Okullar Haberleri
SON DAKİKA

Okullar Haberleri

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

10 Mayıs 2024 Cuma günü okullar tatil mi? İş bırakma kararı alınmıştı, yarın okul var mı?

Öğretmenlere yönelik gerçekleşen peş peşe saldırılar sonrasında bazı eğitim sendikaları 10 Mayıs 2024 Cuma günü yürüyüş kararı almıştı. Birçok öğretmenin yürüyüşe katılacak olmasının ardından öğrenciler “10 Mayıs’ta okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Minik Eller Büyük Hayaller gerçekleştiriyor

Minik Eller, Büyük Hayaller Etkinlikleri Okullarımızda Gerçekleştiriliyor Geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması amacıyla ''Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor'' temasıyla ''Minik Eller, Büyük Hayaller'' etkinlikleri tüm ilçelerde sürdürülüyor.

GSB SPOR OKULLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile Balıkesir’de de tüm spor tesislerinde devam ediyor. Bu yıl 37 farklı branşta kayıtlı 33,224 sporcu GSB Spor Okullarında eğitim alıyor.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

ALTIEYLÜL’DE SİNEMA VE TİYATRO ETKİNLİKLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte 29 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında sinema ve tiyatro etkinlikleriyle Altıeylüllüler eğlenceli bir tatil geçirdi.

ALTIEYLÜL’DE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte sinema-tiyatro ve buz pateni pisti etkinlikleriyle çocuklar unutulmayacak bir karne hediyesi ile yarıyıl tatilini dolu dolu geçiriyor.

ÇOCUKLAR ALTIEYLÜL’DE MUTLU

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklar için dolu dolu etkinlik faaliyetleri hazırladı.

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Karesi’nin Çocukları Oynayarak Öğreniyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi okulların açılmasıyla yeniden yollara düştü. Kırsal Mahallelerde hizmet verecek olan Mobil Kütüphanede çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Okullarda Filistin'de Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Şampiyonlardan Tatlı’ya Ziyaret

Balıkesirli öğrenciler çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla okullarını gururlandırmaya devam ediyor.

Türk Kızılaya Teşekkür Ziyareti

Edremit ilçesinde, Türk Kızılay Edremit Şubesi, Kızılayın bilinirliğini arttırmak, okullarda öğrencilere destek olmak için ilçede eğitime her zaman katkılar sağlamakta etkinlikler gerçekleştirmektedir.

Şiir Tadında Söyleşiler Okulları Renklendirdi

1993 yılında Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı'nda Türk şiirinin önemli üstatlarının şiir okumasıyla başlayan Suçıktı Şiir Akşamları'nın 24. sü gerçekleştirildi.

Büyükşehir’den Okul Bahçelerinde Temizlik

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler rotalarını, okulların bahçelerine ve mıntıkalarına çevirdi. 58 okulun bahçesini pırıl pırıl yapan ekipler, çalışmalarında devam edecek.

Altıeylül’den Okullara Temizlik Seferberliği

Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri okullar için seferber oldu. 11 Eylül tarihinde açılacak olan 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi Altıeylül bölgesinde bulunan okulların çevresi ve okulların bahçeleri ekipler tarafından temizlendi.

Okullarda ISO Seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda Balıkesir'de kurumların emniyetli ve sağlıklı bir hale getirilmesi adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile başarılı çalışmalar sürdürülüyor.

Başkan Avcı: Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırım

Altıeylül Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları faaliyetleri şenlik havasında geçti. Sultan Alparslan Kültür Evi’nde yapılan şenlikte çocuklar doyasıya spor, doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı: “Biz gençlerimize değer veriyoruz. Gençlerimiz kendilerini daha iyi yetiştirsin diye var gücümüzle çalışıyor ve gençlerimize yatırım yapıyoruz. Çünkü yarınlarımız geleceğimiz bu memleketin geleceği çocuklardır.”

Balıkesir’de Yks Tercih Süreci Heyecanı Devam Ediyor

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 27 Temmuz’da başlayıp 8 Ağustos’ta son bulacak olan 2023-YKS tercih işlemleri için İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız ve Onur Aydın ile birlikte okullara ziyarette bulunarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Gençler Yazı Hareketli Geçiriyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde; 20 ilçede “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla düzenlenen ‘GSB Spor Okulları’nda çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde 37 farklı branşta spor eğitimi alıyor.

Balıkesir, Yaza Hareketli Girdi

Balıkesir’in 20 ilçesinde 18 binden fazla öğrenci, “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla 37 ayrı branşta eğitim verecek olan ‘GSB Spor Okulları’na katıldı. ‘Yaz okulları Balıkesir’i başka bir noktaya taşıyor’ diyen Başkan Yücel Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporu destekleyeceğiz.” dedi.

Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları, 20 ilçeye yayıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak Yaz Spor Okullarını; Balıkesir Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirerek 20 ilçeye yayıyor. İki dönem halinde düzenlenecek Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 37 farklı branşta gerçekleştirilecek kurslar, ilçelere göre farklılık gösteriyor.

Kuvâ-yi Milliye Kültür müzesi, Müzeler gününde de yoğun ilgi gördü

Burhaniye Belediyesi, Kuvâ-yi Milliye müzesi ,18 Mayıs Uluslararası Müzeler Gününde okullar tarafından düzenlenen ziyaretlerle doldu taştı.

EDREMİT YAŞAYAN OKULLAR PROJESİ (EYOP) HAYATA GEÇİYOR

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı ve Edremit İlçesindeki tüm okullara fiziki ve sosyal anlamda yeni bir bakış açısı, bir imaj kazandırmak ve daha yaşanabilir okullara dönüştürülmesini hedefleyen projenin tanıtım toplantısı Güre Adrina Termal Otelde yapıldı.

Edremit’te Depremzede Öğrencilere Çocuk Şenliği

Edremit’te Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu ilçedeki depremzede öğrenciler için çocuk şenliği düzenledi. Edremit’te ilkokul ve ortaokullarda okuyan depremzede çocuklar başta olmak üzere öğrenciler 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Spor tesisinde kurulan alanda yaşıtları ile oyunlar oynadılar, etkinliklere katıldılar.

Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor. Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul 1462 öğrencinin katılımıyla Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.