Çöp Haberleri
SON DAKİKA

Çöp Haberleri

Başkan Orkan: “Hükümetimizle Uyumlu Çalışma Hizmet Olarak Dönüyor”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dinçer Orkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyeye 2 adet çöp kamyonu hibe edildiğini müjdeledi. Merkezi yönetim ile belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine değinen Başkan Orkan, “Bakanlıklarımızla kurduğumuz olumlu diyaloglar her daim Karesi'mize hizmet olarak dönüyor” dedi.

"EDREMİT ’TE ÇÖP SORUNU BİTTİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesinde çevre sorunlarına karşı önemli bir adım atarak çevre dostu atık yönetimi uygulamalarını hayata geçirdi. Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğindeki Büyükşehir, vahşi depolama sorununa kalıcı çözümler getirerek ilçenin yaşam kalitesini artırıyor.

AFAD Madencileri Dört Koldan Arıyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

KARESİ’DE KÖŞE BUCAK TEMİZLİK SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik hizmetlerinin yanında sokak sokak dip bucak temizlik çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler ayrıca çöp ve yol kenarlarına bırakılan kaba atıkları da topluyor.

“İklim Krizi Evdeki Çöp Tenekesinden Başlar”

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Bantaş A.Ş. Tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat” konulu Panel yapıldı.

KARESİ’DE HERYER PIRIL PIRIL OLUYOR

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik hizmetlerinin yanında sokak sokak dip bucak temizlik çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler ayrıca çöp ve yol kenarlarına bırakılan kaba atıkları da topluyor.

Karesi’de Çöp Konteynırları Dezenfekte Ediliyor

Karesi Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla yürüttüğü temizlik faaliyetleri kapsamında çöp konteynerlerını yıkama ve dezenfekte çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. 

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Çöpleri düzenli depolayarak doğaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulumlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe ilçesine kazandırdığı istasyon sayesinde yılda 600 ton evsel atığı yönetmeliğe uygun olarak bertaraf edip, elektrik enerjisine dönüştürecek

Büyükşehir, çöp alanlarını çiçek bahçesine dönüştürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde bulunan vahşi depolama alanlarını bir bir rehabilite ederek yeniden doğaya kazandırıyor. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Gömeç’te rehabilite edilen alanlara 7 bin adet zakkum fidanı diken Büyükşehir, eskiden çöp kokan alanları mis kokan alanlara dönüştürecek.

Karesi’nin Konteyner Timleri İşbaşında

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2022 yılında 900 yeni çöp konteynırının dağıtımı yapılırken, 450 konteyner ise Bakım Timleri tarafından tamir edildi. Ekipler vatandaşlardan gelen talepler üzerine yerinde bakım- tamir çalışmaları da yapıyor.

Altınoluk’taki çöplük doğaya kazandırılacak

Deniz manzaralı çöplük doğaya kazandırılacak. Edremit, Altınoluk’ta bulunan “deniz manzaralı” çöplük, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihe karışacak.

Erdek’in Çöpü de Elektriğe Dönüşecek

Çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin ilk turizm bölgelerinden birisi olan Erdek İlçesi’nde, katı atık aktarma istasyonunu devreye aldı. Şehirde aktarma istasyonu sayısını 13’e yükselten Büyükşehir, diğer ilçelere de istasyon kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karesi’de Mavi Konteyır Dönemi

Karesi Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çöp konteynerleri yanına mavi konteynerler koymaya başladı. Adnan Menderes Mahallesi’nde 50 konteyner ile başlayan ve tüm ilçeye yayılacak olan çalışma kapsamında mahalle sakinlerine de 5 bine yakın bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

72 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Çöpten Arındırıldı

Çöpü sorun olmaktan çıkarıp ekonomik bir değere dönüştüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede, 41 vahşi depolama alanından 22’sinin ıslahını yaptı. Bu kapsamda 72 futbol sahası büyüklüğündeki 518 bin 880 metrekare alanda, 2 milyon 601 bin 290 metreküp atık bertaraf edildi.

Balıkesir’de Çöp Dağları Tarihe Karıştı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede tespit edilen 41 vahşi depolama alanından 22’sinin rehabilitasyonunu gerçekleştirdi.

Edremit’te Yeni Nesil Çöp Temizliği

Edremit Belediyesi temizlik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çöp konteynerlerini yıkama aracı Edremit genelinde çalışmaya devam ediyor.

Büyükşehir’den Çevre Sorunlarına Kalıcı Çözümler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehri iklim değişikliğine karşı dirençli hale getirebilmek amacıyla önceliğini kemikleşmiş sorunların çözümüne verdi. Şehrin en büyük çevre sorunlarından olan; vahşi depolama, çöp bertarafı ve derelerde ıslah çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, tıbbi atıklardan kaynaklanabilecek olası risklerin önüne geçmek amacıyla da 2021 yılında bin 383 ton tıbbi atık sterilize ederek bertarafını sağladı.