Kurs Haberleri
SON DAKİKA

Kurs Haberleri

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Mesut Eray: '' Altıeylül'de Güzel Projelere İmza Atacağız''

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını ziyaret ederek, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Eray daha sonra Karakaya, Kürse ve Gökçeören’de vatandaşlarla buluştu.

Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını taleplerini dinledi

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını ziyaret ederek, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Eray daha sonra Karakaya, Kürse ve Gökçeören’de vatandaşlarla buluştu.

KARESİ’DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Karesi Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliğiyle geleneksel hale gelen Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başlıyor. Son başvuru süresinin 16 Şubat’ta sona ereceği kursların ilk dersi 18 Şubat Pazar günü yapılacak.

Yücel Yılmaz, genç hafızların coşkusuna ortak oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu’nda hafızlığı tamamlayan 118 gencin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

“GENÇLERİMİZLE GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ”

Altıeylül Belediyesi gençlerin eğitimlerini her alanda desteklemeye devam ediyor. Belediye tarafından yapılan sınavlarda başarılı olan açık lise ve mezun 50 öğrenci üniversite hazırlık kurslarında eğitim-öğretim görüyor.

HASAN BİTMEZ VEFAT ETTİ…

Meclis Kürsüsünde yaptığı konuşmadan sonra kalp krizi geçirmişti;

Şehit Türkan Bebeğin Adı Altıeylül'de Yaşatılacak

 Bulgaristan'da zorunlu göçe karşı Türkler’ in mücadelesinde 17 aylık bebek annesi Fatma Küçük'ün sırtında kurşunla vurularak şehit olmuştu. 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan'da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düşen 17 aylık Türkan bebek için Altıeylül Belediyesi Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutlarında yapılan parka Türkan Bebek ismi verildi.

Atatürk Gençlik Merkezi sizleri bekliyor

Edremit'te, Atatürk Gençlik Merkezi'nde Güz Dönemi Kursları için kayıtlar devam ediyor.

Oyun; Çocuklarımızın Dili, Oyun Materyalleri ise Kelimeleridir

Millî Eğitim Bakanlığımızın "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesi kapsamında; okul öncesi öğretmenlerimize yönelik olarak düzenlediği "Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi" kursu, Balıkesir'de verimli bir şekilde tamamlandı.

Balıkesir'de 3983 Öğrenci DYK Hazır Bulunuşluk Sınavına Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönergesi'ne uygun olarak hazırlanan "DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı" İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir genelinde 174 kurs merkezinde başarıyla uygulandı.

Gençler Lise Ve Üniversite’ye Bursem İle Hazırlanıyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM), 2023-2024 eğitim öğretim döneminde LGS ve YKS hazırlık kursları ile kapılarını açtı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'in göreve geldiği 2019 yılında ilk faaliyetlerinden biri olan ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle kurulan BURSEM kurs merkezi yeni dönemin ilk ders zilini çaldı.

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Karesili taekwandocu minikler yine kürsüde...

22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde Balıkesir Edremit ilçemizde gerçekleşen Taekwondo Ümitler ve Minikler İl birinciliği yarışmalarında Karesi Taekwondo Spor Kulübü sporcuları yine kürsüye çıkmayı başardılar. Balıkesir 'i ve kulüplerini ulusal alanda temsil etmek için kıyasıya zorlu maçlar çıkartan sporcular Türkiye şampiyonası için bu hakkı elde etmeyi başardılar .

ÇOCUKLARIMIZ MANEVİ DEĞERLERİN YANINDA SPORLA, GELİŞİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile il Müftülükleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Yaz Kur'ân Kursları'nda Spor Yapıyorum" projesi, Balıkesir merkez ve tüm ilçelerinde devam ediyor.

'ARITMA' GÜNDEMİNDE 'TAHRİK' KAVGASI!

MECLİS KÜRSÜSÜNDEKİ GÜNDEM: ARITMA! Arıtma konusu, Edremit Belediye Meclisi'nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda da gündeme geldi. Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, gündem dışı sö

Edremit Belediyesi Yeni Yaz Kursları Başladı Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Edremit Belediyesi tarafından Atatürk Gençlik Merkezi’nde açılan yaz kurslarına çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi sürüyor.

Hobilerin Mesleğe Dönüştüğü Merkez BALMEK

2019’dan bu yana yüzde 88’i kadın olmak üzere 21 bin 3 kursiyerin eğitim aldığı Meslek Edindirme Kursları’nın Susurluk’taki yeni merkezinin açılışında konuşan TBB ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK kurslarının, hem bireyler hem de Balıkesir ekonomisi için değerli olduğunu vurguladı, kursların hobileri mesleğe dönüştüren organizasyon haline geldiğini belirtti.

Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları, 20 ilçeye yayıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak Yaz Spor Okullarını; Balıkesir Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirerek 20 ilçeye yayıyor. İki dönem halinde düzenlenecek Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 37 farklı branşta gerçekleştirilecek kurslar, ilçelere göre farklılık gösteriyor.

BAŞKAN BODUROĞLU OĞLU ALPTUĞ’U SÜNNET ETTİRDİ…

MHP Karesi İlçe başkanı Kürşat Burak Boduroğlu ve eşi İlayda Boduroğlu oğulları Alptuğ’un, dün akşam düzenlenen cemiyetle ilk mürüvvetini yaşadılar.

Burhaniye Belediyesi Yaz Kursları Kayıtları Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri için “Yaz Kursları” kayıtları alınmaya başladı.

Altıeylül Sosyal Dayanışma Merkezi’nin Kurs Sonu Sergisi Açıldı

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Altıeylül Sosyal Dayanışma Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin tanıtım ve satışının gerçekleştirileceği serginin açılışına katıldı.

Bahçıvanlığı, BAÇEM’de öğrendiler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM), Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Ülkenin farklı yerlerinden gelen 50 kursiyere, sertifikaları teslim edildi.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIR

Zamanında ve bilinçli yapılan ilk yardımın hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle; İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezinde, 03-04 Ocak 2023 tarihlerinde açılan eğitimleri tamamlayarak "İlk Yardımcı Belgesi" almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu devam ediyor

Aromatik bitki yetiştiriciliğinde ülkenin önde gelen kurumları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenmeye devam ediyor. 9.’su başlayan kurs için 25 ilden gelen 80 kursiyer; toprak ve aromatik bitkilerle yakından tanışarak teknik bilgi ve pratik beceri kazanıyor.

Edremit’te Ücretsiz Piyano ve Keman Kursları Başladı

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde bağlama ve gitar kurslarının ardından yeni enstrüman kursları açılmaya başladı.

Edremit Belediyesi’nden Üniversiteye Hazırlık Kursu

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde lise çağındaki öğrenciler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açılıyor.