2. Sakaryalı Çocuklara Ünlü Keman Virtüözünden Sürpriz

Karesi Sakarya İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu 'Meşe Palamutları' adlı keman grubu mezuniyet gününde konser verdi. Dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Leslie Anderson da büyük bir sürpriz yaptı. Anderson konsere katılıp, öğrencilerle birlikte öğretmen ve velilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Genellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının devam ettiği Sakarya İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Sevgi Çetin Coşkun, 4 yıl önce öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmayı ve enstrüman çalmasını amaçlayan projeyi başlattı. 

Evrensel bir müzik aleti olması için kemanda karar kılan Coşkun, hayırseverlerin katkısı ile öğrencileri keman ile buluşturdu. 
Ardından öğrencilerin eğitimleri için Halk Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan emekli müzik öğretmeni Raif Olgaç'tan yardım istedi. 
Birinci sınıftan bu yana keman dersi alan, dünyadaki keman müziklerini inceleyip, izleyen öğrenciler pandemi döneminde bile çalışmalarını aksatmadı.

15 öğrenciden oluşan "Meşe Palamutları" adı verilen grup okuldaki özel günlerde konserlerle tecrübe kazandı. Meşe Palamutları en önemli sınavı ise mezuniyet gününde verdi.

Gerçekleştirilen mezuniyet gününün sürprizini keman virtüözü Canan Leslie Anderson yaptı. 

Sınıf öğretmeni Sevgi Çetin Coşkun ile öğrenci velilerinin isteğini kırmayan Anderson, mezuniyet günü için Balıkesir'e gelmeyi kabul etti. 

Sanatçının mezuniyet gününe geleceği ise yıllardır keman eğitimi alırken, onun videolarını izleyen ve kendisini rol model alan öğrencilerden sır gibi saklandı.

Anderson önce Meşe Palamutlarının konserinin bir bölümünü öğrenci ve velilere görünmeden dinledi. 

Konserin ortasında bir anda kemanı ile ortaya çıkan Anderson'u karşılarında gören öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadı. 

Gözyaşlarını tutamayıp, sanatçıya sarılıp ağlayanlar bile oldu. 

Öğrenciler ile veliler de stres içinde geçen günlerin ardından gözyaşlarını tutamadı.

Ünlü sanatçı önce Meşe Palamutları ile İzmir Marşı'nı çaldı. 

Ardından klasik eserleri ve Bir Başkadır Benim Memleketim vb. gibi sevilen parçaları seslendirdi. 

Anderson öğrenciler ile birlikte velilere unutulmayacak güzellikte bir gün yaşattı.

"Meşe Palamutları" projesiyle öğrencilerine yeni ufuklar açan öğretmen Sevgi Çetin Coşkun, şu açıklamalarda bulundu.

Dünyanın bir çok yerinde konserler veren, ünlü sanatçılarla turnelere katılan Canan Leslie Anderson, Balıkesir Haber TV’ye duygu ve düşüncelerini anlattı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN