Balıkesir Valiliği Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Valiliği Haberleri

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

ALKIŞLAR JANDARMAYA

Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sahipsiz hayvanları beslemek için kuru mama ve su bıraktı. Toplamda 2 bin 269 hayvan beslenirken, vatandaşlara da sahipsiz hayvanlara kötü muamelelere karşı bilgilendirme yapıldı. Balıkesir Valiliği, besleme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ Ailelerle Başladı

Öğrencilerin eğitim-öğretim yolculuğunu hayat boyu desteklemek için başlatılan ‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ veliler için planlanan eğitimlerle başladı.

Kızılay Balıkesir 6 Şubat Depremini ve Gönüllüleri Unutmadı

Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanlığı, 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve bu süreçte yaraların sarılması için Kızılay’da gönüllü olarak çalışanlar için 6 Şubat Depremi Anma ve Kızılay Gönüllülerine Teşekkür Programı düzenledi.

Aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı 

Balıkesir Valiliği koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kamu düzeninin devamının sağlanması, suç ve suçlular ile mücadele kapsamında; aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı

Balıkesir’de İmzalar Gençler Ve Sporcular İçin Atıldı

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Milli Eğitim ile Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında ‘Gençlik ve Spor Faaliyetlerinde Kurumlar Arası İş Birliği Protokolleri İmza Töreni ve Sporcu Eğitim Merkezi Malzeme Dağıtım Programı gerçekleştirildi.

SARI:”DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZA DEĞMELİ”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Körfez Bölgesini etkileyen yoğun yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara Balıkesir Valiliği’nin ve yetkili bakanlıkların maddi yardım yapması konusunda çağrıda bulundu.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Değerlendirildi

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında yaklaşan kış mevsiminde hayatı olumsuz etkileyecek durumların engellenmesi, İl genelindeki karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kış tedbirlerinin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

100. Yıla özel Balıkesir Sanat Günleri

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde eş zamanlı olarak şehrin dört bir yanında Sanat Günleri gerçekleştirildi. Balıkesir Sanat Günleri, 100. Yıla özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile son buldu.

TEMAD Ek Hizmet Binası Açıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından gerçekleştirilen ‘TEMAD Ek Hizmet Binası’ açılış programına katıldı.

Gençlerin Ortak Noktası “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları”

Amatör Spor Haftası kapsamında 11 Ekim 2023 tarihinde Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, amatör sporcuların ilham verici deneyimlerini aktardıkları “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” paneli iki oturum olarak gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

İl Protokolü Hasan Onar’la Bir Yemekle Vedalaştı

Balıkesir’deki görev süresini tamamlayarak ayrılacak olan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın onuruna veda yemeği düzenlendi.

Gençler Yazı Hareketli Geçiriyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde; 20 ilçede “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla düzenlenen ‘GSB Spor Okulları’nda çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde 37 farklı branşta spor eğitimi alıyor.

Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları Düzenleniyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, ANASEM Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği, TGÇ Türkiye Göstergebilim Çevresi, TAMGA-Türkiye Göstergebilim Araştırmaları Dergisi ve NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları” gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına Yeni Atama

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığına yeni atanan Binbaşı Erdal Kıraker ve Daire başkanlığına görevine atanan Yarbay Umut Yavaş Vali Hasan Şıldak’ı birlikte ziyaret etti.

Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları, 20 ilçeye yayıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak Yaz Spor Okullarını; Balıkesir Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirerek 20 ilçeye yayıyor. İki dönem halinde düzenlenecek Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 37 farklı branşta gerçekleştirilecek kurslar, ilçelere göre farklılık gösteriyor.

Valiliğe Yaşlı ve Engellier'in Erişilebilirliği Belgelendi

Balıkesir Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda Balıkesir Valiliği Hizmet Binası” Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı.

Engelsiz Düşlerden Muhteşem Konser

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi desteğiyle “Engelsiz Düşler Türk Sanat Müziği Topluluğu” tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.

Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı Kapılarını Açtı 

Gönen İlçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Tarihi Binalar Restore Ediliyor

Balıkesir Valiliği tescilli kültür varlığı niteliğinde olan tarihi binaların restorasyonu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Balıkesir'in farklı noktalarında bulunan kamuya ait birçok bina yenileniyor, tarihi özellikleri ile yaşatılmaya devam ediyor

Edremit’te Okullarda Sınava doğru BİGEP Seferliği

Balıkesir Valiliği himayesinde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen tüm ilde eğitim seviyesini arttırmayı amaçlayan BİGEP projesi kapsamında Edremit İlçesinde Kaymakam Ahmet Odabaş başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER ve okul müdürlerinin katılımı ile bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

“Bir Lokma Bin Sofra” İftarında Gönüller Buluştu

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bir Lokma Bin Sofra” temalı iftar programına gerçekleştirildi. İftara Vali Hasan Şıldak da katıldı.

Adıyaman’da Ticaret Balıkesir’in Yardımıyla Yeniden Canlanacak

Balıkesir ile Adıyaman arasında “Balıkesir Çarşısı” ile gönül köprüsü kuruluyor. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BALGÜÇ Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilecek yatırımla, Adıyaman’da deprem sonrasında sekteye uğrayan ticaret yeniden canlanacak. Çarşı yapımına katkıda bulunmak isteyen hayırseverler, BALGÜÇ Vakfı üzerinden bağış yapabilecek.

Vali Şıldak: “ Çanakkale Zaferi Tarihte Eşi Olmayan Bir İstiklâl Destanıdır”

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hasan Şıldak; Bu Zaferin tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, inanç ve istiklâl destanı olduğunu vurguladı…

Eğitim Yatırımları Değerlendirildi 

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda Balıkesir genelindeki eğitim yatırımlarının güncel durumu ele alındı.

Vali Şıldak, afetzedeleri dinledi, sorunlarıyla yakından ilgilendi. 

Vali Hasan Şıldak deprem dolayısıyla İlimize gelerek Ayvalık İlçesinde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti.

Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Balıkesir’de Valilik koordinasyonunda afetzedelere yönelik yapılan çok yönlü çalışmalarla depremin izleri el birliği ile silinmeye çalışılıyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun çalışma yürütülüyor.

Valilik, Büyükşehir, AFAD Kenetlendi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ın deprem bölgesindeki yaraları sarmak için sergilediği kurumlar arası dayanışma Türkiye’ye örnek oluyor. Valiliğin talimatı ile Depolama ve Lojistik Merkezi’ne dönüştürülen Yay/ada’da ihtiyaç malzemelerinin düzenli olarak sevkiyatı sağlanıyor.

39 Araç 79 Personel Deprem Bölgesine Gidiyor

Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni bölgeye sevk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 araç, 79 personel ile Osmaniye İli’ne bugün yola çıkıyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi, il genelinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.