Yardım Haberleri
SON DAKİKA

Yardım Haberleri

Ayvalık açıklarında 71 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca yakalanan 71 düzensiz göçmen, Ayvalık ilçesi sınırlarındaki Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunulan göçmenlerin, İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği belirtildi.

Başkan Ertaş, ilk yardımcısını belirledi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cavit Cebeci’yi Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi.

Başkan Ertaş, ilk yardımcısını belirledi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cavit Cebeci’yi Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, belediyelerin performansını takip edecek bir birim kuracak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaptığı konuşmada, belediyelerin performansını takip edecek bir birim kuracaklarını açıkladı. Bu birim, her 6 ayda bir belediyelerin performansını anketlerle ölçecek ve bir karnesini oluşturacak. Yapılan iyi işler desteklenecek, eksikler ise tamamlanacak.

60 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 60 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU, BALIKESİR’İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, ilimizi ziyaret ederek gençlerle buluştu. Kaz Dağları’nın eteğinde, doğadan güç alan gençlerimizin mekanında bulunduğunu ifade ederek, Edremit Gençlik Merkezi’nde, gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, gençlerimizin görüş ve taleplerini dinledi. Eminoğlu’nun Balıkesir’deki programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İlçe Protokolü ve Birim Müdürleri eşlik etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

BALIKESİR’İN 26 YILLIK HAYALİ YÜCEL YILMAZ’LA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, OSB Yolu’nun 3. Etabında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile birlikte incelemelerde bulundu. Planı 1998’da çizilen yolu; şehri birleştirerek irade koyup, 26 yıl sonra gerçeğe dönüştüren Başkan Yılmaz “Mayıs’ın sonunda tretuvarlarıyla, yağmur kanallarıyla bu yolu da trafiğe açmış olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

KUZEYBATI ÇEVREYOLU’NUN İLK ETABI AÇILDI

Balıkesir’in şehir trafiğine nefes aldıracak Kuzeybatı Çevreyolu’nun 4,2 kilometrelik ilk etabının açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir’in Edremit yoluna, otoban tarafına bağlanabileceği mükemmel bir yol. 2. etabı da sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

40 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isterken Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek 27'si çocuk olan göçmenleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

34 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 34 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

ERAY; ALGEM’İ BİZ KURDUK, DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Kırsal mahalle ziyaretlerine aralıksız devam eden Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Altıeylül Gelişim Merkezi ALGEM ‘in kurucusu olduğunun altını çizdi.

ERAY; ALGEM’İ BİZ KURDUK, DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Kırsal mahalle ziyaretlerine aralıksız devam eden Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Altıeylül Gelişim Merkezi ALGEM ‘in kurucusu olduğunun altını çizdi.

ALTIEYLÜL’DE CUMHUR İTTİFAKI RÜZGARI

Cumhur İttifakı’nın Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray seçim çalışmalarını sürdürüyor. Altıeylül Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Eray, “31 Mart’ta hep beraber bu sandıkları patlatacağız ve 1 Nisan’dan itibaren Altıeylül’de, ‘Gerçek Belediyeciliği’ göstereceğiz” dedi.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

75 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 75 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvalık Hakkıbey Yarımadası mevkiinde görevli Sahil Güvenlik Kolluk Destek timi, karada bir grup düzensiz göçmen olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, 75 göçmeni yakaladı. Cunda Adası'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen göçmenlere yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu. Göçmenlerin Balıkesir İl Göç İdaresi'ne gönderileceği öğrenildi.

“Eline mikrofon alıp hizmet üretmeyen siyasi olmadık”

20 bin ana arı, 10 binden fazla kovan ve 2 adet fondan kek makinesini hibe alan arı yetiştiricileri, “Her konuda bize yardımcı olan Yücel Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin, yolu ve bahtı açık olsun. Gözümüz de gönlümüz de Yücel başkanımızla” dedi. Başkan Yılmaz da eline mikrofon alıp konuşan ama eyleme geçtiğinde de hizmet üretmeyen siyasilerden hiç olmadığını vurgulayarak yatırımlarını kat ve kat artırarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

27 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isteyen 27 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

16 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 16 düzensiz göçmen ve 1 organizatör zanlısı yakalandı. Sahil Güvenlik Destek Timi tarafından yakalanan göçmenlere insani yardımlarda bulunuldu ve yasal işlemleri başlatıldı. Organizatör zanlısı hakkında tahkikat başlatıldı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Oldu

Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazetede yayımlandı ve Başkan yardımcısı Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanlığına atandı… Fatih Karahan, Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

''Vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar hizmetlerindeyiz"

Başkan AKA, gıdadan çatıya, hasta yatağından engelli aracına kadar her konuda ellerinin Karesi'nin fakirinin, yoksulunun, ihtiyaç sahibinin üzerinde olduğunu; yardımların sadece Ramazan ayında değil, yılın 12 ayında gerçekleştirildiğini söyledi.

Belediye'de rüşvet operasyonu: 20 gözaltı

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sakın'ın da aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

Jandarma Ekipleri Sürücülere Yardım Etti

Edremit ve Havran ilçelerinde dünden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice karayolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

LÖSEV Et Desteğine Balıkesir İle Devam Ediyor

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında bu yıl on binlerce aileye et yardımı yapılacak.

"Öğrenmek Birlikte Güzel" ve "Pusulam Öğretmenim" Projeleri Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitim sistemine birçok fayda sağlayan öğrenci, öğretmen ve yöneticileri bir araya getiren projelerle öğrencilerin öğrenme sürecinde aktif bir rol oynamalarına ve eğitim kalitesinin artmasına yardımcı olurken Balıkesir'i eğitim şehri olma yolculuğunda özverili ve sağlam adımlarla ileriye taşıyor.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

Fatih Mete Ezginer, bugün Balya’da Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı

Balıkesir Milliyetçi Hareket Partisi’nde Başkan Yardımcılığı da olmak üzere İl teşkilatında yıllardır görev alan Fatih Mete Ezginer, bugün Balya’da Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı. Ezginer’in aday adaylığını açıklamasına İl ve İlçe teşkilatlarından çok sayıda partili ile akraba ve dostları katıldı.