Öğrenci Haberleri
SON DAKİKA

Öğrenci Haberleri

Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Vali İsmail Ustaoğlu, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesiyle karne heyecanı yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

Milletvekili Canbey, Öğrencilerle Organik Renkli Pamuk Ekimi Gerçekleştirdi

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, haftaiçi Arnavutluk’un başkenti Tiran ziyareti sonrasında ayağının tozuyla Balıkesir’e geldi. Hafta sonunu Balıkesir'de bir dizi ziyaret ve etkinliklerle geçirdi.

Tübitak Bilim Olimpiyatları'nda Altıeylül Fen Lisesinden Büyük Başarı

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda elde ettikleri başarılarla gurur kaynağı olan Balıkesir'in genç bilim insanları Altıeylül Fen Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Orta Asya Gelenekleri: Kültürel Mirasın İzinde

Manyas Anadolu Lisesi, Orta Asya'nın zengin kültürel mirasını hatırlatmak ve modern dünyada kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri canlandırarak öğrencilere tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

BURHANİYE BELEDİYESİ'NDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

Burhaniye Belediyesi, gençlerin sağlığına yönelik önemli bir adım atarak, Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Gençlerde Madde Bağımlılığı" adlı seminer düzenledi.

Engelli Gençler Sembolik Vatani Görevini Yerine Getirdi

Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler (BOED) Derneği bünyesindeki iki özel öğrenci sembolik de olsa vatani görev heyecanını yaşadı.

Muhammet’in Kazdağları hayali gerçek oldu

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş Dünya Engelliler Haftası ‘nda 14 yaşında ki engelli öğrenci Muhammed’in dileğini yerine getirerek Kazdağları Cam Seyir Terasına götürdü.

TÜBİTAK’la Eğitim Çıtası Yükseliyor

Vali İsmail Ustaoğlu, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde başarı gösteren öğrencilerle bir araya geldi.

Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Konakpınar’da stres attı

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Konakpınar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu pikniğiyle yılın tüm stresini atma fırsatı buldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Kazdağları'nda

Balıkesir Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Kazdağları'nda gerçekleşen teknik inceleme gezisine katıldı. Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Selami Selvi, gezide Yıldız Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Kulübü öğrencilerine Kazdağı Milli Parkı'nın bitki örtüsü ve endemik türler hakkında bilgi verdi.

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİNDEN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencilerimiz "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda "Dünya Birincisi" olarak Altın Madalya kazandı.

TRAFİK HAFTASINDA POLİSLER ÖĞRENCİLERLE KUTLAMA YAPTI

4-10 Mayıs Trafik Haftası olması nedeniyle Edremit Mithat Fethi Büyükdalgıç ilkokulunda bir etkinlik düzenlendi.

10 Mayıs 2024 Cuma günü okullar tatil mi? İş bırakma kararı alınmıştı, yarın okul var mı?

Öğretmenlere yönelik gerçekleşen peş peşe saldırılar sonrasında bazı eğitim sendikaları 10 Mayıs 2024 Cuma günü yürüyüş kararı almıştı. Birçok öğretmenin yürüyüşe katılacak olmasının ardından öğrenciler “10 Mayıs’ta okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

KAMPÜSTE HIDRELLEZ ŞENLİĞİ 

Balıkesir Üniversitesinde; Fen-Edebiyat Fakültesi, Balıkesir Yöresi, Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yaratıcı Yazarlık ve Uygulamalı Edebiyat Öğrenci Topluluğu iş birliğinde Hıdrellez Şenliği gerçekleştirildi. 

Başkan Akın’dan, gençlere müjde

Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Wowofest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katılımıyla açıldı. Fuarda gençlere seslenen Başkan Ahmet Akın, şehrin belirli noktalarında ‘İstihdam Ofisi’ açacaklarının müjdesini verdi.

BAŞKAN AKIN’DAN, GENÇLERE MÜJDE

Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Wowofest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katılımıyla açıldı. Fuarda gençlere seslenen Başkan Ahmet Akın, şehrin belirli noktalarında ‘İstihdam Ofisi’ açacaklarının müjdesini verdi.

Öğrenciler orman temizliği yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Balıkesir'in Edremit ilçesinde öğrenciler Kazdağları'ndaki ormanlık alanda çöp topladı. Etkinlikte konuşan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, ormanların temiz tutulmasının ve korunmasının önemine vurgu yaparak, orman yangınlarının önlenmesi için bilinç oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması İkincisinden, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya Ziyaret

Üsküdar'da gerçekleştirilen Üniversiteler Arası (İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri) Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Marmara bölge finalinde 2. olan Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Emin Uyanık, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

BAŞKAN YILDIZ DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞTI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi "Ustalar Çıraklarla Buluşuyor" projesi kapsamında bu hafta Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Baydemir'i öğrencilerle buluşturdu.

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİNİN YANINDA

Büyükşehir, öğrencilere Bandırma’da 106 bin 204 kez ücretsiz ulaşım sağladı

EDREMİT'TE MİNİK YÜREKLERİN, BÜYÜK ŞENLİĞİ

Edremit İlçesinde öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkusu bir güne sığmıyor. 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında 26 Nisan Cuma günü geniş kapsamlı bir “Çocuk Halk Oyunları Şenliği “ gerçekleştirildi.

Her Dikilen Fidan Geleceğe Bir Armağan

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hasan Basri Çantay Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Fidan Dikim Etkinliği’ ile yurt öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu. Bu anlamlı etkinlik, Balıkesir Valiliği koordinesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

Vali Ustaoğlu Koltuğu Devretti

Vali İsmail Ustaoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Burhan Erdayı İlkokulu Öğrencisi Cemre Bulgurcu'ya devretti.

Edremit Belediye Başkanı, 23 Nisan'da koltuğunu öğrenciye devretti

Edremit ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, koltuğunu Karagözoğlu İlkokulu öğrencisi Begüm Taşkıran'a devretti. Taşkıran, temiz bir ilçe olması talimatını verdi ve Atatürk'ü minnetle anarak çocuklara teşekkür etti.

Büyükşehir’den, Üniversitelilere Vize Haftasında Ücretsiz Ulaşım İmkânı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20-28 Nisan günleri arasında Bahar Yarıyılı vize sınavlarını gerçekleştirecek olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri için kampüse ve ek binalara ulaşım sağlayan belediyeye ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.

BAŞKAN HAKAN ŞEHİRLİ’NİN MİSAFİRLERİ ERASMUS ÖĞRENCİLCERİ OLDU

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylülümüze, Balıkesirimize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Başkan Akın’dan Gençlere Tam Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Albay Cafer Tayyar - Nuran Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı. Başkan Akın, her zaman gençlerin yanında olduklarını ve projelerini desteklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU, BALIKESİR’İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, ilimizi ziyaret ederek gençlerle buluştu. Kaz Dağları’nın eteğinde, doğadan güç alan gençlerimizin mekanında bulunduğunu ifade ederek, Edremit Gençlik Merkezi’nde, gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, gençlerimizin görüş ve taleplerini dinledi. Eminoğlu’nun Balıkesir’deki programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İlçe Protokolü ve Birim Müdürleri eşlik etti.