Avlu Haberleri
SON DAKİKA

Avlu Haberleri

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

BALBUCKS, şehre yayılmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ünü tüm ülkeye yayılan markası BALBUCKS, şubeleşmeye ve tüm şehre yayılmaya devam ediyor. 7’den 77’ye herkesin; muhteşem lezzetleri, nezih ortamı ve uygun fiyat politikası dolayısıyla tercih ettiği BALBUCKS’ın 3. şubesi Avlu Yaşam Merkezi’nde açıldı.

Avlu, enerjisini güneşten alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Genç yetenekler, MOD10’la sahneye çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOD10 Gençlik Orkestrası, ilk konserini Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdi. Umut Ayral’ın şefliğinde 8-18 yaş arasındaki birbirinden yetenekli 45 genç yetenekten oluşan orkestra, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Büyükşehir 4. skate parkı açıyor

Kentin her bir karışına hizmet götüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehir merkezinde bulunan Avlu Yaşam Merkezi ile Atatürk Parkı’nın ardından Bandırma Sahili’nde skate park oluşturan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Akçay’a skate park kazandırıyor.

BALBUCKS İKİNCİ ŞUBESİNİ AVLU’YA AÇIYOR

Gençlerin, fenomenlerin ve ünlülerin uğrak noktası haline gelen BALBUCKS’ın ikinci şubesi, Avlu Yaşam Merkezi’nde açılacak. Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen BALBUCKS kafeler, yoğun istek üzerine ilerleyen zamanda 20 ilçenin tamamında şubeleşecek.

İş Arayanlar; Bu Fuarı Kaçırmayın

İş arayan ve işverenleri buluşturacak Balıkesir İstihdam Fuarının (BAİF08) Ekim ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda 20-21 Kasım tarihlerinde yapılmasına karar verildiği ve fuarın 20 Kasım saat 11.00’ de Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde “Burada İş Var” mottosuyla sekizincisinin açılacağı bildirildi. 

“SAĞOL ATAM” BU AKŞAM GÖSTERİMDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları’nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı’nın buluşmalarından esinlenen “Sağol Atam” isimli kısa metrajlı belgesel tadındaki filmin galası bugün SAAT: 20.00’de (8 Kasım Çarşamba) Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Bu konuda yapılan açıklamada gösterime tüm halkın davet edildiği ve ücretsiz olduğu belirtildi…

Seyit Onbaşı’nın “Sağol Atam” Filmi Gösterime Giriyor

Çanakkale Zaferi'nin en önemli kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk'un kısa filmi 8 Kasım saat 20.00’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterime giriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe armağanı olan kısa filmin galasına tüm vatandaşlar davet edildi.

Sakarya İlkokulu'ndan 100. Yıla Coşkulu Kutlama

Sakarya İlkokulu, Cumhuriyetimizin 100. yılını Avlu Fatih Salonu'nda düzenlediği öğretmen ve öğrencilerle velilerin de katıldığı dolu dolu etkinliklerle coşkuyla kutladı.  

Engin Altan Düzyatan Büyükşehir’e Hayran Kaldı

Dizi ve sinema oyuncusu Engin Altan Düzyatan, BALMEK, DGM Çamlık Millet Kütüphanesi ve Avlu Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezleri tek tek gezen Düzyatan hayranlığını gizleyemedi.

Avlu Da Alışveriş Fırsatlarını Kaçırmayın

Şehrimizin önemli ve sevilen Fizyoterapisti Özden Certel İzmir’de katıldığı bir seminerde uzmanlık alanı içine giren; Alzheimer ve egzersizler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Alzheimer Farkındalık Seminerine konuşmacı olarak davet edilen Dr. Fizyoterapist Özden Certel çağımızın bu en önemli hastalığıyla ilgili, bilinmesi gereken birçok ciddi konuda dikkat çekici uyarılarda bulundu…

AVRUPA TRİATLON ŞAMPİYONASI BALIKESİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun iş birliğinde Balıkesir, 3 gün boyunca Avrupa Triatlon Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Balıkesir Avlu Traitlonu için 32 ülkeden 700 sporcu ve 2 bini aşkın ziyaretçi şehre gelerek ekonomiyi canlandırdığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir artık kabuğunu tamamen yırttı. Dünyanın her yerinden her alanda organizasyona ev sahipliği yapabilecek düzeye geldi.” dedi.

AVLU BALIKESİR TRİATLONU AVRUPA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

32 ülkeden700 sporcunun katıldığı “Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası", Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Güç Seninle” sloganıyla başladı. Yüzme, koşu ve bisiklet parkurlarına katılan sporcular Balıkesir’e aşık olduklarını dile getirdi.

Triatlon Dünyasının Kalbi Balıkesir’de Atacak

Triatlon dünyasının kalbi 3 gün boyunca Balıkesir’de atacak. Avlu Balıkesir Triatlonu ile Türkiye ilk kez Triatlon Avrupa Şampiyonluğu’na ev sahipliği yapıyor. Muhteşem organizasyon öncesinde basına bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “İlimizin yapacağı en önemli etkinliklerden biri. Bir sonraki hedefimiz Dünya Triatlon Yarışmasının burada yapılması.” dedi.

Edremit’te Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergileri

01-07 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Edremit Halk Eğitimi Merkezi Merkez Binasında, Bostancı, Altınkum, Kızılkeçili ve Balıkesir Merkez Avlu Kongree Merkezinde 40’a yakın farklı türlerde sergi açılışları gerçekleştirecek.

Bayrakçı 2. Tur Anket Sonuçlarını Altıeylül’de Açıkladı

3. Altıeylül Kitap Fuarı geçtiğimiz gün kapılarını açtı. İlk gün Güvenlik Politikaları Uzmanı ve Yazar Mete Yarar kitap fuarında okurlarıyla bulup kitaplarını imzaladı. Akşam saat 21:00’de de SONAR Araştırma Şirketi Kurucusu Hakan Bayrakçı ve Mete Yarar sevenleri ile Avlu ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Başkan Başaran: “Rehavete Kapılmadan, Doğru Adamla Yola Devam”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı geniş katılımlı “İl Danışma İstişare ve Değerlendirme” toplantısını “28 Mayıs’ta Büyük Türkiye Zaferine hazırız” diyerek Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, İl 3 Kademe Yönetim Kurulu Üyeleri, 20 İlçe Başkanı ve 3 Kademe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Büyükşehir, Avlu’daki Çocuk Oyun Grubunu Yeniledi

Balıkesirlilerin çocuklarıyla birlikte çokça zaman geçirdiği Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde bulunan oyun grubunu yenileyen Büyükşehir Belediyesi, kapasitesini 4 kat artırdı. Çocukların can güvenliği göz önüne alınarak oluşturulan oyun grubuna; bilişsel ve zihinsel materyaller de eklendi.

Büyükşehir İlçe Merkezlerindeki Camileri Bayrama Hazırlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerinde bulunan camileri Ramazan Bayramı’na hazırlıyor. Camilerin içini ve avlusunu dip bucak temizleyen ekipler, ibadete hazır bir şekilde pırıl pırıl bırakarak vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadet etmesini sağlıyor.

Başkan Başaran:”Balıkesir’de Demokrasi Şöleni Yaşandı”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, 28. Dönem Milletvekili seçimlerine yönelik Aday Adayları Elektronik Teşkilat Temayül Yoklaması Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Yavuz Fuaye salonunda gerçekleştirildi.

“KELİME-İ TEVHİD” HAT ESERLERİ SERGİSİ BALIKESİR’DE

Albayrak Grubu’nun gelenekselleştirdiği ve her yıl farklı bir temayı ele alan Hat Eserleri Sergisi’nin bu yılki teması “Kelime-i Tevhid” oldu. Açılışı AKM’de yapılan ve ardından Üsküdar Nevmekan Sahil’de sergilenen hat sergisi, üçüncü durağı olarak Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

“Kökü Mazide Olan Atiyiz” Oratoryosuyla Kuva-yi Milliye Ruhu Canlandı

Balıkesir Şehitliği’ndeki törenin ardından Avlu Kongre Merkezinde ikinci bir program düzenlendi. Bu programda, “Kökü Mazide Olan Atiyiz” Oratoryosuyla Kuva-yi Milliye Ruhu canlandırıldı.

Hasan Fehmi Yörük İyi Parti İl Başkanı Seçildi

İYİ Parti Balıkesir İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın 3’ncü Olağan Genel Kurulu bugün Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İl Başkanlığı'na Hasan Fehmi Yörük seçildi.

Başkan Yılmaz’dan karne hediyesi ‘Çocuk Köyü’

Avlu Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Çocuk Köyü, yenilenen yüzüyle Cumartesi günü saat 13.00’te açılıyor. Başkan Yılmaz, öğrencilere karne hediyesi olarak sömestr tatili süresince Çocuk Köyü’ne girişleri ücretsiz yaptı.

Türkiye’nin En Büyük Su Altı Fotoğraf Sergisi Balıkesir’de

Ayvalık’ın eşsiz su altı güzellikleri ve kırmızı mercanlarından oluşan Türkiye’nin en büyük su altı fotoğraf sergisi; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu iş birliğinde Avlu Kongre Merkezi’nde açıldı.

Balıkesir’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü, Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen program ile kutlandı.

Balıkesir'de Çocuk Hakları Günü Kutlandı

Çocuk Hakları Günü sebebiyle Avlu'daki Çocuk Hakları Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Dost, Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canbolat, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Meydan, Karesi Gençlik ve Spor Müdürü Adem Özalp, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Avlu'da iki gün sürecek Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu açılışı töreni yapıldı.

4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu 13 Ekimde Balıkesir’de

Türk Müziğinde; eğitim, araştırma, icra, besteleme, kurumsallaşma sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı 4. Ulusal Balıkesir Türk Müziği Sempozyumu 13 -15 Ekim tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.