Arama Kurtarma Haberleri
SON DAKİKA

Arama Kurtarma Haberleri

AFAD Madencileri Dört Koldan Arıyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

Koca Seyit’in Torunları Libya’da

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman itfaiyecileri, sel felaketi nedeniyle 20 binden fazla kişinin kaybolduğu Libya’da gece gündüz arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHRİN ARAMA KURTARMA EKİBİ LİBYA’DA

Sel felaketi nedeniyle 6 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 10 binden fazla kişinin de kaybolduğu Libya’ya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üç araç ve 10 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi kurtarma şampiyonu Ateş isimli köpek, eğitimlerini kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 bloktan oluşan sitenin enkazında sürdürüyor.7/24 nöbette olan Ateş, yurt içi ve yurt dışında her canlının imdadına koşmaya hazır.

S.A.K. Acil Sivil Arama Kurtarma Derneği Kuruldu

Genel Başkanlığını Artun Emirbayer ve Barış Hırabaş’ın yaptığı, Acil Sivil Arama Kurtarma Derneği; Adana merkezli olup toplam 15 ilde 16 temsilcilik olarak kuruldu. 

Şahinderesi Kanyonunda Bir Kadın Kayalıklardan Düştü

Edremit Altınoluk Şahinderesi kanyonunda yabancı uyruklu O.A. isimli bir kadın kayalıklardan düştü. Düşme sonucu belinden ve kafasından yaralanan yabancı uyruklu kadın, bulunduğu yerden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından kurtarılarak 112 saglık ekiplerine teslim edildi.

Psikososyal Destek Ekibi Kahramanmaraş'ta

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber olan Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

DENİZYILDIZI HİKÂYESİ

Karesi Belediyesi Temizlik Ekibi Deprem Bölgesinde

Depremin yaralarını sarmak için seferber olan Karesi Belediyesi, arama kurtarma ekibinden sonra bölgedeki temizlik çalışmalarına destek veriyor. Karesi Belediyesi’nin bir temizlik kamyonu ve personelleri Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çalışmalara başladı.

Karesi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Umut Oluyor

Türkiye’nin Güney Doğusu’nu etkileyen şiddetli depremler sonrası AFAD koordinesinde Hatay’da çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi arama kurtarma timi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

‘Ateş’ Yürek Isıtmak İçin Çalışıyor

Pazartesi gece saatlerinde Osmaniye’ye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yıldız Arama Kurtarma Birliği, iki vatandaşı enkaz altından kurtarırken Ateş adlı kurtarma köpeği ise nokta atışı yeteneği ile bölgede büyük rol aldı.

Altıeylül Tek Yürek

Altıeylül Belediyesi’nin ilk destek ekibi arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere deprem bölgesine uğurlandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi önünden uğurladığı destek ekibi Hatay’da görev yapacak.

Edremit Belediyesi İlk Yardım Ekibi Deprem Bölgesine Gitti

Edremit Belediyesi bünyesinde ilk yardım eğitimi almış 30 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için deprem bölgesine gitti. Başkan Selman Hasan Arslan’ın uğurladığı ekip Hatay’da görev yapacak.

39 Araç 79 Personel Deprem Bölgesine Gidiyor

Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni bölgeye sevk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 araç, 79 personel ile Osmaniye İli’ne bugün yola çıkıyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi, il genelinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir, Depremin Yaralarını Sarmak İçin Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. Osmaniye İlinde koordinasyonu sağlamak için Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bölgeye hareket ediyor.

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi “Okulum Afete Hazır” projesi kapsamında lise öğrencileriyle birlikte gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Öğrencilere tatbikatta, Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi arama kurtarma şampiyonu Ateş de eşlik etti.

Balıkesir İtfaiyesi Başarısını Tescilledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiyesi K9 Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin Ateş isimli labrador cinsi köpeği, Sakarya’da düzenlenen görev yeterlilik sınavında kendi grubunu birincilikle tamamlayarak başarısını tescilledi.

İtfaiye Erleri Komando Gibi Eğitim Alıyor

Marmara ve Ege Bölgesi’nde meydana gelen yangın, deprem ve sel baskınlarında önemli bir rol oynayan 50 kişilik Yıldız Arama Kurtarma ekibi, özel eğitimli iz sürme köpekleriyle birlikte Değirmen Boğazı’nda geceli gündüzlü eğitim kampına girdi.

Manyas Gölü'nde Kaybolan Balıkçı Aranıyor

Geçtiğimiz Pazar günü Manyas Gölü'nde kaybolan balıkçı Osman Arı'yı arama çalışmaları devam ediyor. İnsansız hava araçları da (İHA, Drone) arama çalışmalarında kullanılıyor.