Kış Haberleri
SON DAKİKA

Kış Haberleri

KEPSUT YOLUNDA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI

BALIKESIR Kepsut yolunda tır ile otomobilin çarpışması sonucu aynı aileden 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

Balıkesir İŞKUR, 2024 yılının ilk üç ayında 3.781 kişinin istihdamına aracılık etti. Balıkesir İŞKUR verilerine göre işe yerleştirmede 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine göre 0 ‘ün üzerinde bir artış kaydedildiği ifade edildi. Ayrıca, SGK verilerine göre de sigortalı çalışan sayısının Ocak-2024 ayı itibariyle 351.766 kişi olarak gerçekleştiği açıklandı.

Aranan suçlular yakalandı

Bandırma ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin huzur ve güvenliği sağlamak adına gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla aranan suçluları yakalayarak adalet önüne çıkardı. Operasyonlar sonucunda hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti ve diğer suçlardan aranan pek çok kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar cezaevine teslim edildi ve aranan diğer şahıslar hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Kaçak Gıda ve Alkole Geçit Yok

alıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet kapsamında kaçak alkol ile kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretme ve marka hakkına tecavüzüne yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde

Kaçak Hayvan Ticareti Operasyonu

Edremit ilçesinde jandarma, kaçak olarak hayvan ticareti yapıldığı istihbaratı üzerine düzenlediği operasyonda 1 kişiyi gözaltına alırken, 58 cins köpek ve uyuşturucu madde ele geçirdi.

Burhaniyeliler Kadir Gecesi’nde İftarda Buluştu

Burhaniyeliler, Kadir Gecesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda iftarda buluştu. Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği iftar davetinde meydan 7’den 70’e Burhaniyelilerle dolarken Ramazan ruhu Burhaniye’de yaşandı. İftara 6000 kişi katıldı.

Gönen'de Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Gönen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı

ALTIEYLÜL HASAN AVCI DEDİ

Balıkesir tarihinde böyle birliktelik, Balıkesir tarihinde böyle güçlü, heyecanlı, coşkulu bir seçim kampanyası yaşamamıştır. ‘Altıeylül’den Bağımsız adayım’ dediği günden bugüne kadar; haklı yürüyüşün, haklı çıkışın, hiç düşünmeden, hiç başkalarının lafına bakmadan Altıeylüllüler Hasan Avcı’nın yanında dimdik durarak güçlü bir kampanyaya imza atmanın gurunu yaşadılar. Bu haklı gurur, bu haklı heyecan 28 Mart Perşembe günü ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşle Altıeylül’e ve Balıkesir’e damgasını vurdu.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

YAKALANDI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda 1 kişi yakalandı.

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

“Merkezimde Ramazan” İftar Programında Gençlerle Buluştu

“Merkezimde Ramazan” programı kapsamında, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Tasavvuf musikisi eşliğinde düzenlenen iftar programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Birim Müdürleri, Gençlik Liderleri ve çok sayıda genç katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yamaç Paraşütü Kazasında Hayatını Kaybetti

Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, Kazdağları'nda yamaç paraşütü yaparken ters rüzgarın etkisiyle düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şenergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite camiası büyük üzüntü yaşadı.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

ALKIŞLAR JANDARMAYA

Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sahipsiz hayvanları beslemek için kuru mama ve su bıraktı. Toplamda 2 bin 269 hayvan beslenirken, vatandaşlara da sahipsiz hayvanlara kötü muamelelere karşı bilgilendirme yapıldı. Balıkesir Valiliği, besleme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Otobanda Kaza ; 1 KİŞİ ÖLDÜ 52 KOYUN TELEF OLDU

İzmir-İstanbul otobanı Kurudere mevkiinde iki kamyonun karıştığı bir kaza meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi sağlık ekiplerine teslim edildi. Kamyonda yüklü olarak bulunan 100 küçükbaş (koyun)hayvandan 52 tanesi telef oldu. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

173 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarında 173 düzensiz göçmen ve 2 organizatörü yakaladı. Yakalanan organizatörlerden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 172 Afganistan, bir Özbekistan uyruklu düzensiz göçmen ve 2 araç ele geçirildi. Diğer organizatör ve araçlar hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

KARESİ’DE BUDANAN DALLAR GÜBRE OLUYOR

Karesi Belediyesi yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından toplanan ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor. Doğal gübreler toprağın nemini korurken, su tasarrufu da sağlıyor. Talaşların artan kısmı ise ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılıyor.

Emekçinin başkanı Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şubeleşme konusunda büyük adımlar atan BalBucks’ın lezzetli pasta ve aperatif ürünlerini üreten işçileri ayakta alkışlayıp onur konuğu olarak BalBucks’a davet etti.

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonda, kırmızı bültenle aranan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

Edremit’te yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Genel Başkan Ceylan: "Bakliyat, Sürdürülebilir Geleceğin Temeli"

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü vesilesiyle önemli bir mesaj yayınladı. Ceylan, bakliyatın beslenme açısından sağladığı faydaları ve çevre üzerindeki düşük etkisini dile getirdi.

58 Milyon Liralık Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Balıkesir'de tefecilere yönelik düzenlenen 3 aylık takipli operasyonda çete liderlerinin de bulunduğu 5 kişi yakalandı. Çetenin Balıkesir'de 58 milyon liralık suç geliri elde ettiği ortaya çıktı. Jandarma ekipleri operasyon sonucunda tabanca, uyuşturucu, tapu ve senetlerin yanı sıra 58 milyon liralık malvarlığına el koydu.

KISIK SESLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Ak Parti Altıeylül Mahalle Başkanlarıyla Buluştu. Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Ak Parti Altıeylül Mahalle Başkanlarıyla bir araya geldi.

KISKIVRAK YAKALANDI...

Firari Hükümlü Çocuğa Nitelikli Cinsel İstismardan 36 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Bandırma'da Otomobil Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Bandırma ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. H.G. idaresindeki 10 AFB 224 plakalı otomobil, Ordu Caddesi'nde M.Y. yönetimindeki 10 JC 412 plakalı otomobille çarpıştı.