Ulaşım Haberleri
SON DAKİKA

Ulaşım Haberleri

Başkan Yılmaz: Önce bana verdiğiniz sözü tutun

İftar programında şoför esnaflarıyla buluşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ile Milletvekili Serkan Sarı’ya seslendi: “Önce bana verdiğiniz sözü tutun. Bu vaatlerle insanlara oyalama olmaz. Biz, projeleri çiziyoruz. Projelerin hepsinin kaynağı var. Adam diyor ki ulaşımı yenileyeceğim. Nasıl yenileyeceksin?” dedi.

Yücel Yılmaz’dan tüm memurlara ulaşım desteği

Öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına ulaşım desteği veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bitti mi bitmedi! Memur-Sen dedi ki ‘Bütün memur arkadaşlar yararlansın.’ Ona da tamam diyoruz” diyerek tüm memurlara ulaşım desteği sağladığını söyledi.

‘’KESİNTİSİZ ULAŞIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana körfez bölgesinin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve konforunu artırmak için büyük bir asfalt hamlesine liderlik ediyor.

‘’BÜYÜKŞEHİR'DEN BANDIRMA’YA YEPYENİ YOLLAR’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve konforunu artırmak için büyük bir asfalt hamlesine liderlik ediyor.

HAVRAN’A YEPYENİ YOLLAR!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana ulaşım altyapısını güçlendirmek ve konforunu artırmak için büyük bir asfalt hamlesine liderlik ediyor.

Edremit-Yenice Yolu Hanlar Mevkiinde Kar Ulaşımı Engelliyor

Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice yolunun Hanlar mevkiinde, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde çalışarak kar temizleme ve kürüme çalışmalarına destek veriyor.

ANNELER SPORA, ÇOCUKLAR OYUNA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 3-6 yaş aralığında çocuğu olan annelerin spora katılımını desteklemek amacıyla “Anneler Spora, Çocuklar Oyuna” projesini hayta geçiriyor. Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek etkinlik için ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

Büyükşehir, eğitimli şoförlerle kaliteli ulaşım hizmeti sağlıyor

Vatandaşların güvenliğini ve konforunu ön planda tutarak günlük ortalama 33 bin yolcuya, 296 otobüs şoförüyle hizmet veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şoförlerinin eğitimlerini ara vermeden devam ettiriyor.

Büyükşehir, yeni toplu taşıma araçlarını görücüye çıkardı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı her daim genç ve güçlü tutuğu araç filosuyla daha güvenli, konforlu ve kaliteli hale getiriyor. 58 yeni aracı daha bünyesine katacak olan Büyükşehir, 19 Aralık’ta hizmete alacağı otobüsleri, şehrin farklı noktalarında sergilemeye başladı.

İvrindi merkezde üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Yenilenen altyapı çalışmaları sonrası sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve antik taş döşeme çalışmalarına tüm hızı ile devam edilen İvrindi’de Başkan Yusuf Cengiz öncülüğünde sanatsal görünümlü sokaklar ile konforlu ulaşım ağını genişletiyor.

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

ÖĞRETMENE ULAŞIMDA YÜZDE 76’YA VARAN İNDİRİM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere müjde üstüne müjde verdi. Öğretmenler artık Büyükşehre ait otobüslere yüzde 59 ile yüzde 76 oranında indirimli binecek. Ayrıca öğretmenler, 21-24 Kasım tarihleri arasında Balbucks, OnHann Otel ve restoranlarından yüzde 20 indirimli faydalanacak.

Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince rutin denetim ve kontrol faaliyetleri içerisinde servis araçlarına yönelik olarak denetimler gerçekleştiriliyor.

BBB’den Ulaşım Ücretlerine İndirim

565 milyonluk yatırımla Bandırma’da ulaşımın kalite ve konforunu artıran Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla ücretlerde indirim yaptı. Tam ücret 13 liradan 11 liraya, öğrenci ücretleri ise 9 liradan 6,5 liraya indirildi.

Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma’ya 55 Yeni Otobüs

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Bandırma’yı Bandırmalıları önemsiyoruz’ diyerek ulaşıma 565 milyon liralık yatırım yaptı. Bandırma’ya yeni kazandırılan 2023 model 55 yeni otobüs Bandırma yollarında sefere başladı. Bandırma’da otobüsler bir hafta vatandaşlara ücretsiz.

Düzenli Estetik Ve Güvenli Kavşaklar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; oluşturduğu alternatif yollar, dönel kavşaklar ve refüjlerle bir yandan şehirdeki ulaşım ağını düzenli ve güvenli bir hale getiriyor bir yandan da gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarıyla şık ve bakımlı bir görüntüye kavuşturuyor.

100. Yıla Özel Balkart

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda kullanılan BALKART’ı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel tasarımla, sınırlı sayıda piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Öğrencilerin Güvenliği Jandarmanın Kontrolünde

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dikkate alınarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlıyor

Ulaşımda Sıkı Denetim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve okul servilerinin denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşım hizmetlerinden yararlanmaları için araçların; ruhsatı, ücret tarifeleri, yolcu sayıları ve evrakları denetlendi.

TARLA YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE GÜZELLEŞİYOR

Kırsal mahallelerde tarım arazileri ile zeytinliklere ulaşım artık çok kolay. Büyükşehir Belediyesi; 8 ilçede tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.

Burhaniye Belediyesi’nden 11 Mahalle’de 100.000 M² Sathi Kaplama Yol Seferberliği

Burhaniye Belediyesi, 2023 yılı yatırım programı çerçevesinde 11 farklı mahallede etkili ve güvenli ulaşım sağlamak amacıyla, yıpranmış ve stabilize olan yollarda toplam 100.000 m²'lik sathi kaplama projesinin çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir’den Altıeylül’ü Şaha Kaldıran Yatırımlar

Altıeylül İlçesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetleriyle şaha kalkıyor. Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe olmasının yanında birçok kırsal mahalleyi de bünyesinde barındıran Altıeylül’de; kırsal kalkınma hamlelerinden sosyal hayata canlılık katan alanlara, altyapısından ulaşımı güvenli ve konforlu hale getiren yol çalışmalarına ve kentin geçmişine ışık tutan tarihi yapıların restore edilmesine kadar her alanda dört koldan hizmet vermeye devam ediyor.

Ekinlik Adasından Yaralı Hava Ambulansıyla Hastaneye Sevkedildi

Marmara Ekinlik adasında yaşanan fırtına nedeniyle denizden ulaşım sağlanamayınca, 65 yaşındaki yaralı M.Ş hava ambulansı ile hastaneye sevkedildi.

 Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyrettiği bu günlerde vatandaşların ulaşımdan daha konforlu faydalanabilmesi için toplu ulaşım araçlarında klima denetimlerini artırdı.

Cam Seyir Terası’nın Yolu Tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, doğal dokusu ve eşsiz manzarası ile en çok tercih edilen noktalardan birisi olan Cam Seyir Terası’nın engebeli 4 kilometrelik yoluna kilit parke taşı döşeyerek ulaşım sorununu ortadan kaldırdı.

Büyükşehir, Bandırma’da engelleri aşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi; özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarını artırabilmek için faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 140 öğrencisinin her birine özel program oluşturan merkez, ulaşım da dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Karesi ve Altıeylül’de Büyükşehir’den tam gaz asfalt

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Altıeylül ve Karesi İlçeleri’nde deformasyona uğrayan cadde ve sokaklarda sürücülerin daha konforlu ulaşım sağlaması için asfalt yenileme çalışmalarına hız verdi.

Toplu Taşıma Araçları Denetimde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım hizmetlerinden; seri, güvenli ve konforlu bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarına yönelik denetim ve kontrollerini rutin olarak gerçekleştiriyor

Depremzedelere misafir kartla ücretsiz ulaşım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’e gelen deprem mağdurlarına ücretsiz ulaşım imkânı sağlıyor.

Ulaşımda Yüzde 75’lik indirim Yüzleri Güldürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, 2022-2023 Eğitim - Öğretim yılında öğrencilere yaptığı ulaşım desteği yüzleri güldürüyor. Balıkesir’de öğrenciler özel işletilen minibüslere yüzde 75’e varan indirimlerle biniyor.