Burhaniye Belediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Burhaniye Belediyesi Haberleri

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Burhaniye Belediyesi Yoğun Yağışın İzlerini Temizliyor

İl genelinde birçok noktada etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrasında gelişen dere taşkınları ile birlikte sahil kenarlarına kadar ulaşan dal ve odun parçaları Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Burhaniye’de 2023’te 250 Bin Metrekare Yeşillendirildi

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir genelinde mevcut park alanlarının haricinde, 2023 yılı içerisinde 250 bin metrekarelik alanda çalışmalar yaptı.

Burhaniye Yolları Yenilenmeye Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içerisinde tespit edilen ve ilçe sakinleri tarafından talep edilen yol ve güzergâhların yenilenmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BURHANİYE'DE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Burhaniye Belediyesi, "Önce Sağlık" sloganıyla 2023 yılında yaklaşık 35 bin kişiye sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Tabiplik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanları Bakımevi, Uçkun ve Haşere İlaçlama gibi birçok alanda geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.

BURHANİYE 2024’E IŞIL IŞIL GİRECEK

2023 yılının bitimine sayılı günler kala Cumhuriyet Meydanı, Ali Çetinkaya Caddesi ve Burhaniye Belediyesi yılbaşı süslemeleriyle ışıldadı.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

Çevreye Duyarlı Burhaniye

Atık piller, doğa ve insan sağlığı için önemli tehditler oluşturuyor. Burhaniye Belediyesi, atık pillerin geri dönüşümü için önemli bir adım daha attı.

Burhaniye Belediyesi’nden Yardım Eli

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi bir vatandaşın görüntülerinin iletilmesi üzerine ilgili birimlere talimat veren Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler, gün içerisinde gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı.

Burhaniye'de Yan Bağlantı Yolu Kullanıma Açıldı

Tüm çalışmaları tamamlanan İzmir-Çanakkale Çevre Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı (Tuzla Caddesi) bölgesindeki yan yol Burhaniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmasının ardından kullanıma açıldı.

Başkan Deveciler Öğretmenleri Ziyaret Etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi'ne bağlı çocuk bakımevleri ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde görev yapan öğretmenleri ziyaret etti.

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Burhaniye Belediyesi’nden 2,5 Milyon Tl Burs Desteği

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirdiği hizmet ve projelerle adından sıkça söz ettiren Burhaniye Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik burs desteğini 2021 yılından itibaren sürdürüyor.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.

Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı!

Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş’ın katkıları ile yapımı tamamlanan, Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi’nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Başkan Deveciler Muhtarlar İle Buluştu

19 Ekim Muhtarlar günü programı kapsamında Burhaniye Belediyesi tarafından Blue Port Hotel’de düzenlenen kahvaltı etkinliğine Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarları bir araya geldi.

Burhaniye Belediyesi Toplu Sözleşme İmzaladı

Burhaniye Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Burhaniye Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel İş Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Şube Yöneticileri ve Temsilciler katıldı.

Burhaniye Belediyespor Türkiye Kupasında Tarih Yazıyor...

Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Burhaniye Belediyespor, TFF 2. Lig ekibi Denizlispor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek, bir üst tura yükselme başarısı gösterdi. 

Burhaniye’nin Parklarında Yaz Sonu Bakımı Yapılıyor

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince; yoğun ve sıcak geçen yaz sezonun ardından park ve yeşil alanlarda bakım ve onarım işlemleri yapılmaya devam ediliyor.

Burhaniye'de Öğrencilerin hayvan Sevgisi

Burhaniye Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne dikkat çekmek için Alida Nedim Erarslan Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde anaokulu, ilkokul ve lise öğrencilerini ağırladı

Başkan Deveciler Sahada Çalışmaları İnceledi

İlçe genelinde üst yapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Burhaniye Belediyesi, Geriş Mahallesini yeni parke yol ve parke kaldırımla buluşturacak olan çalışmalarında da sona geldi.

BBKT’NİN TİYATRO OYUNCULUK EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLADI

Sanatta 25. Yılında olan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, tiyatro oyunculuk eğitimlerinde yeni dönemini açıyor.

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Aralıksız Çalışmaya Devam Ediyor

Başta doğalgaz çalışmaları olmak üzere altyapı çalışmalarından kaynaklı bozulan yolların yapımı, program dahilinde Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor.

Burhaniye Belediyesi’nden Kırtasiye Ve Eğitim Seti Desteği

Burhaniye Belediyesinin “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesi ile hayata geçirdiği ve artık her yıl geleneksel olarak yapılan projelerden birisine dönüşen ilköğretim ve ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere yönelik yapılan giyim, kırtasiye ve eğitim seti desteği bu yıl da devam etti.

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Ekipleri Tam Kapasite Sahada

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yapılan doğalgaz ve çeşitli altyapı çalışmalarından kaynaklanan ve zamanla deformasyona uğrayan yollar için program dahilinde birçok mahallede eş zamanlı olarak yapılan asfalt yama, yağmur suyu kanalı, oluk, tretuvar kaldırım, sathi kaplama öncesi yol sağlamlığı için plentmiks temel tabaka çekimi, parke taş tamir ve begonit taş döşeme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

101 Yıllık Gurur Burhaniye'de Coşkuyla Kutlandı

8 Eylül Burhaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı ilçede düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Yusuf Kaya ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın katıldığı çelenk bırakma töreni Kuva-yi Milliye anıtında gerçekleştirildi.

Bursem Başarıya Koşuyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) öğrencileri, 2019 yılından beri her yıl olduğu gibi bu yıl da üstün başarı göstererek üniversitelere yerleşti. Ege Erdoğan YKS sayısal puan türünde 5600’üncü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği ve Ramazan Ünal sayısal puan türünde 8000’nci olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşirken, Olcay Dönmez sayısal puan türünde 16000’nci olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Sözel puan türünde 2800’üncü olan Oğuzhan Dönmez Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliğine yerleşirken yine sözel sıralamada 5000.inci olan Hazar Yıkılkan Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşti.

Ören'de Anıt Ağaçlar Rehabilite Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce ilçemiz Ören Mahallesi’ndeki, uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alınıyor.