Müze Haberleri
SON DAKİKA

Müze Haberleri

BAŞKAN HAKAN ŞEHİRLİ’NİN MİSAFİRLERİ ERASMUS ÖĞRENCİLCERİ OLDU

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylülümüze, Balıkesirimize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

İvrindi, gelişmeye ve proje şehri olmaya devam ediyor

Son 5 yılda ilçesi İvrindi için gecesini gündüzüne katan Başkan Cengiz “Yücel Yılmaz Başkanımızın da destekleri ile gücümüze güç katarak yatırımları hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz dedi”

CİHAN HAYIRSEVENER ŞEHİT EDİLİŞİNİN 14. YILINDA ANILDI

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı olan ve 14 yıl önce vurularak şehit edilen Cihan Hayırsevener ve vefat etmiş gazeteciler anısına BGC Basın Müzesi bahçesinde bir anma programı yapıldı.

İvrindi Eski Kaymakamlık Binası Müze Oluyor

Yusuf Cengiz başkanlığında hizmet anlamında son 5 yılda kabuğunu kıran İvrindi, tarihi değerlerine sahip çıkma anlamında önemli çalışmalara da imza atıyor. İlçenin manevi ve kültürel değerlerini yaşatma anlamında çalışmalar başlatan Yusuf Cengiz ve ekibi Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İvrindi’ye müze kazandırıyor.

“ Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu’ başladı. Sempozyum, 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

Oğuz Boyları Manavlar Derneği Vali Ustaoğlu'nu Ziyaret Etti

Cumhurtiyetimizin 100.yılında Oğuz Boyları Manavlar Derneği BaşkanıSedat Kuru ve Yönetim kurulu üyeleri Balıkesir Valisi İsmail USTAOĞLU'nu ziyaret ederek Oğuz Ata'dan günümüze gelen Keyfiye,Kur'an-ı Kerim ve Bayrak takdim ettiler,derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler

Başkan Orkan: “Karesi’nin Değerleri, Hepimizin Değerleri”

Karesi Belediyesi günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış kültürel mirasları koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’de ecdattan yadigâr yapılar restore edilerek halkın kullanımına sunuluyor.

Havran Terzizade Konağı Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi Oldu

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi’ne dönüştürüldü.

Karesi Atatürk Evi’ne Özel İlgi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Karesi Atatürk Evi ziyaretçi akınına uğrarken, ziyaretçilerini de hayran bırakıyor. Mini bir kompleks gibi olan müze, hem dijital, hem de etkileşim kurulabilen alanlarıyla ziyaretçilerine Kuva-yi Milliye ruhunu aşılıyor.

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

Marmara     Adalar Müzesi hizmete açıldı  

Marmara Adası’nda tarihi Rum Kız Okulu olarak bilinen binayı, ilçe belediyesi ile birlikte restore eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi” olarak yeniden hizmete açtı. Başkan Yılmaz, tarihi binanın ve içerisinde yer alan eserlerin adaya büyük değer katacağını vurguladı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ARMUTALAN VE GÜZELLİKLERİ

7 Mayıs’ta yaklaşık 5-6 bin kişinin katıldığı güzel bir organizasyon ile köy hayrını gerçekleştiren Karesi İlçesi Armutalan Köyü’nün doğal güzellikleri ve yeni eklenen geçmişten günümüze taşınan değerleri ve son yıllarda Karesi ve Büyükşehir Belediyelerinin katkılarıyla kazandırılan değerler görenlerin beğenisini kazanıyor.

Kuvâ-yi Milliye Kültür müzesi, Müzeler gününde de yoğun ilgi gördü

Burhaniye Belediyesi, Kuvâ-yi Milliye müzesi ,18 Mayıs Uluslararası Müzeler Gününde okullar tarafından düzenlenen ziyaretlerle doldu taştı.

Karesi’de Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor

Karesi Belediyesi günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış kültürel mirasları koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’de ecdattan yadigâr yapılar restore edilerek halkın kullanımına sunuluyor.

Heritage İstanbul’a, Balıkesir damgası

Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alındığı 7. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

İLTER KUŞ'UN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Balıkesir Üniversitesi'nin eski rektörü Profesör Doktor İlter Kuş’un dün vefat eden annesi Müzeyyen kuş toprağa verildi.

“İvrindi’de Yörükler” İvrindi Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

1237 numaralı nüfus defterine göre İvrindi’de Yörükler, iskânları, kışlakları ve yaylakları, geçmişten günümüze yörede yaşayanların örf adetlerinin Mehmet Bilir tarafından kaleme alındığı “İvrindi’de Yörükler” İvrindi Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

Çanakkale Müzesi Balıkesir’de

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi” Kent Konseyi binasında vatandaşlara kapılarını açtı. Müze, 2 Nisan tarihine kadar açık olacak.

İvrindi'de 108 yıllık İlkokul Binası Restore Ediliyor

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve dededen toruna bir çok neslin okuduğu Gazi Evrenos ilkokulunda restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. 1915 yılında kargir dikdörtgen planlı olarak inşa edilen bina, doğallığını bozmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış durumda.

Edremitli 10 Bin Öğrenci Müze İle Buluşturuluyor

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Müzeye ulaşamayan öğrenci kalmasın hedefiyle yola çıkılarak, 12 yıldır Türkiye’nin her noktasını gezen Çanakkale Savaş Müzesi Edremit’te 10 bin öğrenciyle buluşturuluyor.

Balıkesir Tarihine Işık Tutacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğini yapacağı “Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası" Uluslararası Sempozyumu eğitimden tarıma, spordan ekonomiye, sağlıktan kültüre kadar bir çok alanda şehrin tarihine ışık tutacak.

Antandros Derneği Üyeleri BGC Basın Müzesini Gezdi...

Antandros Derneği Başkan ve üyeleri, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Medya Merkezi’ni ziyaret etti. Cemiyet yönetim kurulu üyesi Hilmi Duyar, konuklara müzenin kuruluşu ve sergilenen aygıtlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Başsavcı Abdulkadir Akın BGC'de

BALIKESiR Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Türk Basınının günden bugüne gelişiminin sergilendiği Basın Müzesinde nostaljik yolculuk yaptı. Akın, gazetecilerin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

ŞEHRİN TAKIMI BALIKESİRSPOR İÇİN SEFERBERLİK ZAMANI

Kuva-yi Milliyecilerin torunlarıyla söyleşi

Milli Mücadele kahramanları Yırcalızade Şükrü, Hasan Basri Çantay, Parti Pehlivan, Zarbalı Hulusi ve Keçecizade Hafız Emin Efendi'nin torunları anılarını paylaşarak 102 yıl öncesinin Kuva-yi Milliye ruhunu günümüze taşıyacak. İstiklal Madalyası talebi yenilenecek.

Şehir ve İnsan

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BAŞÇEŞME MEZARLIĞI