Kitap Haberleri
SON DAKİKA

Kitap Haberleri

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit’te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Balıkesir, Türk Mutfağının gücünü tüm dünyaya gösterdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gourmand Awards 2023’ten iki büyük ödülle, ülkesine döndü. Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla “ekmek kitabı” kategorisinde 1.’liği elde eden Büyükşehir, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla da “Akdeniz Kitapları” kategorisinde 2.’lik kazanarak Türk Mutfağının gücünü 205 ülkenin katıldığı yarışmada gözler önüne serdi. 

Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı.

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

Altıeylül Gönüllere Dokunuyor

Altıeylül Belediyesi ev sahipliğinde Sabri Uğur Millet Kıraathanesi'nde gerçekleştirilen organizasyonda Altıeylül Sosyal Hizmet Merkezi yönetimiyle birlikte 'Eskiye Dair Her Şey' konulu etkinlik düzenlendi. ESKİLER HEP ANILARDA ESKİLER HEP KİTAPLARDA KALACAK

Kitapların Kalbi İvrindi’de Atıyor

İvrindi Belediyesi’nce kültür sosyal etkinlikleri çerçevesinde “İvrindi Belediyesi Kitap Günleri” Etkinliği’nin bu yıl 3.sü gerçekleştiriliyor.

Kızılay Kitap Eczanesi Projesi Hayata Geçti

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdi. 

5. Bandırma Kitap Günleri Sona Erdi

Bandırma’da beşincisi düzenlenen kitap günleri cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleşti.

“BİR KİTAP BİN DÜNYA”

Gedik Yatırım’dan “BİR KİTAP BİN DÜNYA” projesi Gedik Yatırım’ın ikinci kütüphanesi Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda açıldı.

Altıeylül Belediyesi’nden Bir Değerli Eser Daha

Sarı Hoca olarak bilinen Mehmet Ruhi Turan’ın vefatının 42. yılında Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde bir araya gelen misafirler Sarı Hoca’yı yâd etti. Altıeylül Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan kitap Sarı Hoca’nın yaşamını anlatıyor.

6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos’ta Başlıyor

Edremit Kitap Fuarı’nın altıncısı bu yıl 14-20 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak 6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak ve 7gün sürecek. Yazar Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuara 300’e yakın konuk ve 60 yayınevi katılacak.

Burhaniye Kitap Fuarı Kapanış Töreni İle Sonlandı

Açılışında Türkan Şoray'ı ağırlayan, Onur Konuğu Ahmet Ümit olan Burhaniye 4. Kitap Fuarı 5 günlük dolu dolu programının ardından görkemli kapanış ile kapılarını kapattı.

BURHANİYE 4. KİTAP FUARININ AÇILIŞI TÜRKAN ŞORAY İLE YAPILDI.

BİN YILLIK TARİHTEN, BİN YILLIK KİTABA’ TEMASIYLA DÜZENLENEN BURHANİYE KİTAP FUARININ DÖRDÜNCÜSÜ BUGÜN TÜRK SİNEMASININ SULTANI TÜRKAN ŞORAY’IN KATILIMI İLE ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI. HER KİTAP YENİ BİR DÜNYADIR, SEVDİĞİM YAZARLARI BURADA BİR ARADA GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM.KİTAP FUARLARI BULUNDUĞU YERİN KÜLTÜR VE SANATINA BÜYÜK HİZMET EDİYOR.’DEDİ.

BURHANİYE KİTAP FUARI 19 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

BURHANİYE KİTAP FUARI

NESİLDEN NESİLE “BALIKESİR” BU KİTAPTA

Balıkesir’in güçlü ve zengin kültür öğelerini konu alan somut olmayan kültürel miras unsurlarını tespit etmeyi, bunları kayıt altına alıp belgeleyerek tanıtmayı ve gelecek nesillere taşımayı amaçlayan

Altıeylül Belediyesi’nden Gençlik Şöleni

Altıeylül Belediyesi 26 Mayıs 4 Haziran tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 3. Kitap Fuarı’nın ardından 5-6 Haziran tarihleri arasında Gençlik Şöleni düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde yapılan etkinliklere 7’den 70’e herkes bir araya gelerek güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

3. Altıeylül Kitap Fuarı Dolu Dolu Geçti

3. Altıeylül Kitap Fuarı 26 Mayıs 4 Haziran tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda birbirinden değerli yazarlar ve yüzbinlerce kitap kitapseverlerin beğenesini topladı.

3. Altıeylül Kitap Fuarı’nda ‘Tarihte Yolculuğa Çıktık’

3. Altıeylül Kitap Fuarı’nda ‘Tarihte Yolculuğa Çıktık’ Altıeylül Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 3.ncü Altıeylül Kitap Fuarı büyük ilgi görmeye devam ediyor. Pelin Çift moteratörlüğünde Prof. Dr. Tufan Gündüz ‘Tarih Bizi Çağırıyor’ konulu söyleşi ile sevenleriyle tarihte yolculuğa çıktı!

3. Altıeylül Kitap Fuarı Devam Ediyor

Altıeylül Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 3.ncü Altıeylül Kitap Fuarı büyük ilgi görmeye devam ediyor. Vali Hasan Şıldak, Altıeylül Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3.ncü Altıeylül Kitap Fuarını ziyaret etti. Yayınevlerinin stantlarını gezerek kitap fuarı ile ilgili memnuniyet, öneri ve istekleri konularında görüşler alan Vali Şıldak, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya yapılan bu organizasyondan dolayı ve Yayınevlerinin kitap fuarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye Yüzyılına Mühür Vuracağız

Altıeylül Belediyesinin, 3. Kitap Fuarı’nda sahne alan Müzisyen Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen'in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Bayrakçı 2. Tur Anket Sonuçlarını Altıeylül’de Açıkladı

3. Altıeylül Kitap Fuarı geçtiğimiz gün kapılarını açtı. İlk gün Güvenlik Politikaları Uzmanı ve Yazar Mete Yarar kitap fuarında okurlarıyla bulup kitaplarını imzaladı. Akşam saat 21:00’de de SONAR Araştırma Şirketi Kurucusu Hakan Bayrakçı ve Mete Yarar sevenleri ile Avlu ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

3. ALTIEYLÜL KİTAP FUARI AÇILDI

Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Altıeylül Kitap Fuarı, il protokolünün de katılımlarıyla 75’inci Yıl Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Bu yıl 3’üncü düzenlenen Altıeylül Kitap Fuar’ı 75’inci Yıl Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle başlayarak kitapseverler ile buluştu ve 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında da hafta içi saat 09.00 ile 20.00’de, hafta sonu da saat 10:00 ile 20:00’de Altıeylüllülerin ve Balıkesirlilerin hizmetinde olacak. 26 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arası kitapseverleri ağırlayacak olan 3’üncü Altıeylül Kitap Fuarı bir birinden değerli yazarların, seçkin yayın evlerinin ve on binlerce kitabın yer alacağı 75’inci Yıl Parkı’nda yedisinden yetmişine herkese hitap ederek 10 gün boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

3. Altıeylül Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Altıeylül Belediyesi’nin 3’üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı, 26 Mayıs 4 Haziran tarihleri arasında Altıeylül 75. Yıl Parkı’nda kitapseverleri ağırlayacak. Panel, söyleşi ve imza günleriyle birçok yazar, fuar boyunca okurlarıyla buluşacak. 

ALTIEYLÜL KİTAP FUARI

Altıeylül Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 3. Kitap Fuarı 26 Mayıs-4 Haziran 2023 tarihleri arasında 10 gün müddetince 75. Yıl Parkında açık olacak. Fuarın başlamasıyla ilgili olarak bugün Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksinde basın mensupları için bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Hasan Avcı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan da katıldı. Kahvaltının ardından Başkan Hasan Avcı Kitap Fuarıyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra Yücel Yılmaz da Yücel Yılmaz da birlikte gerçekleştirilen Kitap Fuarı ve genel konularda açıklamalarda bulundu.

Ece Sıla Ünsal Kütüphanesi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak. Ailesinin, Türkiye’nin dört bir yanından topladığı kitaplarla kurulan kütüphanenin açılışı, Ece’nin 22’inci yaş gününde yapıldı. Kütüphanede aynı anda 70 öğrenci ders çalışabilecek.

BALIKESİR, GENÇLİK SPOR YATIRIMLARI VE SPOR PROJELERİ İLE TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’de hizmete sunulan; gençlik merkezleri, genç ofisler, kitap kahveler, spor salonları, halı sahalar, kortlar, yüzme havuzları, yurtlar ve spor alanları ile gençlerin ve çocukların kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için onları en iyi imkânlarla buluşturmaya devam ediyor.

“İvrindi’de Yörükler” İvrindi Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

1237 numaralı nüfus defterine göre İvrindi’de Yörükler, iskânları, kışlakları ve yaylakları, geçmişten günümüze yörede yaşayanların örf adetlerinin Mehmet Bilir tarafından kaleme alındığı “İvrindi’de Yörükler” İvrindi Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

Karesi Belediyesi’nden Bilsem’e Kütüphane

Karesi Belediyesi tarafından Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM)’e kazandırdığı kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanenin kitapları ise öğrenci ve veliler tarafından bağışlandı.

Karesi Atatürk Evi Ziyaretçilerine Kitap Sürprizi

Karesi Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettiği Karesi Atatürk Evi, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü’nde ziyaretçi akınına uğradı. Ayrıca Atatürk Evi’ne gelen ziyaretçilere İstiklal Marşı’nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un anlatıldığı kitap hediye edildi.