Ege Haberleri
SON DAKİKA

Ege Haberleri

Başkan Hakan Şehirli’den 1 Mayıs Mesajı

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Şehirli, “1 Mayıs umut dolu bir gün geleceğe dair umutlarımızı birlikte daha güçlü bir şekilde haykrdığımız bir gün”dedi.

EDREMİT'TE MİNİK YÜREKLERİN, BÜYÜK ŞENLİĞİ

Edremit İlçesinde öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkusu bir güne sığmıyor. 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında 26 Nisan Cuma günü geniş kapsamlı bir “Çocuk Halk Oyunları Şenliği “ gerçekleştirildi.

Her Dikilen Fidan Geleceğe Bir Armağan

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hasan Basri Çantay Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Fidan Dikim Etkinliği’ ile yurt öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu. Bu anlamlı etkinlik, Balıkesir Valiliği koordinesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

ATAMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı Altıeylül’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı ve vatandaşlar katılım sağladı.

ATAMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı Altıeylül’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çocuklar, 23 Nisan kutlamalarında doyasıya eğlendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesirli çocukların unutulmaz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaşadıkları bir güne imza attı. Sabah saatlerinden gece geç saatlere dek çocukların bayramını kutlayarak onlarla birlikte etkinliklere katılan Başkan Akın; çocukların yüzlerini güldürdü, günlerini güzelleştirdi.

Balıkesir'de Kaybolan Ekonomistin Kemik ve Kıyafet Parçaları Bulundu

Balıkesir Valiliği, Gönen ilçesinde bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu değerlendirilen kıyafet parçaları ve kemik parçalarının bulunduğu bölgenin inceleme altına alındığını duyurdu. Armutlu Mahallesi'nde bulunan malzeme ve kemik parçaları, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Olay Yeri İnceleme timleri ve jandarma ekipleri tarafından inceleniyor.

Vali Ustaoğlu Koltuğu Devretti

Vali İsmail Ustaoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Burhan Erdayı İlkokulu Öğrencisi Cemre Bulgurcu'ya devretti.

Amacımız, güzel yarınları çocuklarımıza hazırlamak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Büyükşehir’de koltuk, Atatürk çocuklarına emanet

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk’ün izinden giden minik hemşerilerine emanet eden Başkan Ahmet Akın, “Ne mutlu ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı. Biz de aydınlık, bütün ülkeyi kucaklayacak nesillere layık olmak için çalışıyoruz” dedi.

ÇOCUK BAŞKAN MAKAMI DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde, Burhaniye Belediye Başkanlığı koltuğu Can Kuyumcu’ya emanet edildi.

Edremit Belediye Başkanı, 23 Nisan'da koltuğunu öğrenciye devretti

Edremit ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, koltuğunu Karagözoğlu İlkokulu öğrencisi Begüm Taşkıran'a devretti. Taşkıran, temiz bir ilçe olması talimatını verdi ve Atatürk'ü minnetle anarak çocuklara teşekkür etti.

Başkan Ahmet Akın 7/24 mesaide

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar da daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir’i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

Başkan Akın, ‘Muhtarlarımız Ve Köylerimiz En Değerlilerimiz’

Altıeylül İlçesi kırsal mahalle muhtarları Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı ziyaret etti. Başkan Akın, “Köylerimize yapacağımız hizmetleri önce köy muhtarlarımıza danışıp görüşlerini alacağız. Çünkü; bizim en değerlilerimiz muhtarlarımız ve köylerimiz” dedi.

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kaymakamlar, güvenlik birimleri ve ilgili kurumlar ile Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Balıkesir’in emniyet ve asayişle ilgili ilk üç ayın detaylı değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki döneme yönelik planlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmaları ele alındı. 

Evden ziynet eşyası çalan usta yakalandı

Balıkesir'in Levent Mahallesi'nde bir evde tadilat yapan 30 yaşındaki usta, ev sahibinin değerli hasır burma bileziğini çalarak kuyumcuda sattı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli tutuklandı.

Fuhuş Yapılan Masaj Salonuna Operasyon

Bandırma ilçesinde emniyet ekipleri, Hacı Yusuf Mahallesi'nde bulunan bir masaj salonunda fuhuş yapıldığını tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda fuhuş yapanlar suçüstü yakalandı ve uyuşturucu ile suç geliri olarak değerlendirilen para ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi ve masaj salonu 90 gün süreyle kapatıldı.

ALTIEYLÜL’Ü BALIKESİR’İN 1 NUMARALI İLÇESİ YAPACAĞIZ

Göreve geldiği 6,5 yıl süre zarfı içerisinde Altıeylül’e kazandırılan eserler vatandaşların beğenisini topluyor. Eser ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “6,5 yıl içerisinde Altıeylül’e kazandırdıklarımız vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni topladı. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle Altıeylül’ü Balıkesir’in 1 numaralı ilçesi yapmak konusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

BALIKESİR’İN 26 YILLIK HAYALİ YÜCEL YILMAZ’LA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, OSB Yolu’nun 3. Etabında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile birlikte incelemelerde bulundu. Planı 1998’da çizilen yolu; şehri birleştirerek irade koyup, 26 yıl sonra gerçeğe dönüştüren Başkan Yılmaz “Mayıs’ın sonunda tretuvarlarıyla, yağmur kanallarıyla bu yolu da trafiğe açmış olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Eray, “Altıeylül, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kavuşacak”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, geçmişe saygı, geleceğe saygı düşüncesiyle Altıeylül’e ‘Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ kazandıracaklarını söyledi.

Büyükşehir, Edremit’in değerine değer katıyor

Geçtiğimiz hafta Edremit Ülkü Yolu’nun açılışını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yolun devamı için kolları sıvadı. Edremit Çayı’nın her iki yakasında da alternatif bir yol oluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamladığında hem trafik rahatlayacak hem de bölge değerine değer katacak.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

REKORTMEN SPORCULAR, GÖMEÇ DALIŞ KÖYÜ’NE HAYRAN KALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Dünya’da yok, biz de var

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Yenişehirlioğlu ‘Türkiye Yüzyılı Söyleşisi’nde gençlerle buluştu

“Türkiye Yüzyılı Söyleşileri Balıkesir Gençlik Buluşması” için şehre gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projelerini oldukça beğendiğini söyledi. Türkiye’nin markası haline gelen BALBUCKS’ı da ziyaret eden Yenişehirlioğlu çok beğendiğini belirtti.

“ALTIEYLÜL’DE DESTAN YAZACAĞIZ”

Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çandır-Balıklı-Köylüköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Avcı, “Bu güzel buluşmada her zaman olduğu gibi bizleri yine yalnız bırakmayan siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.

Hasan Avcı Altıeylüllülere Teşekkür Etti

Altıeylül Belediye Başkanı ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı kırsal mahallelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Avcı, “Bağımsız olarak çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımız; sizin desteğiniz bizleri motive ediyor. Anlıyoruz ki Altıeylül’e daha çok yapacak işimiz var.” dedi.

‘’200 BİN METREKARE SAHİL BANDI YENİDEN DOĞDU!’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ve gelecek vizyonu doğrultusunda, Edremit’in doğal güzelliklerine değer katan muhteşem bir projeye imza attı. Edremit’in incisi sahiller adeta yeniden doğdu!

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.