreni, Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Karesi Belediyesi'nden Amatör Futbol Kulüplerine Destek

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi ilçesinde hizmet veren amatör futbol kulüplerine forma desteğinde bulundu. Başkan Orkan, kulüplere saha yapımı içinde çalışmalara başladıklarını müjdeledi.