Balıkesirbüyükşehirbelediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesirbüyükşehirbelediyesi Haberleri

  Başkan Akın:”Ayvalık’ın su sorununu tarihe gömecek ilk adımı attık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık’ın içme suyu sıkıntısını giderme konusunda önemli bir adım olan Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattının temelini attı.

Balıkesir’in, Kıbrıs’ta ‘Kardeş Şehri’ Olacak

KKTC Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Orhan Tuğbay, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’ne katılarak “Kazdağları’ndan Beşparmak Dağları’na Bitkilerin Kardeşliği” adlı bir seminer verdi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda en çok gazisi bulunan Balıkesir’e ayrıca müteşekkir olduklarını vurgulayan Tuğbay, Başkan Ahmet Akın ile görüştüklerini ve Kıbrıs’tan bir şehir ile Balıkesir’i, “Kardeş Şehir” yapacaklarını söyledi.

Ahmet Akın, personelinin arkasında durdu!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir’in logosunun revizyonu konusunda söz alarak "Daha önce el kaldırdığım video montajlanarak sanki oy birliği imajı veriliyor" ifadelerini kullanan AKP Grup Başkan Vekili Yasin Sağay’ı, Başkan Ahmet Akın kendi silahıyla vurdu. Başkan Akın "Buradaki personel sizin daha önce AK Parti iktidarında olan personel. Eğer, buradakilere montajcı diyorsanız, o zaman bu arkadaşlara hakaret ediyorsunuzdur" diyerek personelinin arkasında durdu.

BBB’ye Balıkesirli ve Tecrübeli Bir Bürokrat Getirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, genel sekreter yardımcılığı kadrosuna deneyimli ve tecrübeli bir bürokrat kazandırdı. Uzun yıllar kamu hizmetinde bulunarak kaymakamlık, vali yardımcılığı ve hukuk müşavirliği görevlerinde bulunan Aslı Aynaoğlu artık memleketi Balıkesir için çalışacak.  

Başkan Akın Bayramı hemşehrileriyle bir arada geçirdi

Bir bayramı daha hemşehrileriyle birlikte geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kurban Bayramı’nın birinci gününde evi yanan Yılmaz ailesini ziyaret ederek evlerini yeniden yaşanabilir hale getireceklerinin sözünü verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin logosundaki ‘B’ harfi yenilendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, logosunu dijital iletişimin gereklerine uygun olarak revize ettiğini açıkladı. 2014’ten bu yana kullanılan mevcut “B” harfi; Balıkesir haritası baz alınıp basitleştirilerek “sevgi” ve “kucaklaşma” temalarında işlendiği vurgulanarak; Logonun yeni görünümünün Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildiği de belirtildi.

Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Vali İsmail Ustaoğlu, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesiyle karne heyecanı yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

Balıkesir bayrama hazır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak 9 günlük bayram tatilinin şehirde huzur ve güven ortamında geçmesi için hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti ve herkesi Balıkesir’in eşsiz plajlarında tatil yapmaya davet etti. 

Balıkesir’de haşereye geçit yok

Balıkesirlilerin sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için haşereyle mücadele işlemlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçede ilaçlama işlemlerine tam gaz devam ediyor.

Başkan Akın, Edremitlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Halk Günü Buluşmaları kapsamında Edremitlilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin var gücüyle Edremit için çalışacağını söyleyen Başkan Akın “Edremit, Büyükşehir Belediyesi’nden hak ettiği değeri her zaman görecek.” dedi.

Tarımsal Sulama 20 Dekara Kadar Ücretsiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşiminde, Başkan Ahmet Akın tarafından verilen önerge doğrultusunda 2. Birleşimde gündeme alınan; 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Akın, hayırlarda vatandaşlarla bir araya geldi

Hafta sonunda kırsal mahallelerde düzenlenen Hıdırellez hayırlarına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Balıkesir benim ailem diye boşuna söylemiyorum. Bu şehrin her bir köşesi benim yuvam.” dedi.

Başkan Akın, Edremitlilerle buluşacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 29 Mayıs Çarşamba günü Edremitlilerle, Halk Günü Buluşmaları’nda bir araya gelecek. Başkan Akın, tüm Edremitlileri buluşmaya davet ediyor.

Büyükşehir, Yakupköy’ün içinden geçen kanalı temizliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy halkına verdiği kanal temizliği sözünü tuttu. Yıllardır kirliliği ve kötü kokusuyla hem vatandaşları rahatsız eden hem de çevre sağlığını tehdit eden kanal, BASKİ ekipleri tarafından temizleniyor.

Balıkesir Liseli Keşşaflar Müzesi’ açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi le Balıkesirliler Derneği iş birliğinde Birinci Dünya Savaşı’nda şehit olan 94 Balıkesir Liseli Keşşafın anılarının yaşatılacağı ‘Balıkesir Liseli Keşşaflar Müzesi’ müzesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Ahmet Akın “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için seferberlik başlattık. Kuvayı Milliye’nin başşehri olan Balıkesir’i, Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız.” dedi. 

Başkan Akın’dan; Bandırma ve Körfez’de deniz taksi müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Bandırma’da gerçekleştirdiği Halk Günü Buluşması öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akın “Bu yazdan itibaren bu bölgede ve Körfez’de deniz taksilerimizi göreceksiniz.” diyerek deniz taksi müjdesini verdi.

Başkan Akın, Halk Günleri’ni Bandırma’dan başlatıyor

Seçim döneminde söz verdiği Halk Günleri’ne, Bandırma’dan başlayacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 22 Mayıs Çarşamba günü 13.00-17.00 saatleri arasında Bandırma Ek Hizmet Binasında vatandaşlarla bir araya gelecek.

Büyükşehir, patili dostlar için mama dağıtıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için ücretsiz mama yardımında bulunarak hem patili dostlarını hem de sokak hayvanlarına yardım eden hayvanseverleri sevindiriyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda iki farklı noktadan 3 bin hayvansevere bir günde 18 ton mama dağıtarak can dostların beslenmesine katkı sağladı.

BAÜN, “4. Uluslararası Yargı Sempozyumu”na Ev Sahipliği Yapıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyinin desteği ile düzenlenen “4. İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu” (ISALAJ-2024) BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Başkan Akın ‘Balıkesir Dönüşüm Kongresi’ düzenliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” ortaya koymak amacıyla 30-31 Mayıs günlerinde, şehrin bütün bileşenlerinin katılacağı bir “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” yapacak. Kongreye; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılım sağlayacak.

Başkan Akın’dan Balıkesirlilere çifte müjde

Seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Ahmet Akın; 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusunda telif verdi. Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulmasının ardından kararlar, Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

Büyükşehir Belediyespor Yönetimi Görev Bölümü Yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyespor kulübü yeni yönetimi ilk toplantısını 13 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdi.

Başkan Akın, Borç Konusunda Son Noktayı Koydu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki dönemden devraldığı Türkiye gündemine düşen belediye borcu ile alakalı merak edilenleri belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesin'den Çocuklara Çevre Eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hurdadan Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitim TIR’ına dönüştürülen araç, okul okul gezerek çocuklara sıfır atık, iklim değişikliği gibi çevre konularında eğitimler vermeye devam ediyor.

 Başkan Akın, bayram ziyaretlerinde...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar, protokol üyeleri ve partilileriyle bayramlaştı. Aile büyüklerinin de kabirlerini ziyaret eden Başkan Ahmet Akın’a; eşi ve oğlu da eşlik etti.

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Ahmet Akın İlk Ziyaretini Şehit Yakınları Ve Gazilere Yaptı

31 Mart seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, ilk ziyaretini şehit yakınları ve gazilere yaptı.

Başkan Yücel Yılmaz: ''Her ilçeye Sağlık Merkezi açılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü Sağlık Merkezleri açılacağını ve Sağlık Merkezleri, vatandaşların genel sağlık hizmetlerinden kendi ilçelerinde faydalanmalarını sağlayarak konforunu artıracağını söyledi 

10 Mart’ta sözü verdi, Mayıs’ta tamamlanacak

10 Mart’ta, yıllardır atıl durumda bulunan Çıkrıkçı Hayvan Barınağı’nın baştan aşağı yenileyeceklerinin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çalışmaları başlattı. Barınak Mayıs ayında tamamlanarak hizmete girecek.

Birol Şahin:”CHP’li Belediyeler, Büyükşehir’in 5 Katı Para Harcıyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptığı açıklamada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’deki CHP’li İlçe Belediyeleri ve Ak Partili Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını karşılaştırdı ve “Allah bütün Belediyelerimizi CHP Zihniyetinden korusun.” dedi.