Şehit Haberleri
SON DAKİKA

Şehit Haberleri

MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın talimatıyla, Ramazan Bayramı öncesi mezarlık ve şehitliklerde temizlik ve bakım onarım çalışmaları hızlandırıldı. Ekipler, mezarlıklarda temizlik ve çevre düzenlemelerini tamamlayarak, bayram ziyaretleri için hazır hale getiriyorlar.

Şehit yakınları ve gazilerden, Başkan Akın’a iade-i ziyaret

Mazbatasını almasının ardından görevine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a, başkan seçilmesinin ardından ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz ve dernek üyeleri makamında iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ahmet Akın İlk Ziyaretini Şehit Yakınları Ve Gazilere Yaptı

31 Mart seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, ilk ziyaretini şehit yakınları ve gazilere yaptı.

“Merkezimde Ramazan” İftar Programında Gençlerle Buluştu

“Merkezimde Ramazan” programı kapsamında, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Tasavvuf musikisi eşliğinde düzenlenen iftar programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Birim Müdürleri, Gençlik Liderleri ve çok sayıda genç katıldı.

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

Kahraman Şehitlerimiz Şükran ve Minnetle Anıldı

Vali İsmail Ustaoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

Kanla Sulanmış Toprak, Kuvâ-yi Milliye Şehrine Getirildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali İsmail Ustaoğlu’na takdim edildi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Başkan Yılmaz’dan gazilere jest

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, şehit yakını ve gazi derneklerinin bundan sonra elektrik ve su faturalarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Başkan Yılmaz’dan gazilere jest

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, şehit yakını ve gazi derneklerinin bundan sonra elektrik ve su faturalarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Şehit Hamdibey Şehadetinin 104. Yılında Anıldı

Kurtuluş Savaşı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ…

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliği çerçevesinde, tüm ilçelerimizde gençlerimiz ve personellerimizin yoğun katılımıyla, 06 Şubat Deprem Şehitlerimiz İçin Dua Vakti programı gerçekleştirildi.

GAZİLERDEN GÜLDÜR GÜLDÜR’E ORTAK TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz geçtiğimiz günlerde yayınlanan “GÜLDÜR GÜLDÜR” isimli programda yayınlanan skeçe tepki gösterdi.

Balıkesir ev sahipliği yapıyor

ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final 2024 heyecanı 4-5 Ocak tarihlerinde Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda yaşanacak.

‘HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM’

Karesi’deki hemşeri buluşmalarına Şehit Mustafa Adışen’in ailesini ziyaret ederek başlayan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a bir vatandaş “Belediye içinde yayılmaya çalışılan ‘işçi çıkarılacak’ yalanını” sordu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sosyal Medyada Şehitlere Hakaret Eden Şahıs Cezaevine Gönderildi

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü sosyal Medya platformunda Devlet Büyüklerine ve Devlet kurumlarına karşı işlenen suçlar kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmalarda 12 askerimiz şehit olmuş, 25 terörist etkisiz hale getirildi.

MHP Karesi İlçe Teşkilatı şehitler için, Balıkesir Şehitliğinde Yasin-i Şerif okuttu

MHP Karesi İlçe Teşkilatı şehitler için, Balıkesir Şehitliğinde Yasin-i Şerif okuttu

MHP Milletvekili Yüksel: “Türkiye'yi Doyuran İl Balıkesir”

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel; 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 15.maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında; 22 Aralık Cumartesi günü Irak'ın kuzeyinde hain bir pusuda 12 vatan evladının Şehit olduğunu belirterek, “Necip Türk Milletimize başsağlığı diliyorum. Türk vatanının bütünlüğünü korumak için son nefes, son nefer ve son damla kanımıza kadar bu mücadeleden dönmeyeceğiz. Şehitlerimizin Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

CİHAN HAYIRSEVENER ŞEHİT EDİLİŞİNİN 14. YILINDA ANILDI

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı olan ve 14 yıl önce vurularak şehit edilen Cihan Hayırsevener ve vefat etmiş gazeteciler anısına BGC Basın Müzesi bahçesinde bir anma programı yapıldı.

Şehit Türkan Bebeğin Adı Altıeylül'de Yaşatılacak

 Bulgaristan'da zorunlu göçe karşı Türkler’ in mücadelesinde 17 aylık bebek annesi Fatma Küçük'ün sırtında kurşunla vurularak şehit olmuştu. 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan'da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düşen 17 aylık Türkan bebek için Altıeylül Belediyesi Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutlarında yapılan parka Türkan Bebek ismi verildi.

Balıkesir Manda Kaymağı da Markalaşma yolunda

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş toplantı salonunda, Balıkesir’den Sofralara Kaymak Projesi kapsamında; Manda Kaymağını, Manda Yoğurdunu, Manda Ayranını markalaştırmak adına çalışmalar kapsamında, bir eğitim toplantısı düzenlendi.

 “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” Filminin Galası Yapıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galası, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

BAÜN’ De, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Özel Program

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Özel Konseri" BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda, gerçekleştirildi.

Türkiye Ümit Genç Ve U21 Karate Şampiyonası Ve Milli Takım Seçmeleri Açılış Seremonisi

Kuva-yı Milliye şehri Balıkesir’in ev sahipliği yaptığı, 31 Ekim - 6 Kasım tarihlerinde arasında Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda düzenlenen, Türkiye Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri açılış seremonisi gerçekleştirildi.

ÇETİN BAYIRLIGİL 5 BİN LİRAYI ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR…

Kasım ayı içinde Emeklilere verilecek olan 5 bin lirayı almayacağını belirten eski gazeteci Çetin Bayırlıgil, emekli olduğunu ve verilen bu 5 bin lirayı Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağını söyledi. Bayırlıgil, “Vatan sağolsun gerisi teferruattır” dedi.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

“BİR KİTAP BİN DÜNYA”

Gedik Yatırım’dan “BİR KİTAP BİN DÜNYA” projesi Gedik Yatırım’ın ikinci kütüphanesi Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda açıldı.

HARB-İŞ SPOR, “SANDA-TUİ ŞHOU” İL ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

8 Ekim 2023 Pazar günü Şehit Turgut Solak Spor Salonunda Balıkesir WUSHU Cumhuriyet Kupası Şampiyonası gerçekleştirilecek. Kadın-erkek SANDA-TUİ ŞHOU müsabakaları Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde yapılacak. Balıkesir Harb-İş Sopor da Türkiye Şampiyonası ön hazırlık aşaması olan il seçmesi müsabakalarına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Balıkesir Haber TV olarak bu çalışmaları takip ettik. Antrenör Hüseyin Hançer ve öğrenciler , BHT’den Hidayet Hayat’ın sorularını cevapladı…