Karesi Belediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Karesi Belediyesi Haberleri

KARESİ’DE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaş ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi’nin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, “Paşaalanı’nın alt yapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. Eskiden Paşaalanı’nda göle dönen İŞKUR’un olduğu bölge gibi çoğu bölgede şu anda sel baskını yaşanmıyor” dedi.

KARESİ’DE ‘BİR DÖNÜŞÜM BİR CAN’ OLUYOR

Karesi Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemelerinden üreterek sokak hayvanlarının barınması için başlattığı ‘Bir Dönüşüm, Bir Can” proje çalışması İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri” arasına girdi.

Karesi Belediyesi Yürekleri Isıtıyor

Karesi Belediyesi, insan odaklı yaklaşımıyla sosyal belediyecilik alanında öncü çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl binlerce vatandaşa ulaşan Karesi Belediyesi, 2024 yılında da 'insan odaklı' sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

KARESİ BELEDİYESİ YÜREKLERİ ISITIYOR

Karesi Belediyesi, insan odaklı yaklaşımıyla sosyal belediyecilik alanında öncü çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl binlerce vatandaşa ulaşan Karesi Belediyesi, 2024 yılında da 'insan odaklı' sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

KARESİ’DE ‘BİR DÖNÜŞÜM BİR CAN’ OLUYOR

Karesi Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemelerinden üreterek sokak hayvanlarının barınması için başlattığı ‘Bir Dönüşüm, Bir Can” proje çalışması İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri” arasına girdi.

KARESİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI BAŞLAYACAK

Yeni dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi bölgemizde 90 bin konutumuz var ve bunun 60 bininde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizin de katkılarıyla Karesi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerini yenilemelerini sağlayacağız” dedi.

Karesi’de Kentsel Dönüşüm Atağı Başlayacak

Yeni dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi bölgemizde 90 bin konutumuz var ve bunun 60 bininde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizinde katkılarıyla Karesi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerini yenilemelerini sağlayacağız” dedi.

KARESİ BELEDİYESİ RAMAZAN’DA SOFRALARA KONUK OLACAK

Karesi Belediyesi Ramazan ayında yaşlı, engelli, kimsesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evine özenle hazırlanan sıcak yemekleri iftar saatine kadar ulaştıracak. Belediye Başkanı Dinçer Orkan günde 920, ay boyunca ise toplam 28 bin iftar öğününün dağıtılacağını söyledi.

VATANDAŞ İSTİYOR KARESİ BELEDİYESİ YAPIYOR

Dinçer Orkan yönetimindeki Karesi Belediyesi, vatandaşların Beyaz Masalar ve Çözüm Merkezi’nden ilettiği taleplerin çok büyük bölümünü yerine getiriyor. 2023 yılında belediyeye iletilen 1767 yol sorununun 1743’ü çözüme kavuşturuldu.

VATANDAŞ İSTİYOR KARESİ BELEDİYESİ YAPIYOR

Dinçer Orkan yönetimindeki Karesi Belediyesi, vatandaşların Beyaz Masalar ve Çözüm Merkezi’nden ilettiği taleplerin çok büyük bölümünü yerine getiriyor. 2023 yılında belediyeye iletilen 1767 yol sorununun 1743’ü çözüme kavuşturuldu.

BAŞKAN ORKAN: “KARESİ’DE HER YERDE İZİMİZ VAR”

Kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, yatırımlarıyla ilçeye değer katarken, vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutuyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Tarlada izi olanın harmanda sözü olur. Bu yatırımlar bizlerin tarladaki izlerimiz. Bu izleri her kırsal mahallemizde bırakıyoruz” dedi.

BAŞKAN ORKAN, AHP VE TOKİ’DE

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, haftasonu da esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürdü. Başkan Orkan, Karesi Belediyesi hizmetlerini vatandaşlara anlatarak, “Biz yaptık, yine biz yaparız” dedi.

Başkan Orkun:"Tükettiğimiz Elektriği Kendimiz Üretiyoruz"

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) ile belediye kendi tükettiği elektriği karşılıyor. Belediyeye yatırım getirici projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Orkan, “Karesi Belediyesi olarak kendi tükettiğimiz elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla, Güneş Enerjisi Santralleriyle üretiyor ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

KARESİ’DE BUDANAN DALLAR GÜBRE OLUYOR

Karesi Belediyesi yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından toplanan ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor. Doğal gübreler toprağın nemini korurken, su tasarrufu da sağlıyor. Talaşların artan kısmı ise ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılıyor.

Karesi'de Gençlere Özel Önem

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma imkanı bulduğu Karesi Millet Kıraathanesi, gençlerin gözdesi. Öğrenciler ev ortamını aratmayan merkezde sınav hazırlıklarını yapıyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, gençlere yönelik yatırım ve çalışmalarının süreceğini söyledi. 

Başkan Orkan : “Doğayı ve yeşili Koruyoruz”

Türkiye’nin en çevreci, en temiz, en yeşil ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırım ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Belediyesi olarak; ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda, çevreyi, doğayı ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

KARESİ’DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Karesi Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliğiyle geleneksel hale gelen Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başlıyor. Son başvuru süresinin 16 Şubat’ta sona ereceği kursların ilk dersi 18 Şubat Pazar günü yapılacak.

BAŞKAN ORKAN PAZAR ESNAFIYLA BULUŞTU

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karizma pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Orkan, Karesi Belediyesi olarak her zaman esnaf ve vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

KARESİ ÇİÇEK AÇACAK

Kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak için birçok alanda kendi çalışmalarını yürüten Karesi Belediyesi bahar ve yaz aylarında yeşil alanlara ektiği çiçekleri de kendisi üretiyor. ‘Çelik’ ve ‘tohum’ yöntemiyle üretilen çiçekler Karesi’de peyzaj alanlarında kullanılıyor.

KARESİ BELEDİYESİ SIFIR ATIKTA ÖNCÜ

Balıkesir’de ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk belediye olan Karesi Belediyesi, 2023 yılında binlerce ton atığı ekonomiye kazandırırken, doğayı korumayı sürdürdü.

Karesi’de Çalışmalar Dört Mevsim Sürüyor

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları da sürüyor.

KARESİ’DE KÖŞE BUCAK TEMİZLİK SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik hizmetlerinin yanında sokak sokak dip bucak temizlik çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler ayrıca çöp ve yol kenarlarına bırakılan kaba atıkları da topluyor.

KARESİ’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi, haşere ile hızlı ve etkin bir şekilde mücadele hedefiyle başlattığı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Planlanan çalışmalar dışında 444 99 10 numaralı İletişim Merkezi’ne ilaçlama konusunda gelen talepler de 7/24 esasıyla çalışan ekiplere iletilerek hızla çözümü sağlanıyor.

KARESİ BELEDİYESİ YENİ BİNASINDA

Kullanım ömrünü tamamlayan eski hizmet binasından haftasonu taşınan Karesi Belediyesi, daha önceden Mirzabey Mahallesi’nde Askerlik Şubesi olan yerde hizmet vermeye başladı. Beyaz Masa, beyan ve tahsilat hizmetleri bir süre daha eski binada verilmeye devam edecek.

Karesi Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahada

Karesi Belediyesi’nde ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapılıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları ve temizlik faaliyetleri de sürüyor. Karesi Belediyesi tüm birimleriyle hizmetlerine devam ediyor.

Belediye binaları yıkılıyor

Yaklaşık 40 yıldır Balıkesir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül İlçe Belediyesi olarak vatandaşlara hizmet veren binanın, deprem açısından risk teşkil etmesi nedeniyle yıkımına karar verildi. Kısa süre içerisinde yıkımı tamamlanacak olan binanın yerine sosyal alan yapılması planlanıyor.

KARESİ’DEN SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ

Karesi Belediyesi soğuk kış ayları nedeniyle kış aylarında aç kalmamaları için sokak hayvanlarına kuru mama veriyor. Belediye ayrıca yaralı ve bakıma muhtaç hayvanları da Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi’ne teslim ediyor.

KARESİ’DE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi, kırsal mahalleler ardından asfaltlama çalışmalarını merkez mahallelerde sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalarda son iki ayda 52 bin 100 metrekare yol asfaltlanırken, 8 bin 754 ton asfalt kullanıldı.

KARESİ’DE YENİ PARKLAR İNŞA EDİLİYOR

Karesi Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi’nde 135. Cadde üzerinde bulunan 8 bin 850 metrekarelik alanı park ve yaşam alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı.

KARESİ’DE YENİ PARKLAR YAPILIYOR

Karesi Belediyesi, çocuk ve gençlerin sportif aktivitelerini yapabileceği, sosyalleşeceği ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği alanlara yenilerini ekliyor. Toygar Mahallesi 297. Sokak’ta bulunan yeşil alana inşa edilen parkta sona gelinirken, Başkan Dinçer Orkan çalışmaları inceledi.