Öğrenci Haberleri
SON DAKİKA

Öğrenci Haberleri

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR, KODLAMA EĞİTİMLERİYLE 2.612 ÇOCUĞA ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi, robotik kodlama eğitimleriyle 2 bin 612 çocuğa ulaştı. 4 ilçede düzenlenen eğitimleri tamamlayan öğrencilere mezuniyet belgelerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kendi ve şehri için başarı hikayesi yazan çocuklar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Öğrenciler Deprem Tatbikatına Katıldı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında; Albay Cafer Nuran Oğuz Anadolu Lisesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımıyla 630 öğrenci, 47 personel ile deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit’te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

Karesi'de Gençlere Özel Önem

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma imkanı bulduğu Karesi Millet Kıraathanesi, gençlerin gözdesi. Öğrenciler ev ortamını aratmayan merkezde sınav hazırlıklarını yapıyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, gençlere yönelik yatırım ve çalışmalarının süreceğini söyledi. 

‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ Ailelerle Başladı

Öğrencilerin eğitim-öğretim yolculuğunu hayat boyu desteklemek için başlatılan ‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ veliler için planlanan eğitimlerle başladı.

BalBucks’ın ikinci şubesi kampüste

Taze ve kaliteli ürünleri uygun fiyata öğrencilere sunan cep dostu BalBucks, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından BAÜN Çağış Kampüsü’ne açıldı. BalBucks’ın kampüste açıldığını duyan öğrenciler yine BalBucks önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

BAÜN öğrencilerine BalBucks sürprizi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen BalBucks, yoğun istek üzerine bir şubesini de BAÜN Çağış Kampüsü’ne açtı. Sömestr tatili dönüşü karşılarında BalBucks’u gören öğrenciler şaşkınlıkları gizleyemedi.

Bir tıkla su ayak izini hesapla

“Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında; fazla su tüketiminin önüne geçmek ve su tasarrufu sağlamak için #sendehareketegecbalikesir sloganı ile “Su Ayak İzi Hesaplaması” projesi devreye alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, liselerde sunumlar gerçekleştirerek öğrencilerin su ayak izlerini hesaplıyor.

Minik Yazardan Tatlı’ya Ziyaret

"Ezgi'nin Merhameti" isimli ilk hikâye kitabıyla okuyucuyla buluşan Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Cansu Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

Kepsut’ta Öğrenciler Sporla Koruma Altına Alınıyor

Kepsut Kaymakamlığı bir paylaşım yaparak İlçe’de başlattıkları örnek bir çalışmayı duyurdu. 

Balıkesir'de Üniversiteliler deprem bölgesindeki öğrenciler için seferber oldu

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri topladı. Hazırlanan 60 adet kırtasiye kolisi Gaziantep'in Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilecek.

ALTIEYLÜL’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi eğitim semineri düzenlendi. Seminere; 600’e yakın 12. Sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Balıkesir'de Başarıyla Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle etkili bir şekilde sürdürülüyor.

"Öğrenmek Birlikte Güzel" ve "Pusulam Öğretmenim" Projeleri Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitim sistemine birçok fayda sağlayan öğrenci, öğretmen ve yöneticileri bir araya getiren projelerle öğrencilerin öğrenme sürecinde aktif bir rol oynamalarına ve eğitim kalitesinin artmasına yardımcı olurken Balıkesir'i eğitim şehri olma yolculuğunda özverili ve sağlam adımlarla ileriye taşıyor.

Balıkesir Üniversitesinde Geleneksel Okçuluk Salonu Açıldı

Öğrencilere faaliyetlerinde başarılar dileyen Rektör Oğurlu, kullanıma açılan salonun öğrenciler ve üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

“GENÇLERİMİZLE GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ”

Altıeylül Belediyesi gençlerin eğitimlerini her alanda desteklemeye devam ediyor. Belediye tarafından yapılan sınavlarda başarılı olan açık lise ve mezun 50 öğrenci üniversite hazırlık kurslarında eğitim-öğretim görüyor.

BAÜN’de, Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Dönem 1’de yer alan 184 öğrencinin önlük giydiği törene, başta Rektör Oğurlu olmak üzere öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Dünya İkincisi Özüm, Balıkesir'i Gururlandırdı

Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencisi Özüm Özgül, Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 2'nci olarak Balıkesir'i gururlandırdı.

Polis Adayları Yemin Ederek Mesleğe Adım Attılar

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi 29 uncu dönem öğrencileri, düzenlenen törenle polisliğe adım attı.

BALIKESİR KOCASEYİT HAVALİMANININ ÖZEL MİSAFİRLERİ

Hamiyyet Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Balıkesir Kocaseyit Havalimanında unutulmaz bir gün yaşadılar.

Karesi’de Öğrenciler ‘Akciğer Kanseri’nin Farkında

Karesi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında 620 gence, Akciğer Kanseri eğitimi verdi.

“Hem Sporda Hem Okulda Başarı…”

Türkiye geneli 61 branşta gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz yıl 41 branşta 224 mahalli 10 ulusal müsabaka gerçekleştirildi ve 67 bin öğrenci bu faaliyetlere katılım sağlandı. 

Dünya İkincisi BAÜN'lü Sporcudan Rektör Oğurlu'ya Ziyaret

Portekiz'de gerçekleştirilen Büyükler Wako Kickboks Dünya Şampiyonasında 60 kg. K-1 branşında Dünya İkincisi olan Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Serdar Şayık, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

Edremit’te Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Edremit İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, öğretmenlerin gününü kutladı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Genç Seyyahlar Değişim Programı ile Balıkesir'de

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" çerçevesinde, Balıkesir; Batmanlı genç seyyahlarını misafir ediyor.