Gazete Haberleri
SON DAKİKA

Gazete Haberleri

Balıkesir Büyükşehir’de İletişim Danışmanlığı’na Erdem Sevgi atandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı’na gazeteci Erdem Sevgi atandı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Oldu

Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazetede yayımlandı ve Başkan yardımcısı Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanlığına atandı… Fatih Karahan, Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Başkan Hasan Arslan, gazetecilerle bir araya geldi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede ki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, Balıkesir basınına teşekkür etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü onuruna, Onhann Asya Termal Otel’de akşam yemeği programı düzenledi. Programda konuşan Başkan Yılmaz “Yaptığımız işlerin ardında hep siz varsınız. Kiminiz bizimle birlikte dolaşıyor, kiminiz ekran başında takip ederek haberlerimizi yazıyor.” dedi.

MHP’DEN BALIKESİR HABER TV’YE 10 OCAK ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, İl Yönetiminden İrfan Bilgen ve Erhan Yırcalı ile birlikte Balıkesir Haber TV’ye, 10 Ocak Gazeteciler Dayanışma Günü nedeniyle bir ziyarette bulundular.

SITKI ŞEREMETLİ’YE 50. YIL PLAKETİ

10 Ocak Gazeteciler Dayanışma Günü nedeniyle Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen törende mesleğe katkıda bulunanlar plaketler verildi.

GAZETECİLER VE PROTOKOL ÖĞRETMENEVİNDE KAHVALTIDA BULUŞTU

10 Ocak Gazeteciler Dayanışma Günü nedeniyle Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Öğretmenevinde bir kahvaltı düzenledi.

Şarlatanlara Karşı İlkeli ve Dik Duruş Bekliyoruz

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Dayanışma Günü mesajında, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı tek güç kaynağının gazeteciler olduğuna dikkat çekerek 10 Ocakların bayrama dönüşmesi için sorumlu ve ilkeli gazeteciliğin desteklenmesini, iyiyle kötünün, güzelle çirkinin ayırt edilmesini beklediklerini hatırlattı.

Vali Ustaoğlu: “Gazetecilik Milletimizin sesi, vicdanıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali İsmail Ustaoğlu; “Basın, demokrasinin ve toplum hayatının önemli ve etkili bir denetim organı olması sebebiyle, kamu düzeninin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir” dedi. 

Gazeteci Olcay Özal Toprağa Verildi

Balıkesir Basın camiasının sevilen ismi ve fotoğrafçılık alanında sergileriyle şehrimizin de tanıtımına destek olan Olcay Özal 81 yaşında vefat etti. 

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 62. Yaşında

Balıkesir'de dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek kurduğu Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), kuruluşunun 62 yılına ulaştı. 

Uzmanlar “Görülmeyen Yaralar” Konusunu Anlattı  

  Balıkesir Haber TV’de yaptığı programlar ve gazetelerde yazdığı makalelerle şehrimiz sağlığına önemli katkılar sunan Uzman Fizyoterapist Özden Certel’in moderatörlüğünde düzenlenen Panelde Balıkesir’deki intihar vakaları anlatıldı. 

“İşgalci İsrail Gazetecileri Öldürerek Gerçekleri Susturamaz”

İsrail eliyle işlenen, tarihin en büyük gazeteci katliamına ve İsrail Soykırımına direnen gazetecilere ithaf edilen ve internetten yayın yapan gazzete.com.tr özel bir ek yaptı.

CİHAN HAYIRSEVENER ŞEHİT EDİLİŞİNİN 14. YILINDA ANILDI

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı olan ve 14 yıl önce vurularak şehit edilen Cihan Hayırsevener ve vefat etmiş gazeteciler anısına BGC Basın Müzesi bahçesinde bir anma programı yapıldı.

Yabancıların Türkiye vatandaşlığı almasında yeni şart!

Resmi Gazete'de yayımlandı, yönetmelik değişti

AHMET NAMLI ALTIEYLÜL'E ADAY ADAYI

Balıkesir basınının tanınmış isimlerinden, Gazeteci/Yazar Ahmet Namlı Cumhuriyet Halk Partisi'nden Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

YENİ REKTÖR İSMAİL BOZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. İsmail Boz atandı.

Seçim takvimi Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.

Erdekli Gazeteci Ertan Vefat Etti

Yeni Erdek Gazetesi imtiyaz sahibi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kıdemli üyesi Yaşar Mehmet Akif Ertan vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ertan, ani bir rahatsızlık sonucu getirildiği Balıkesir'deki özel hastanede yaşamını yitirdi. 

Kazak Gazeteciler Karesi Atatürk Evi'nde

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının bu yıl ikincisini düzenlediği organizasyon dahilinde Balıkesir'de bulunan Kazakistanlı gazeteciler, Karesi Atatürk Evi'ni gezdiler.

AK Parti Bigadiç Belediye Başkanlığı için ilk aday; Gazeteci Özcan

Ankara’nın duayen gazeteci ve yazarlarından Bigadiç Yolbaşı Mahallesinden Sadullah Özcan AK Parti Bigadiç Belediye Başkanlığına ilk müracaat eden kişi oldu. 

Esnafa Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Protokolü

Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 11. maddesi gereği 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ve yıl içinde öğretmenlerimize yönelik indirim kampanyalarının düzenlenmesine ilişkin BESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

EĞİTİMDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER!

 Teneffüsten, ders geçme notuna, devamsızlıktan, öğretmen nöbetlerine köklü değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı.

ÇETİN BAYIRLIGİL 5 BİN LİRAYI ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR…

Kasım ayı içinde Emeklilere verilecek olan 5 bin lirayı almayacağını belirten eski gazeteci Çetin Bayırlıgil, emekli olduğunu ve verilen bu 5 bin lirayı Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağını söyledi. Bayırlıgil, “Vatan sağolsun gerisi teferruattır” dedi.

BALIKESİR HABER TV'DEN BAŞKAN TUNÇ'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir il Başkanlığına atanan Niyazi Tunç'a Balıkesir Haber TV ve Gazete Meydan sahipleri Sıtkı Şeremetli ve Ramazan Karaca hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette MHP Karesi Belediye Meclis Üyesi Göktuğ Şeremetli, İl Başkan Yardımcısı Erdal Çalt ve il yönetim kurulu üyesi Canip Karanalp da yer aldı

WFPA Balıkesirli Gazetecileri Kazakistan'da Ağırladı

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği ve Dünya Yabancı Basın Birliği’nin (WFPA) projesinde Balıkesirli Gazeteciler Almatı'da…Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, Yerel Gazete sahipleri ve temsilcileri programa katılım sağladı.

Ülkü Ocaklarından İl Emniyet Müdürüne Ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit Balıkesir’e İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

BGC:"Gazeteciler Şamar Oğlanı Değildir"

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde yayın yapan Radyo Ses ve Ses Gazetesi imtiyaz sahibi Doğan Doğan, Ayvalık yolundaki bir trafik kazasını haberleştirdiği sırada sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldı. Otomobilinde de hasar oluşan Doğan Doğan'a yönelik saldırının güvenlik görevlileri önünde gerçekleşmesi düşündürdü. 

BÜYÜKŞEHİRBALIKESİR VE HALKIN SESİ GAZETELERİ TÖRENLE AÇILDI

Halkın Sesi ve Büyükşehir Balıkesir Gazetelerinin, hizmet bürosu Atalar Caddesi Konyalıoğlu Apartmanı’nda açıldı

Balıkesir valisi Hasan Şıldak Şanlı Urfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarına göre Şanlıurfa Valiliğine Salih Ayhan’ın yerine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak atandı.