Turizm Haberleri
SON DAKİKA

Turizm Haberleri

Kalkınma-Tarım Ve Turizm Altyapı Hizmet Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Edremit Kalkınma-Tarım ve Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin yerel seçimlerden sonra ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Birlik Başkanlığı’na Edremit Belediye Meclis Üyesi Muammer Temiz seçildi.

Gezici Kütüphane Öğrencilerle Buluştu

Vali İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphane kullanımına ilişkin farkındalığın arttırılması ve kitaplara ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında Balıkesir’e gönderilen ‘Gezici Kütüphane’ yi ziyaret etti. 

"BALIKESİR'DE TURİZMİ 4 MEVSİME TAŞIYAN SEYİR KEYFİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yücel Yılmaz'ın vizyonu ve liderliğinde Edremit'e yapılan yatırımlar ve turizme katkılar bölgenin istihdam ve ekonomik canlılığını artırıyor.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi konferansta Anlatıldı

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı ve Türkiye'de Coğrafi İşaretli Ürünler "İhracat ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi" başlıklı Yeni Yüzyılda Gastronomi Konferansı Balıkesir’de yapıldı

Hasan Basri Çantay Vefat Yıldönümünde Anıldı

Geçen Yüzyılın Alpereni, Fikir ve Hareket Adamı Balıkesirli Üstad Hasan Basri Çantay  59. Vefat Yıldönümünde düzenlenen bir panelde anıldı.

İvrindi ve Havran İlçelerine Yeni Kütüphaneler Açıldı

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphanelerinin açılışı törenle yapıldı. 

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

BURHANİYE 33.KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

Bu yıl 33. Düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali dolu dolu programı ile kapılarını sanatseverlere açtı.

Alaturka Akşamlar Sezona Balıkesir'de Başlıyor

TRT müzik ekranlarında ilgiyle ve beğeniyle izlenilen “alaturka akşamlar” programı yine yeni yeniden Türkiye’nin turizm ve tatil bölgelerinde 10. yılında halkla buluşuyor TRT nin sevilen sanatçıları İsmail Ozkan ve Mine Geçili birbirinden güzel şarkılarıyla canlı yayında sevenleriyle birlikte olacak.

Körfezin “Beklenen Festivali” Başlıyor

Burhaniye Belediyesi tarafından 32 yıldır düzenlenen “Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali” bu yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında 33. kez sanatseverlerle buluşuyor. 

AYVALIK YANGIN TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU

TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU ????BALIKESIR Turizm’in başkenti #Ayvalık‘ta çıkan yangın korkulu anlar yaşatırken, üstün gayretler sonucu kontrol altına alındı.

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı.

Balıkesir’de Okullara 319 Yeni Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle ülke  genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ilimizde başarılı bir şekilde  yürütüldü.

Burhaniye Belediyesi Emıtt’te Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 26. Kez kapılarını açtı. 30’a yakın Ülkeden 592 katılımcısı bulunan Dünyanın en büyük 5 Turizm Fuarı arasında yer alan EMITT Fuarında, Burhaniye Belediyesi de turizm potansiyelini sergilemek ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek için İstanbul TÜYAP fuar ve kongre merkezinde...

'Marka Şehir Balıkesir’ EMİTT'te Tanıtılıyor

Balıkesir, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olma özelliği taşıyan ve bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) geniş turizm potansiyelini dünyaya tanıtıyor.

Başkan Yavaş “ Görevimin Başındayım, Kesinleşmiş Bir Cezamız Yok”

Başarılı çalışmaları, restorasyon projeleri, turizm alanındaki çalışmaları, vatandaşlarla olan samimiyeti ve aldığı ödüller ile sık sık gündeme gelen Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Hapis Cezası, kaçak kazı ve görevden alınma “ şeklindeki kesin sonucu olmayan bir dava ile gündeme oturdu. Bugün gerçekleşen meclis toplantısında da gündeme dair açıklamalarda bulunan başkan Yavaş ceza konusuna da değindi.

Cunda, Büyükşehir ile yaza hazırlanıyor

Balıkesir sahilleri, Büyükşehir tarafından yaza hazırlanıyor. Yaklaşan yaz mevsimi öncesinde kentin sahillerinde sürdürdüğü çalışmaları hızlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Güre Sahili ile Erdek Çuğra Sahili’ndeki düzenleme çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen turizm lokasyonlarından birisi olan Ayvalık, Cunda (Alibey) Adası sahil bandını tatil sezonuna hazırlamak için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Cam Seyir Terasının Yol Sorunu Bitiyor

Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Şahinderesi Kanyonu’na yapılan cam seyir terasının şimdi de yolu yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 kilometresi kilit parke döşenen 4 kilometrelik engebeli arazi yolu, tamamlandığında özel araç ve tur otobüsleri, bölgede turizm sirkülâsyonunu artıracak.

Balıkesir’i Heyecanlandıran Proje: Ulus Kayak Merkezi

Doğal şehir ünvanlı Sındırgı ilçesinde turizm alanında yapılan projelere bir yenisi daha ekleniyor. Termal turizm alanında adından sıkça söz ettiren ve her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi ağırlayan Sındırgı ilçesi Ulus Dağı’nda hayata geçirilmesi planlanan “ Kayak Merkezi “ projesi Balıkesir genelinde büyük heyecan yarattı.

EMİTT Fuarına Hazırlıklar Başladı

Bu yıl 08-11 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 26’ncısı yapılacak Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) hazırlıkları değerlendirildi.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Aldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazandı.

Türk Süsleme ve El Sanatları Kursları Başarıyla Tamamlandı.

Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nce sürdürülen, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kursları tamamlandı. Kursa katılan ve sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Usta Öğretici Belgesi” almaya hak kazandı.

Balıkesir Tarihine Işık Tutacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğini yapacağı “Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası" Uluslararası Sempozyumu eğitimden tarıma, spordan ekonomiye, sağlıktan kültüre kadar bir çok alanda şehrin tarihine ışık tutacak.

Mavi Bayraklı Plaj Sayısının Arttırılması Çalışmaları Değerlendirildi

Ulusal ve uluslararası niteliği ile turizm açısından büyük önem taşıyan mavi bayraklı plaj sayısının arttırılması için Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan Mavi Bayrak Çalışmasının faaliyetleri toplantı ile değerlendirildi.

Erdek’in Çöpü de Elektriğe Dönüşecek

Çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin ilk turizm bölgelerinden birisi olan Erdek İlçesi’nde, katı atık aktarma istasyonunu devreye aldı. Şehirde aktarma istasyonu sayısını 13’e yükselten Büyükşehir, diğer ilçelere de istasyon kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvalık’ın Kırmızı Mercanları Dünya Turizmine Açılıyor

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki sualtı bio çeşitliliğini, nadide kırmızı mercanlarını tanıtmak ve belgelemek amacıyla sualtı görüntüleme etkinliği gerçekleştirdi. 31 sualtı fotoğraf ve video sanatçısının çektiği görüntüler, kitap ve tanıtım filmlerine dönüştürülerek, tüm dünyaya tanıtılacak.

Milletvekili Mustafa Canbey’den 3 Günde 5 Bakan Ziyareti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ankara’da devam eden yoğun Meclis temposunun yanında, Balıkesir’in meseleleri için Bakanlarla görüşmeye devam ediyor. Üç günde beş farklı bakanla görüşen Canbey, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek Balıkesir’in bu bakanlıklardaki konularını görüştü.

Balıkesir Kahvaltısı Türkiye’ye Damgasını Vuruyor

Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir’in gastronomik zenginliğinin öznesi olan ‘Balıkesir Kahvaltısı’ farkını ve iddiasını sürdürüyor.

Edremit Zabıtadan Gece Operasyonu

Kuzey Ege’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Edremit ilçesinde zabıta ekipleri gece yarısı operasyonu düzenledi. Sahillerde kalıcı olarak bırakılan şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler iş makinelerinin yardımı ile toplandı.

Balıkesir’in Şanlı Tarihi Müzelerle Ölümsüzleşecek

Balıkesir Valiliğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü müze çalışmaları değerlendirildi.