Enkaz Haberleri
SON DAKİKA

Enkaz Haberleri

Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi kurtarma şampiyonu Ateş isimli köpek, eğitimlerini kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 bloktan oluşan sitenin enkazında sürdürüyor.7/24 nöbette olan Ateş, yurt içi ve yurt dışında her canlının imdadına koşmaya hazır.

Malatya’nın İçme Suyu Ve Kanalizasyon Hattı Onarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, depremden büyük yara alan Malatya’da bir yandan iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattındaki arızaları onarıyor.

Balıkesir’ İn İş Gücü Malatya’ Da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da Aşevi TIR’ında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

DENİZYILDIZI HİKÂYESİ

Deprem bölgesindeki sokak hayvanları unutulmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde onlarca sokak hayvanını enkazdan kurtararak tedavi etti. Ekipler tarafından sokak hayvanları için 2 tondan fazla mama dağıtıldı.

Ahmet Akın: ‘En Çok Enkaz Altındakilerle İlgili Çağrı Alıyoruz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından kurulan Afet Koordinasyon Merkezi bünyesindeki iletişim hattına gelen ihbarlarla ilgili açıklama yaptı. CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

‘Ateş’ Yürek Isıtmak İçin Çalışıyor

Pazartesi gece saatlerinde Osmaniye’ye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yıldız Arama Kurtarma Birliği, iki vatandaşı enkaz altından kurtarırken Ateş adlı kurtarma köpeği ise nokta atışı yeteneği ile bölgede büyük rol aldı.