Yurt Haberleri
SON DAKİKA

Yurt Haberleri

Her Dikilen Fidan Geleceğe Bir Armağan

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hasan Basri Çantay Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Fidan Dikim Etkinliği’ ile yurt öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu. Bu anlamlı etkinlik, Balıkesir Valiliği koordinesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

GSB Yurtlarında Ramazan Coşkusu yaşanıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte GSB Yurtlarında kalan gençlere yönelik, Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferinin paylaşıldığı “GSB'de Ramazan” İftar Programları ile faaliyetlerine devam ediyor.

Milletvekili Canbey'den Tam Saha Pres

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’deki yoğun yasama ve yurt dışı çalışmaları arasında 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimleri için de saha çalışmalarına hız verdi. 4 günde 6 ilçeyi dolu dolu ziyaret eden Milletvekili Canbey; “31 Mart için hedefimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere 21’de 21 yapmak. Çünkü Balıkesirli hemşehrilerimiz bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir.” dedi.

Gençliğin Gücüne Güç Katacak Tesisler Balıkesir ‘de Hayata Geçiriliyor

 Balıkesir İl Müdürlüğü kapsamında yapımı devam eden önemli projeler; Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerimizde hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Balıkesir halkının barınma, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda ki çeşitli gereksinimleri karşılama imkanı sağlamak amacıyla Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Yurtlarımızın inşası devam etmektedir.

Muhtarlardan Aydemir’e Hayırlı Olsun Ziyareti

   Balıkesir Altıeylül Mahalle Muhtarları (Yenice, Taşpınar, Köylüköyü, Ovabayındır, Aslan, Orhanlı, Ovaköy, Karamanlar, Küpeler, Dallımandıra, Atköy, Aliağa, Yeşilyurt, Çukurhüseyin, Cinge, İnkaya, Paşaköy, Ayvatlar, Çiftilik, Bozen, Kesirven, Karamanköy, Balıklı) Ak Parti İl Başkanlığına atanan Mehmet Aydemir’i ziyaret ettiler. Hayırlı olsun dileklerini ileten Altıeylül muhtarları sıcak ve sevecen karşılaması ile dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir tüm muhtarlar ile tek tek görüşerek mahalle mahalle tüm muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Balıkesir Yurtlarında Projeler Aktif Olarak Uygulanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler için ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gösterebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını arttırmak amaçları doğrultusunda yürütülen birçok çeşitli proje Balıkesir Yurtlarında aktif olarak uygulanıyor.

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilciliği Açıldı

Gençlerin milli, manevi, kültürel ve tarihi değerlere bağlı yetişmesi için eğitim, gezi, seminerler düzenlerken, burs faaliyetleri ile öğrencileri destekleyen Yeni Dünya Vakfı yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl önce Balıkesir’de, 2 ay önce Gönen’de temsilcilik açan Yeni Dünya Vakfı geçtiğimiz günde Edremit Temsilciğini açtı.

Balıkesir 100. Yıl Coşkusuyla Tarihe Not Düştü: ''Yüzyıllar Yaşasın Cumhuriyet''

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te kurulduğunda, bir ulusun özgürlüğünü ve bağımsızlığını kutlayan tarihi bir anın başlangıcı olan, Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet’in, 100. Yılını tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de coşkuyla karşıladı.

KARAAĞAÇ;”YURTDIŞINDA DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ”

Önceki Dönemde İsviçre Türk toplumu Genel Başkanı olarak Zürih’te önemli çalışmalara imza atan Balıkesirli girişimci Levent Karaağaç Balıkesir Haber TV’ye ziyarette bulundu.

Ali Taylan ÖZTAYLAN ;19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Malazgirt’ten, Kosova’ya, Mohaç’tan Sakarya’ya ecdadımızın ayak bastığı her yer kahramanlık destanlarıyla doludur. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla gazi milletimizin yazdığı kutlu destanlar bizlere Anadolu’yu Yurt; Semerkant’tan Trablus’a, Kırım’dan Saraybosna’ya, Kore’den Kıbrıs’a kadar üç kıtayı gönül coğrafyası kılmıştır. Milli mücadelemiz ise onurun, izzetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur.

Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi kurtarma şampiyonu Ateş isimli köpek, eğitimlerini kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 bloktan oluşan sitenin enkazında sürdürüyor.7/24 nöbette olan Ateş, yurt içi ve yurt dışında her canlının imdadına koşmaya hazır.

Mehmet Doğan: Yeni Kyk Yurtlarımız Şehrimize Hayırlı Olsun

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan; yapımı devam eden 1200 kişilik KYK Erkek Yurdu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan; "Rekor bir hızla tamamlayacağımız yurdumuzu önümüzdeki günlerde öğrencilerimiz için açıyoruz" dedi.

Ticari Taksilerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan 3 Kişi Yakalandı

2 ticari taksi ile bir ticari taksi görünümlü sivil aracı kullanarak yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollarla yurtdışına çıkararak kazanç elde eden 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı

Yurt Dışındaki Türkler Sandıklara Akın Etti…

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre seçime katılımın tam olması halinde yurt dışında 3 milyon 286 bin 786 kişi oy kullanabilecek.Yurt dışında yaşayan seçmenler, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere gümrük kapılarında 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. Yurt dışı temsilciliklerde ise oy verme işlemi, 24 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacak.

BALIKESİR, GENÇLİK SPOR YATIRIMLARI VE SPOR PROJELERİ İLE TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’de hizmete sunulan; gençlik merkezleri, genç ofisler, kitap kahveler, spor salonları, halı sahalar, kortlar, yüzme havuzları, yurtlar ve spor alanları ile gençlerin ve çocukların kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için onları en iyi imkânlarla buluşturmaya devam ediyor.

Edremit’te Okullar AB Projeleri İle Göz Dolduruyor

Edremit’te ilkokullardan liselere kadar birçok okul AB Erasmus + projeleri için çalışmalar yürütüyor. Yurtdışı hareketlilikleri ile öğretmen ve öğrenciler yurtdışı hareketlilikleri gerçekleştirerek Avrupa daki ortak okullarına ziyaretler gerçekleştirip, Edremit’te kendi okullarında misafirlerini ağırlıyorlar.

Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle afetzede çocuklara satranç eğitimi verilecek. Eğitimler tüm Türkiye’de GSB Yurtlarında hayata geçirilecek. GSB Yurtlarında hayata geçirilecek satranç eğitimlerine gönüllü eğitmenler katılacak.

Depremzede Vatandaşlara Balıkesir Kucak Açtı

Asrın felaketi depremin ardından Balıkesir’e gelen 17.499 vatandaşın konaklamaları sağlanıyor. Depremzede vatandaşlara kapılarını açan kamu misafirhanelerinde 925 vatandaş kalırken, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda ise 519 kişinin geçici konaklaması sağlanıyor.

483 Depremzede Yurtlarda Misafir Ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar Balıkesir’e gelen depremzedelere kapılarını açtı. 

GSB Yurtlarında Şampiyona Heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan gençlere yönelik “GSB Yurtlar Arası Spor Turnuvaları” öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

Balıkesir’de Atatürk Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 84. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de özlemle ve saygıyla anıldı.

Edremit’te Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edremit ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Üniversite Öğrencileri Gar ve Otogarda karşılanacak

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, Yüksek Öğretim Yurtları Eğitim Dönemi Hazırlık Toplantısı  gerçekleştirildi. Vali Şıldak ilk kez Balıkesir’e gelecek öğrencilerin tren garı ve otobüs terminalinde açılacak stantlarla karşılanmalarında yurtlarla ilgili bilgilendirme yapılması talimatını verdi.

Balıkesir’de Gençlerin 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de coşkuyla kutlandı.

Büyükşehir’den, Yerli Üreticiye Damızlık Koç Desteği

Gönen’de üreticilere damızlık koç hibe eden Başkan Yücel Yılmaz, dağıtılan koçlar sayesinde Balıkesir Kuzusunun popülasyonun artacağını, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusuna yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin karşılanabileceğini söyledi.

Ak Parti İl Teşkilatı Kepsut’u Ziyaret Etti

Ak Parti Balıkesir İl Teşkilatı “30 gün Ramazan’ı 100 gün gibi yaşayacağız” temalı İlçe programının ikinci gününde Vefalı Yurt Kepsut’ta yoğun bir gün geçirdi.

TEV’in yurtdışındaki ilk bağımsız girişimi olan TEV UK törenle açıldı.

Törene Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV UK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen, Oxford ve Imperial College yetkilileri, alanında yetkin akademisyenlerin yanı sıra İngiltere’nin önde gelen sektörlerinden Türk iş insanları, Londra’da yaşayan TEV mezunları ve davetliler katıldı.

Balıkesir’in yurt ihtiyacı, gençlik ve spora destek masaya yatırıldı

Vali Hasan Şıldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendirmek üzere Birim Yöneticileri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Yurt Yöneticileri ile toplantıda bir araya geldi. Balıkesir Ögretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı.