Balıkesir Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Haberleri

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 400 BİN TL Hibe Desteği

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Nisan ayı içerisinde proje çağrısına çıkıldığını ve engelli vatandaşların hazırlayacakları projelerin başvurularını 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) yaparak İŞKUR’un hibe ve desteklerinden faydalanabileceklerini belirtti.

KAMPÜSTE HIDRELLEZ ŞENLİĞİ 

Balıkesir Üniversitesinde; Fen-Edebiyat Fakültesi, Balıkesir Yöresi, Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yaratıcı Yazarlık ve Uygulamalı Edebiyat Öğrenci Topluluğu iş birliğinde Hıdrellez Şenliği gerçekleştirildi. 

OSB 3. Etap yol çalışmalarına hız verildi

Atatürk Şehir Hastanesi yönünden gelen trafiğin; şehir içine ve çevreyoluna girmeden Merkez Havaalanı yönünde ilerlemesini sağlayacak OSB 3. Etapta gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla hız kazandı. 

Trafik Haftası’nda çocuklar eğlenirken öğrendiler

“Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda birçok etkinlik gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için bilinçlendirici trafik eğitimleri ile yarışmalar düzenleyerek onların eğlenirken öğrenmelerini sağladı.

İŞ İNSANLARINDAN KONAKPINAR’A TAM NOT

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Konakpınar Gençlik Merkezinin misafirleri Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve BASİAD üyeleri oldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, ''Sizleri tesisimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk'' dedi.

“Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen programa katıldı. Programa katılan minikler akülü araba ve motosiklet kullanarak trafik kurallarını uygulamalı öğrendiler. 

BALIKESİR EV SAHİPLİĞİ YAPTI, PROJELER KONUŞULDU

Tarım İl Müdürlüğü Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarla Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Başkan Akın’dan, gençlere müjde

Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Wowofest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katılımıyla açıldı. Fuarda gençlere seslenen Başkan Ahmet Akın, şehrin belirli noktalarında ‘İstihdam Ofisi’ açacaklarının müjdesini verdi.

BAŞKAN AKIN’DAN, GENÇLERE MÜJDE

Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Wowofest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katılımıyla açıldı. Fuarda gençlere seslenen Başkan Ahmet Akın, şehrin belirli noktalarında ‘İstihdam Ofisi’ açacaklarının müjdesini verdi.

MOTORLU ARAÇLAR DENETLENDİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, bisiklet, motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi gerçekleştirdi.

YAKALANDILAR

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen iki kişi yakalandı

Yeşilay Bisiklet Turu Balıkesir'de Gerçekleşti

Etkinlik, sağlıklı yaşam ve bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla binlerce kişiyi bir araya getirdi. Yeşilay, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeşilay Spor Kulüpleri işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, bisiklet severler hem spor yapmanın keyfini yaşadılar hem de sağlıklı yaşamın önemine dikkat çektiler.

Başkan Akın, Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı

Geride bıraktığımız hafta sonunda; Kepsut’un kırsal Mahmudiye Mahallesi ile Sındırgı’nın kırsal Yüreğil Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan; Kepsut’un kırsal Mahmudiye Mahallesi ile Sındırgı’nın kırsal Yüreğil Mahallesi’nde düzenlenen hayırlarda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, büyük ilgi ve içtenlikle karşılandı.

Dereboyu Caddesi taşıt trafiğine kapatılıyor

Karesi ilçesinde yer alan Çay Deresi ıslah ve altyapı yenileme çalışmaları kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Akıncılar Mahallesi Dereboyu Caddesi’ni 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren taşıt trafiğine kapatacak. Vatandaşlar bu süreçte belirlenen alternatif yolları kullanacak.

Başkan Akın: Özgür basın, özgür bir ülkenin teminatıdır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımlayarak “Özgür basın, özgür bir ülkenin teminatıdır” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler orman temizliği yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Balıkesir'in Edremit ilçesinde öğrenciler Kazdağları'ndaki ormanlık alanda çöp topladı. Etkinlikte konuşan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, ormanların temiz tutulmasının ve korunmasının önemine vurgu yaparak, orman yangınlarının önlenmesi için bilinç oluşturulması gerektiğini belirtti.

Can Dostlarımızı Yalnız Bırakmadık

Balıkesir jandarma ekipleri, sokak hayvanları için mama dağıttı

Sındırgı’da Park, Bahçe ve Mesire Alanlarında Bahar Temizliği

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bahar mevsimi ile birlikte, parklar, dereler, refüjler ve mesire alanları başta olmak üzere şehrin her noktasında temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Başkan Akın, Borç Konusunda Son Noktayı Koydu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki dönemden devraldığı Türkiye gündemine düşen belediye borcu ile alakalı merak edilenleri belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı.

Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması İkincisinden, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya Ziyaret

Üsküdar'da gerçekleştirilen Üniversiteler Arası (İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri) Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Marmara bölge finalinde 2. olan Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Emin Uyanık, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

Atatürk Parkı göz kamaştırmaya devam ediyor

Türkiye’nin en güzel parklarından olan Atatürk Parkı’nın görkemini korumak için gerekli tüm işlemleri yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, parkın içerisinde bulunan süs havuzunu periyodik olarak temizlemeye devam ediyor.

BAŞKAN YILDIZ DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞTI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi "Ustalar Çıraklarla Buluşuyor" projesi kapsamında bu hafta Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Baydemir'i öğrencilerle buluşturdu.

BAŞKAN AKIN, 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERİN YANINDA

Alın teri döken herkesin yanında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, emekçilerle birlikte kutlayan ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 1 Mayıs’ın ilk saatlerinde nöbetteki itfaiye personeline gece ziyareti yapan Başkan Akın; Balıkesir’deki 1 Mayıs kortejine katıldı, kadın emekçilerin etkinliğine konuk oldu.

BİZİM ALNIMIZ AÇIK…

Yücel Yılmaz: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 15 milyar değil

ALIN TERİ KUTSALDIR

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

En kutsal kazanç, alın teri ile kazanılan helal kazançtır

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Vali Ustaoğlu Muhtarları Dinledi

31 Mart 2024 seçimlerinin ardından ilk olarak geçtiğimiz hafta Karesi İlçesine bağlı mahallelerin muhtarlarını dinleyen Vali İsmail Ustaoğlu bu kapsamdaki programlarına Altıeylül İlçesiyle devam etti. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesin'den Çocuklara Çevre Eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hurdadan Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitim TIR’ına dönüştürülen araç, okul okul gezerek çocuklara sıfır atık, iklim değişikliği gibi çevre konularında eğitimler vermeye devam ediyor.

GSB SPOR OKULLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile Balıkesir’de de tüm spor tesislerinde devam ediyor. Bu yıl 37 farklı branşta kayıtlı 33,224 sporcu GSB Spor Okullarında eğitim alıyor.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR’DE DEVRALINAN TOPLAM BORÇ: 15.5 MİLYAR TL

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem mali hesapları pankart ile belediye binasına asılarak kamuoyu bilgilendirildi. Devralınan toplam yaklaşık borç 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 lira.