SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Emin Arslan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit’i ziyaret etti

Bir dönem Balıkesirde"de görev yapan Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve İstihbarat Dairesi Başkanı Emin Arslan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit’i ziyaret etti

Ücretsiz ring seferlerinden Balıkesirliler son derece memnun...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, semt pazarlarına ücretsiz ring seferleri düzenlemeye başladı. Özellikle pazara ulaşımın zor olduğu TOKİ 1. Etap-2. Etap ile Adnan Menderes Mahallesi-Kızpınar Mahallesi’nde başlatılan ring seferleri vatandaşlardan tam not aldı. İlerleyen yaşı nedeniyle pazara yürüyerek gitmekte zorlanan vatandaşlar ise seferlere büyük ilgi gösteriyor.

Balıkesir’de Yakın Çözüm ekibi sahaya iniyor

Türkiye’nin en çok muhtarına sahip illerinden olan Balıkesir’de muhtarların işini kolaylaştıracak yeni bir çalışma modeli hayata geçiyor. Muhtarlar Günü’nde sistemin detaylarını paylaşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sabahlara kadar çalıştık. Artık “Başkana ulaşamıyoruz, ilgili yöneticilere ulaşamıyoruz” şikayetlerini sonlandırmak için çok çalıştık.  Halkla daha yakın olmak için genç ve dinamik arkadaşlardan oluşan bir Yakın Çözüm Ekibi kurduk. Hangi konu hangi aşamada tüm bunları dijital bir platform üzerinden takip edeceğiz.” dedi.

Başkan Hakan Şehirli 94 Mahalle Muhtarı ile Bir Araya Geldi!

Altıeylül Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 94 mahalle muhtarına yönelik anlamlı bir kahvaltı programı düzenledi.

Tunalılar Çiftine Ağıt

Kapadokya gezisi için yola çıkan tür otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen facia gibi kazanın kurbanları arasında Balıkesir'in sevilen esnaflarından Hasan Tunalılar (65) eşi Pembe Tunalılar (62) da yer aldı. Şehrin sevilen isimleri arasındaki çiften gelen acı haber sevenlerini yasa bürüdü.

CHP'nin "Şevval Sam" çarkı! Milyonlar böyle çarçur ediliyor

CHP'li Konak Belediyesi'nin şarkıcı Şevval Sam'a 29 Ekim konseri için 5.300.000 TL ödeme yapacağı gündeme geldi. Ancak Konak Belediyesi gibi birçok CHP'li belediyenin 2024 yılında Şevval Sam'a konser verdirdiği ortaya çıktı. 

Edremit Belediyesi’nde zeytin hasadı başladı

Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden olan Edremit ilçesinde Belediyeye ait zeytinliklerde hasat başladı. Ekiplerle bitlikte ilk hasadı gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, zeytin sezonun tüm üreticilere bereketli olması dileğinde bulundu.

Balıkesir İtfaiyesi 10 ayda 2 bin 993 can kurtardı

Balıkesir’in huzur ve güvenliği için 7/24 nöbet tutan Balıkesir İtfaiyesi, 10 ayda 7 bin 470 olaya müdahale etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 4 bin 898 yangın, 671 trafik kazası, 2 bin 81 kurtarma, 173 suda arama kurtarma ve 318 su baskını olayına müdahale etti. Ekipler bu olaylarda bin 574 vatandaş ve bin 419 hayvanı kurtardı.

"İş'te Altıeylül Personel Kariyer Masası"

Altıeylül Belediyesi, iş arayan vatandaşlar için yeni bir kariyer portalı olan "Altıeylül Kariyer"i hayata geçirdi. Bu platform, Altıeylül ve çevresindeki firmalarda istihdam fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Afetlerde kesintisiz haberleşme için güçlü iş birliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) arasında, doğal afetlerde haberleşmenin kesintisiz sağlanabilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında olası bir afet durumunda kesintisiz haberleşme sağlanabilmesi için ortak çalışmalar yürütülecek.

 Kız çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çocuğa yönelik şiddet ve cinayet olaylarının azalması noktasında herkese büyük sorumlulukların düştüğünü belirtirken, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm Balıkesir’de kız evlatlarımıza sahip çıkmak için çalışıyoruz.  Evlatlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza hep beraber sahip çıkacağız” dedi.

Büyükşehir’in ulaşım desteği aileleri sevindirdi

Taşımalı eğitim gören öğrencilerin mağduriyetini gidererek “Okulunuz Uzaksa Büyükşehir Yakın” projesini hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri okullarına güvenle ulaştırmayı sürdürüyor. Ulaşım sorununu Başkan Ahmet Akın’a iletir iletmez dönüş yapıldığını söyleyen aileler; “Başkanımız derdimize derman oldu.” diyerek mutluluklarını paylaştılar. 

 Balıkesir’de “Yakın Kart” Dönemi

Başkan Akın’dan emekliye, çocuklara, yaşlılara, kadınlara, evleneceklere müjde…

Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’nda artık Balıkesir de var

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala tarafından yönetilen, 2015 yılında kurulan ve içeriğini 46 şehrin belirlediği Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na (MUFPP) üye olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, herkese sağlıklı ve erişilebilir gıda sağlamak amacıyla kolları sıvadı.

Türk Sağlık Sen 48. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

TÜRK SAĞLIK SEN Sendikasının 48. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 4-7 Ekim 2024 tarihlerinde Genel Merkez Yönetim Kurulu, Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yakın Kart 10’10'da lansmanla tanıtılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’de ikamet eden vatandaşlara, nitelikli sosyal yardım yapılması için seçim öncesinde sözünü verdiği “Yakın Kart” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 10.10 Balıkesirliler Günü’nde lansmanı yapılacak olan “Yakın Kart” ile Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en zorunda her zaman en yakınında olacak.

Gençlerin “Günaydın Çorbası” Büyükşehir’den

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden yürekleri ısıtan ikram...Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin güne sıcak bir başlangıç yapmaları için “Günaydın Çorbası” ikramını başlattı.

CANKURTARANLAR AĞUSTOS AYINDA 97 CAN KURTARDI 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı cankurtaran ekipleri, Ağustos ayında 97 kişiye yardım elini uzattı. 32 kule, 7 bot, 4 jet ve 74 personelden oluşan cankurtaran ekipleri halkın can güvenliğini sağlamaya devam ediyor.

ALTIEYLÜL'E YENİ KARDEŞ

Balıkesir'de sosyal belediyeciliğin bir numaralı adresi gösterilen Altıeylül, Çanakkale Umurbey Belediyesi ile kardeş oldu. Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, kardeş belediyenin başkanı Erdal Doğan ile Zoom üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplam 545 haber.