Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Balıkesir Büyükşehir’de İletişim Danışmanlığı’na Erdem Sevgi atandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı’na gazeteci Erdem Sevgi atandı.

Balıkesir’de Haşereye Geçit Yok

Vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesini sağlamak amacıyla haşereyle mücadele işlemlerini bayram tatilinde de sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; hem karadan hem de ZİHA’larla havadan müdahaleyle haşereye geçit vermiyor.

BAŞKAN AHMET AKIN, YÖNETİCİLERLE İLK TOPLANTISINI YAPTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, görevi devraldıktan hemen sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (BASKİ) görev yapan yöneticilerle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

Yücel Yılmaz, her yıl 10 bin konut inşa edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALTOK Sosyal Konutları ve BALKENT Konutları ile güvenli bir yaşamın kapılarını aralıyor. Başkan Yücel Yılmaz, “Afetlere dirençli ve uygun fiyatlı sosyal konut projelerimiz, yılda 10 bin hemşehrimizi ev sahibi yapacak” dedi.

“Balıkesir’in Çanakkale Kahramanları” döneme ışık tutacak

Balıkesir’in, Çanakkale Savaşları’ndaki yeri ve öneminin ortaya konduğu “Balıkesir’in Çanakkale Kahramanları” adlı eser, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay’ın kalemiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından literatüre kazandırdı.

Yücel Yılmaz’la Barınaklara Güvenmeyi Öğrendik

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin barınaklarına sokak hayvanı teslim eden bir hayvansever, “Yücel Başkanım, bize belediye başkanına ve barınaklara güvenmeyi öğrettiniz” diyerek çok teşekkür etti.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

Bandırma Entegre Su Projesi’nin yüzde 44’ü tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan İleri Biyolojik Bandırma Atıksu Arıtma Tesisi yapımının yüzde 44’ünü tamamladı. Hızla devam eden çalışmaların sonunda Bandırma Körfezi eski ihtişamına kavuşacak.

Yaralı martı özgürlüğe kanat çırptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gömeç Dalış Köyü açıklarında balıkçıların kullandığı kancalı sahte maket yeme takılarak boğulmak üzere olan bir martı, Dalış Köyü görevlisi Burak Gürcan sayesinde kurtarılarak yeniden doğal ortamına salındı.

Balıkesir, sivrisineksiz bir yaz geçirecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, haşereyle mücadele işlemlerine 12 ay boyunca devam ediyor. Sivrisineksiz bir yaz geçirmek amacıyla larva kaynaklarını tespit ederek anında müdahale eden Büyükşehir ekipleri; hem havadan hem de karadan haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir, sivrisineksiz bir yaz geçirecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, haşereyle mücadele işlemlerine 12 ay boyunca devam ediyor. Sivrisineksiz bir yaz geçirmek amacıyla larva kaynaklarını tespit ederek anında müdahale eden Büyükşehir ekipleri; hem havadan hem de karadan haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Çınarlıdere Mezarlığı yenileniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başçeşme Mezarlığı’nın ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları başlattı. Aydınlatma, yağmursuyu drenaj hattı, giriş takı, yaya ve araç yolları yenilenen mezarlıkta çalışmalar mart ayı içerisinde tamamlanacak.

DİKKATLİ DALGIÇ, MARTININ HAYATINI KURTARDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gömeç Dalış Köyü açıklarında balıkçıların kullandığı kancalı sahte maket yeme takılarak boğulmak üzere olan bir martı, Dalış Köyü görevlisi Burak Gürcan sayesinde kurtarılarak yeniden doğal ortamına salındı.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

"EDREMİT ’TE ÇÖP SORUNU BİTTİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesinde çevre sorunlarına karşı önemli bir adım atarak çevre dostu atık yönetimi uygulamalarını hayata geçirdi. Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğindeki Büyükşehir, vahşi depolama sorununa kalıcı çözümler getirerek ilçenin yaşam kalitesini artırıyor.

EDREMİT’İN SAĞLIKLI GELECEĞİ İÇİN VARIZ!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ön planda tutarak Edremit başta olmak üzere 20 ilçede etkili haşere kontrolü sağlamak amacıyla kapsamlı mücadelesini sürdürüyor

"BALIKESİR'DE TURİZMİ 4 MEVSİME TAŞIYAN SEYİR KEYFİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yücel Yılmaz'ın vizyonu ve liderliğinde Edremit'e yapılan yatırımlar ve turizme katkılar bölgenin istihdam ve ekonomik canlılığını artırıyor.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

‘’KAZDAĞLARINDA DOĞAN MUCİZE’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 206 hektarlık Türkiye’nin en büyük bal ormanı “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” tamamlama aşamasına getirdi. Doğal dengeyi koruyarak sadece arıcılar için değil, tüm ekosistem için önemli bir adım atan Büyükşehir, arıcılığı geliştirerek dünyaya en iyi balın satılmasını ve arı ürünlerinin şifasını sağlamayı hedefliyor.

"ÜRETİME TAM DESTEK, GÜÇLÜ GELECEK!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine olan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Edremit’te zeytincilikle uğraşan çiftçilere 10 bin adet zeytin kasası ve 8 bin toplama örtüsü dağıttı. Bu destek sadece malzeme sağlamakla sınırlı kalmadı, aynı zamanda zeytinliklerin yollarının açılması konusunda da önemli adımlar atıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIK ELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sistemli bir şekilde sağlık taraması hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, uzman ekipler 20 ilçenin kırsal bölgelerini ziyaret ederek, vatandaşların sağlık durumlarını değerlendiriyor ve gerekli önlemleri alıyor.

BALIKESİR'DE ARICILAR İÇİN YENİ DESTEKLER

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıcıları desteklemek ve Balıkesir Balı'nı dünya çapında tanıtmak amacıyla Edremit’e, arıcıların ihtiyaçlarını karşılamak ve arıcılığı güçlendirmek için ahşap kovan, kovan altlığı ve arı yemi, kraliçe arı gibi destekler sunmaya ediyor.

‘’CAN DOSTLARIMIZIN 7/24 MOBİL HİZMETLE YANINDAYIZ ‘’

Edremit ve 20 İlçede Can Dostlarına Sağlık ve Şefkat! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik öncü hizmetleri ile dikkat çekiyor. VETBÜS ve VETBULANS araçlarıyla sadece veteriner müdahaleleri sokaktaki can dostlara sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN, GÖNEN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN YATIRIMLAR

Gönen’in çehresini değiştirecek bölgenin en fonksiyonel hizmet binasını ilçeye kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçenin kalbi konumundaki hizmet binasının da bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nı sil baştan yeniliyor. 27 Şubat Salı günü hem hizmet binasının hem de yenilenen meydanın açılışı, Başkan Yücel Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek.

BÜYÜKŞEHİR’İN HARCADIKÇA KAZANDIRAN UYGULAMASI ‘SOSYO BALIKESİR’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

NE10’un genç beyinleri mezun oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

BALBUCKS, şehre yayılmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ünü tüm ülkeye yayılan markası BALBUCKS, şubeleşmeye ve tüm şehre yayılmaya devam ediyor. 7’den 77’ye herkesin; muhteşem lezzetleri, nezih ortamı ve uygun fiyat politikası dolayısıyla tercih ettiği BALBUCKS’ın 3. şubesi Avlu Yaşam Merkezi’nde açıldı.

İşçi dostu Başkan Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Bem-Bir-Sen Başkanı Levent Uslu ile birlikte “İşçi ve Memur Sendikaları Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü”nü imzaladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilere yüzde 75 oranında zam yapıldı.