Ihracat Haberleri
SON DAKİKA

Ihracat Haberleri

TÜRKİYE DE, BALIKESİR DE İHRACAT REKORU KIRDI

Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, 2023 Yılı İhracat Rakamlarını Değerlendirdi:

Balıkesir’in Doğaltaşta Gururu Ravini Mermer Bu Sene de Geleneği Bozmadı

Doğal taşa tasarımla ve ihracat yaparak değer katanlar Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Doğal Taş Gala Gecesinde ödül coşkusu yaşandı.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi konferansta Anlatıldı

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı ve Türkiye'de Coğrafi İşaretli Ürünler "İhracat ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi" başlıklı Yeni Yüzyılda Gastronomi Konferansı Balıkesir’de yapıldı

Sofralık zeytin ihracatında 100 bin tonla rekor kırıldı

Türk zeytincilik sektörü; 735 bin tonluk rekolteyle dünya birincisi olarak girdiği 2022/23 sezonunda sofralık zeytinde 184 milyon 510 bin dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Bu rakamların Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayıtlarda yerini aldığı belirtildi.

Balıkesir İhracatı Mayıs Ayında 100 Milyona Dayandı

2023 yılında başarılı bir grafik ortaya koyan Balıkesir, mayıs ayında ihracatını yüzde 38 artırarak 68 milyon dolardan 94 milyon dolara ilerledi.

BBB’ye Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ege Yatırım, İhracat, İnovasyon, Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde “Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü” aldı.

Türk EXIMBANK Balıkesir İrtibat Ofisi Açıldı

TÜRK EXIMBANK (Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.) Balıkesir İrtibat Ofisi, 24.04.2023 Pazartesi günü (Bugün) itibariyle Balıkesir Ticaret Odası bünyesinde faaliyet göstermeye başladı.

Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’in İhracattaki Yıldızları Ödüllerine Kavuştu

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği “Ege İhracat Buluşmaları-Balıkesir” toplantısına Balıkesir Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Toplantıda, 2022 yılında Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en çok ihracat yapan 5 firmanın ödüllendirildiği “Balıkesir İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” de yapıldı.

Egeli Madencilerin 2023 Hedefi 1 Milyar 400 Milyon Dolar İhracat

Doğaltaş ihracatında Türkiye’de lider olan Egeli madenciler geçtiğimiz yılı başarılı ihracat artışıyla geride bıraktı. Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2023 yılında yüzde 15'lik artışla 1,4 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.

Yeni Nesil İhracat Destekleri Balıkesir’de Tanıtıldı

Yeni Nesil İhracat Destekleri, Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı konulu Toplantı Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Balıkesir İhracatta 1 Milyar Dolara Yaklaştı

Ticaret Bakanlığı ile Sanayi Odası ve Ticaret Borsa işbirliğinde 12 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonunda “Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı” düzenleniyor.

İhracatta Balıkesir’in Payını Artıracak Adım ‘Akredite Gıda Kontrol Laboratuvarı’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında “Akredite Gıda Kontrol Laboratuvarı” kuruyor. Balıkesir ve bölgesinde üretilen 5 gıda grubuna hizmet edecek laboratuvarla üründe kalitenin yükseltilerek ihracatın artırılması hedefleniyor.