Malatya Haberleri
SON DAKİKA

Malatya Haberleri

Üreten Bir Toplum Olma Yolunda Meslek Liseleri

Ülkemizde üretim ve iktisadi faaliyetlerin başarılı bir yol alabilmesinin en büyük etkenlerinden biri olan insan kaynağının yetiştirildiği mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar, kendi alanlarında başarılı hikâyeler yazmaya devam ediyor.

Balıkesir’den deprem bölgesine konteyner ev

Türkiye genelinde Müftülükler ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Deprem Bölgesinde Yardımlar Devam Ediyor

Bütün ülkeyi derinden üzen büyük depremin ardından, bölgeye gönderilen yardımlar güçlü destekle katkı sağlıyor.

ÖĞRETMENLER ÖZEL ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN MALATYA’DA

Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesindeki özel gereksinimli çocukların eğitim hayatına devam edebilmesi için başlattığı “Özel Eğitim Destek Çadırı” uygulamasını yürütmek amacıyla Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni yola çıktı.

Gönüllü Öğretmenler Hatay'da

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından DYK noktaları oluşturuldu.

Başkan Orkan: “Balıkesir Olarak Depremzedelerin Hizmetindeyiz”

Karesi Belediyesi merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketlerinin ardından yardım ve destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan Dinçer Orkan, Malatya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunurken, belediye tarafından üretilen soba ve yakacaklar bölgeye ulaştı.

Psikososyal Destek Programları Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Malatya’nın İçme Suyu Ve Kanalizasyon Hattı Onarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, depremden büyük yara alan Malatya’da bir yandan iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattındaki arızaları onarıyor.

Başkan Yılmaz, Malatya’da ayak basmadık yer bırakmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da depremin yaralarını sarmak için tek tek çalışmaları kontrol ediyor, bölgeyi de karış karış gezerek halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor.

Balıkesir’ İn İş Gücü Malatya’ Da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da Aşevi TIR’ında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

GÜLLER VE DİKENLER

Meb Akub Balıkesir, Malatya’da

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB), AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir’den Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü

Balıkesirli vatandaşlar deprem bölgesine gönül köprüsü kurdu. Vatandaşların belediyeye ulaştırdığı yardım malzemelerini taşıyan toplam 16 TIR ve onlarca teknik malzeme deprem bölgesinin çeşitli noktalarına ulaşmak üzere.

Balıkesir Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonu

Balıkesir merkezli toplam 8 il (Ağrı, Ankara, Elazığ, İstanbul, İzmir, Malatya, Sivas) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 16 adreste eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.