Karesibelediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Karesibelediyesi Haberleri

Karesi Belediyesi Yürekleri Isıtıyor

Karesi Belediyesi, insan odaklı yaklaşımıyla sosyal belediyecilik alanında öncü çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl binlerce vatandaşa ulaşan Karesi Belediyesi, 2024 yılında da 'insan odaklı' sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

Karesi’de Kentsel Dönüşüm Atağı Başlayacak

Yeni dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi bölgemizde 90 bin konutumuz var ve bunun 60 bininde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizinde katkılarıyla Karesi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerini yenilemelerini sağlayacağız” dedi.

Başkan Orkan : “Doğayı ve yeşili Koruyoruz”

Türkiye’nin en çevreci, en temiz, en yeşil ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırım ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Belediyesi olarak; ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda, çevreyi, doğayı ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

Başkan Orkan STK ve Odaları Ziyaret Etti

Karesi Belediye Başkanı ve adayı Dinçer Orkan, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve odaları ziyaret etti. Başkan Orkan oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Karesi Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahada

Karesi Belediyesi’nde ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapılıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları ve temizlik faaliyetleri de sürüyor. Karesi Belediyesi tüm birimleriyle hizmetlerine devam ediyor.

Başkan Orkan: “İlklerden Birini Daha Başardık”

Karesi Belediyesi yaptığı yatırım ve yürüttüğü çalışmalarla Balıkesir’de ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk belediye oldu. Başkan Dinçer Orkan, “Yenilikçi ve örnek çalışmalarla karşınızda olmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Karesi’de Çocuk ve Gençlere Özel Önem

Karesi Belediyesi, çocuk ve gençlerin sportif aktivitelerini yapabileceği, sosyalleşeceği ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği alanlara yenilerini ekliyor. Semt spor sahaları ve çocuk oyun alanlarının yapımları sürüyor.

Karesi Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Sona Doğru

Karesi Belediyesi önümüzdeki haftalarda yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Kızpınar Mahallesi’nde eskiden Askerlik Şubesi olarak hizmet veren binada hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Karesi’de Öğrenciler ‘Akciğer Kanseri’nin Farkında

Karesi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında 620 gence, Akciğer Kanseri eğitimi verdi.

Karesi’de Açılış Baharı

Karesi Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar bir bir açılıyor. Son olarak Köteyli Mahallesi Çok Amaçlı Salon açılışını gerçekleştiren Karesi Belediyesi, 2 ay içerisinde 8 yatırımın daha açılışını yapmayı planlıyor.

Kazak Gazeteciler Karesi Atatürk Evi'nde

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının bu yıl ikincisini düzenlediği organizasyon dahilinde Balıkesir'de bulunan Kazakistanlı gazeteciler, Karesi Atatürk Evi'ni gezdiler.

TOGG Karesi Belediyesi'nin Makam Aracı Oldu

Karesi Belediyesi, milli gururumuz TOGG’u Balıkesir'e kazandırdı. Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u teslim aldı.

Karesi Belediyesi Yatırımları İlçeyi Geliştiriyor

Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri tek tek hayata geçiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Gelirimizi artıran, çevreci, sosyal ve kültürel yatırımlarımız sayesinde ilçemizin değerine değer katıyoruz” dedi

Başkan Orkan: “Karesi’nin Değerleri, Hepimizin Değerleri”

Karesi Belediyesi günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış kültürel mirasları koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’de ecdattan yadigâr yapılar restore edilerek halkın kullanımına sunuluyor.

Başkan Orkan Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Göreve başladığı günden buyana sık sık mahalle ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son olarak Paşaalanı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Orkan, “Çalışmalarımıza katkı sunan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çaypınar Mahallesi'nde Çok Amaçlı Salon Açıldı

Karesi Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yapılan köy konaklarının açılışları devam ediyor. Armutalan Kültür Merkezi’nden sonra Çaypınar Mahallesi Çok Amaçlı Salonunun açılışı da yapıldı. 

Karesi’de Çöp Konteynırları Dezenfekte Ediliyor

Karesi Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla yürüttüğü temizlik faaliyetleri kapsamında çöp konteynerlerını yıkama ve dezenfekte çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. 

Karesi Sokak Sokak Yaza Hazırlanıyor

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor.

Karesi Belediyesi’nden Ekolojik ve Organik Tarım Çalışmaları

Karesi Belediyesi tarafından Avrupa Fransa Ulusal Ajansı’na sunulan ve kabul edilen “Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı” isimli projenin pilot uygulama faaliyeti gerçekleştirildi. Proje ile Karesi’de ekolojik ve organik tarım özendirilecek.

Karesi’de Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor

Karesi Belediyesi günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış kültürel mirasları koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’de ecdattan yadigâr yapılar restore edilerek halkın kullanımına sunuluyor.

Kurtdereli Güreşleri 2-3 Eylül'de yapılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde başlayacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin birinci sezon tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da katılarak, böyle bir ligin yağlı güreşleri daha çok kitleye ulaştıracağını söyledi.

Karesi Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Sosyal Tesis

Köteyli ve Kavaklı Mahallelerinde bitme aşamasına gelen sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Aktarma ve Çaypınar Mahallelerinde de tesis yapımlarının sürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, Üçpınar- Büyükpınar mahallelerini bağlayan yolun bitmesi ardından kent merkezindeki ara sokaklarda çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi.

Karesi Atatürk Evi Ziyaretçilerine Kitap Sürprizi

Karesi Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettiği Karesi Atatürk Evi, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü’nde ziyaretçi akınına uğradı. Ayrıca Atatürk Evi’ne gelen ziyaretçilere İstiklal Marşı’nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un anlatıldığı kitap hediye edildi.

Karesi’nin Konteyner Timleri İşbaşında

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2022 yılında 900 yeni çöp konteynırının dağıtımı yapılırken, 450 konteyner ise Bakım Timleri tarafından tamir edildi. Ekipler vatandaşlardan gelen talepler üzerine yerinde bakım- tamir çalışmaları da yapıyor.

Karesi Deprem Bölgesindeki İlçelerle ‘Kardeş’ Olacak

Karesi Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gurubu bulunan tüm partilerin ortak imza ve katılımı ile Doğal Afetler ve Yardım Komisyonu kurulurken, depremden etkilenen 11 ilin belirlenecek il ve ilçeleri ile kardeş şehir olunması kararlaştırıldı.

BASKİ'den Duyarlılık...Kan bağışı Kampanyası Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kan stoklarındaki azalma nedeniyle Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kültürel Zenginliklerimizi Geleceğe Aktarıyoruz

Karesi Belediyesi, Armutalan Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalarını tamamladı. “Geleneksel Gürcü Mimarisi” örnek alınarak yapılan merkez hizmet vermeye başladı.

Karesi Belediyesi Depremzedeler İçin Soba Üretiyor

Karesi Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için Kendi Atölyesinde imal ettiği sobalar ile yakacak desteğini deprem bölgesine gönderecek.

Karesi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Umut Oluyor

Türkiye’nin Güney Doğusu’nu etkileyen şiddetli depremler sonrası AFAD koordinesinde Hatay’da çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi arama kurtarma timi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karesi’de Haşereye Geçit Yok

Karesi Belediyesi, haşere ile hızlı ve etkin bir şekilde mücadele hedefiyle başlattığı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Planlanan çalışmalar dışında 444 99 10 numaralı İletişim Merkezi’ne ilaçlama konusunda gelen talepler de 7/24 esasıyla çalışan ekiplere iletilerek hızla çözümü sağlanıyor. Bu kapsamda 2022 yılında 725 ilaçlama talebi karşılandı.