Sanat Haberleri
SON DAKİKA

Sanat Haberleri

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Yeşilçam Şarkıları Eğitim İçin Seslendirildi

Her konserde sanatseverleri müziğe doyuran Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun 'Okutan Balıkesir' Projesi kapsamında Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği konserde, Yeşilçam şarkıları nostalji rüzgarı estirdi. 

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

Tarihi Gar Binalarında restorasyon sürüyor

Tarihi tren garı binalarını dev bir Sanat Merkezine dönüştürecek restorasyon ve yeniden ihya çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, “Bu yapılar, Başkanımız Yücel Yılmaz’ın, şehrimizin kültür ve sanat tarihine bir armağanı olacak” dedi.

BAÜN ile Ankara MGÜ arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında, eğitim, öğretim, kültür, sanat faaliyetlerinde iş birliği yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

BAŞKAN YILDIZ’DAN FİYAT TARİFELERİ KONUSUNDA UYARILAR

Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Yıldız bir basın toplantısı düzenleyerek, özellikle üyelerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Dünya İkincisi Özüm, Balıkesir'i Gururlandırdı

Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencisi Özüm Özgül, Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 2'nci olarak Balıkesir'i gururlandırdı.

BALIKESİR’İ TANITMANIN EN İYİ YOLU SANAT

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Birol Şahin: “Balıkesir’in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırdık”

Nace Kodu Limit Sınırlandırılması Kaldırıldı

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. 

İvrindi merkezde üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Yenilenen altyapı çalışmaları sonrası sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve antik taş döşeme çalışmalarına tüm hızı ile devam edilen İvrindi’de Başkan Yusuf Cengiz öncülüğünde sanatsal görünümlü sokaklar ile konforlu ulaşım ağını genişletiyor.

Alaturka Akşamlar Romanya’da Ödül Aldı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, bu yıl 16.sı yapılan Türk Firmaları Başarı ve Sanat ödül töreni yapıldı. TRT Müzik “ALATURKA AKŞAMLAR” programı  “ Yılın En Sevilen Müzik Programı Ödülüne layık görüldü. 

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Yazar Hayati İnanç Güldürürken Düşündürecek

Karesi Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yazar Hayati İnanç’ı Karesililerle buluşturuyor. Hukukçu yazar İnanç, mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren sohbetleriyle hayranlarıyla bir araya gelecek.

Ticaretin 100 Yılını Anlatan Duayenler Ayakta Alkışlandı

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirilen, Meclis Üyeleri, Komite Temsilcileri ve Basın mensuplarının katıldığı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, önceki dönem Belediye Başkanlarından Ziyaettin Tan, Şehrimizin önemli esnaflarından Orhan Günvaran ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın yaptığı panel büyük bir ilgiyle takip edildi.

100. Yıla özel Balıkesir Sanat Günleri

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde eş zamanlı olarak şehrin dört bir yanında Sanat Günleri gerçekleştirildi. Balıkesir Sanat Günleri, 100. Yıla özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile son buldu.

Sanatın On Hali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Sanatın On Hali III Geleneksel Türk Sanatları Yarışması’nın ödül töreni, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna gerçekleştirildi. Törende 3 dalda “Ustaya Saygı Özel Ödülü” de takdim edildi.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel Zirve Eserler Sergisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında Ankara’dan Balıkesir’e gelen “Zirve Eserler” adlı Geleneksel Sanatlar Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Erdem: “Küçük Esnafın Rekabette Önü Açılmalı”

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem günümüz şartlarında bir mesleği 40-50 yıl sürdürmenin çok zor olduğunu ifade ederek 2023 Ocak-Eylül aylarında Balıkesir’de 4 bin 635 yeni üyenin faaliyete geçtiğini belirtti. Başkan Erdem Bin 984 esnafında kepenk kapattığını önemle altını çizdi. Fehmi Erdem ayrıca enflasyon artışının önüne geçmek için sektörde rekabet ortamını işaret etti.

Edremit’te Sanata Evet Geceleri

Ünlü tiyatro oyuncusu ve eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü usta oyuncu Tamer Levent tarafından oluşturulan “Sanata Evet” platformu Balıkesir’in Edremit ilçesinde “Sanata Evet” gecelerinde bir araya geldi.

BBKT’NİN TİYATRO OYUNCULUK EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLADI

Sanatta 25. Yılında olan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, tiyatro oyunculuk eğitimlerinde yeni dönemini açıyor.

Tuncel Kurtiz, vefatının 10. yılında anıldı

Oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz'in vefatının 10.uncu yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Ahilik Gelenekleri Yaşatılıyor

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

Kent Konseyi’nden Sıtkı Sahil’e Vefa ve Veda Konseri…

1982 yılından bu yana Balıkesir’in kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunan ve kurmuş olduğu korolar ile yüzlerce korist ve solist yetiştiren hocaların hocası Stıkı Sahil’e, Balıkesir’den ayrılıp, memleketi Erzurum’a yerleşmesinden dolayı Balıkesir Musiki Cemiyeti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi tarafından unutulmaz bir gece düzenlendi.

Ahiler, Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan’ın önderliğinde 20 ilçeden 55 oda üyesi Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.