Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Haberleri

BBB Denizleri Hayalet Ağlardan Arındırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında; 5 yıl boyunca Ege ve Marmara Denizlerini hayalet ağlardan arındırarak biyoçeşitliliğini koruyacak.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER, YETENEKLERİNİ BALMEK’LE KEŞFEDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BALMEK Bandırma Şubesinde özel gereksinimli bireylerin; motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmeleri amacıyla resim kursu gerçekleştiriliyor. Resmi bir iletişim aracı olarak kullanarak özel gereksinimli bireylerin yeteneklerinin keşfedilmesini amaçlayan kursun devamında; bu bireylerin her birinin yönelimine uygun atölyeler açılacak ve gelir elde etmeleri sağlanacak.

Yaz Spor Okulları’nın 2. Dönem Kayıtları Başladı

Çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemelerini sağlamak için alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın ikinci döneminin kayıtları başladı.

BBB KIRSALIN ÇOCUKLARINI VR GÖZLÜKLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsalın çocuklarını sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturmaya devam ediyor. Bu güne kadar; 10 ilçede, 20 kırsal mahalleye giderek çocukları sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, çocukları önce Bandırma Vapuru’nda Atatürk ve silah arkadaşlarıyla buluşturdu, sonra da Roller Coaster heyecanı yaşattı.

BBB, Savaştepe’de İçme Suyu Çalışmalarına Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, Savaştepe İlçesi Sarıbeyler Mahallesi İçme Suyu Şebeke Hattı yapım çalışmalarına devam ediyor. İçme suyu yetersizliği sebebiyle sondaj çalışmaları devam eden mahallede çalışmalar tamamlandığında saniyede 20 litre su akışı sağlanacak.

Büyükşehir İtfaiyesi Görev Başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dün akşam saatlerinde farklı noktalarda çıkan yangınlara en hızla şekilde müdahale etti.

Balıkesir İtfaiyesi Her Yerde

Yaz mevsiminin en sıcak günlerini geçirdiğimiz bu günlerde artan yangınlara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, özverili bir şekilde görevlerini yaparak müdahale ediyor. Balıkesir’de ve civar illerde meydana gelen yangınlarda söndürme çalışmalarına devam eden ekipler, 7/24 nöbette bekliyor.

BASKİ, Dere Yataklarında Oluşan Kirliliğin Önüne Geçiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, şehrin dört bir yanında dere yataklarında oluşan kirliliğin önüne geçiyor. Son olarak Dereboyu Caddesi üzerinde 2 bin metre, Galericiler Sitesi arkasında ise; 700 metre uzunluğunda dere yatağını temizleyen ekipler; kirlilik ve kötü kokuyu ortadan kaldırdı.

Büyükşehir’den, Mahalleler Arası Futbol Turnuvasına destek

Bandırma Ömerli Mahallesi 2024 Yılı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi. 14 takımın katılım gösterdiği turnuvanın şampiyonu Yeni Yenice oldu.

Aromaterapi’ye dair her şey bu festivalde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyelerinin paydaşlığında düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, kapılarını araladı. Aromaterapiye dair her şeyin yer aldığı festival, BAÇEM ve Ören Sahili’nde muhteşem bir atmosferde gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir, kırsalın çocuklarını Atatürk ile buluşturdu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsalın çocuklarını sanal gerçeklik gözlüğüyle; Bandırma Vapuru’nda Atatürk ve silah arkadaşlarıyla buluşturdu. İvrindi ilçesi kırsal Soğanbükü ve Yağlılar Mahallelerinden başlayan proje, diğer kırsal mahallelerde devam edecek.

Büyükşehir’in Adını Kullanarak Yardım Talep Edenlere Dikkat!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Başkan Ahmet Akın ve belediye yöneticilerinin adını kullanarak yardım ve bağış kampanyaları adı altında dolandırıcılık yapan şahıslara karşı dikkatli olunması adına vatandaşları uyaran bir açıklama yayınladı.

Cesur, artık gereken ilgi ve sevgiyi görecek

Şiddet gören sokak köpeğini korumasına alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; tedavi ve bakımlarını tamamlamasının hemen ardından Arbil Hanımın öncülüğünde sahiplendirdi. Köpeğin adını “Cesur” koyan havyansever Fatma Özcan “Gereken; ilgiyi, sevgiyi, alakayı görecek.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tasarrufun Öncüsü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve gelir gelmez daire başkanlıkları ve iştiraklerin genel müdürlerini tasarruf konusunda uyararak 24 Nisan Cuma günü yayınladığı ‘Tasarruf Önlemleri’ni tüm birimlere tebliğ etti. Üzerinden geçen 2 ay boyunca tüm birimler ve iştiraklerin tasarrufu düstur edinmesiyle toplamda 60 milyon lira tasarruf sağlandı.

BASKİ, bayram boyunca aralıksız hizmet verdi

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 7/24 hizmet esasıyla şehrin dört bir yanında oluşan anlık su ve kanalizasyon arızalarına müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi için çalışmalarını aralıksız olarak gerçekleştirdi.

9 günlük bayram tatilinde 15 bin tonun üzerinde atık bertaraf edildi

Atık taşıma faaliyetlerini aralıksız sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda çalışmalarıyla vatandaşlardan tam not aldı. Bayramda; ilçelerden 11 bin 616 ton evsel atığı düzenli depolama sahasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Entegre Katı Atık Tesisi’nde toplamda 15 bin 286 ton evsel atığın bertarafını sağladı.

Balıkesir Büyükşehir’in Plajlarına Tatilcilerden Tam Not

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Mavi Bayraklı plajlar; düzenli olarak temizlenmesi ve cankurtaran hizmetiyle tatitlcilerden tam not aldı. Ekipleri özverili çalışmalarından dolayı kutlayan tatilciler, bu hizmeti sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür etti.

Balıkesir’de, LED’lerde EURO2024 Heyecanı Yaşanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, EURO2024 heyecanını şehrin dört bir yanında yaşatarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’na destek oluyor. LED ekranlarda; Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Gürcistan karşılaşmasını canlı olarak veren Büyükşehir, Balıkesirlilere milli coşkuyu doyasıya yaşattı. Başkan Ahmet Akın da maçı Gönen Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrileriyle birlikte takip etti.

Balıkesir İtfaiyesi Yangına Hızlıca Müdahale Etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında anızdan çıkarak ormana sıçrayan yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek daha fazla büyümesinin önüne geçti. Söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının da yapıldığı yangında ilk belirlemelere göre; 20 hektar tarım arazisi ile 60 hektar ormanlık alan yandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı İlanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı İlanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin logosundaki ‘B’ harfi yenilendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, logosunu dijital iletişimin gereklerine uygun olarak revize ettiğini açıkladı. 2014’ten bu yana kullanılan mevcut “B” harfi; Balıkesir haritası baz alınıp basitleştirilerek “sevgi” ve “kucaklaşma” temalarında işlendiği vurgulanarak; Logonun yeni görünümünün Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildiği de belirtildi.

Büyükşehir, 750 firmaya 430 Milyon ödeme yaptı

Başkan Ahmet Akın’ın yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çalıştığı firmaların ödemelerini rutin olarak gerçekleştiriyor. Belediye, Haziran ayının ilk iki haftasında; 750 firmaya toplamda 430 Milyon TL ödeme yaptı ve personeline de toplam 100 milyon TL’lik bayram parası ödenmesi talimatını verdi.

Büyükşehir, klima denetiminde

Sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyrettiği bu günlerde il genelinde vatandaşların toplu taşıma araçlarından daha konforlu ve sağlıklı bir şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, klima denetimlerini sıklaştırdı.

Büyükşehir, mezarlıkları bayrama hazırlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesi yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için mezarlıkları özenle temizliyor. Ot temizliğinin yapıldığı mezarlıklar aynı zamanda haşerelerden de arındırılarak vatandaşlar için güvenli hale getiriliyor.

Büyükşehir, Kurban Bayramı Öncesinde İbadethaneleri Temizliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde cami ve cemevlerinin temizliğini gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ibadethaneleri pırıl pırıl yapıyor.

Eski Belediye Binası Yıkılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17-23 Haziran günlerinde Karesi ve Altıeylül Belediyelerinin eski hizmet binasının yıkımına başlayacak. Bu günler arasında; Yeni İzmir Yolu Caddesi, Bursa-İzmir İstikameti, Tren Garı ve Balıkesir Valiliği arası tek yön taşıt trafiğine kapatılarak trafik düzeni değişecek.

Çarşıda Bayram Öncesi Yollar Trafiğe Kapanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hem vatandaşın rahatça alışveriş yapması hem de esnafın işlerinin hızlanması için Milli Kuvvetler Caddesi ve bağlantı yollarını 13-15 Haziran günleri arasında araç trafiğine kapatacak.

BALIKESİR İTFAİYESİ HER GEÇEN GÜN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı; her geçen gün niteliğini ve kalitesini artırıyor. Yangın söndürmekle görevli 40 personele elektrikli araç yangınlarına müdahale eğitimi verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 40 Milyon Lira Tasarruf Sağladı

Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yürürlüğe girdiği andan itibaren, daire başkanlıklarına gerekli talimatları vererek bugüne kadar 40 milyon lira tasarruf sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Ailem dediğim Balıkesirli hemşehrilerimin hakkını; ne kendim yerim, ne de bir başkasına yediririm.” dedi.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR’İN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI BU YAZIN GÖZDESİ OLACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mavi Bayraklı Plajının her birini yaz sezonuna en iyi şekilde hazırlıyor. Bölge halkı ve turistlerin konforlu bir tatil geçirmesi için temizlik ve kurulum çalışmalarını sürdüren Büyükşehir’in plajları yazın gözdesi olacak.