Av.Adil Çelik:' Balya'da Madencilik Yüksekokulu Eczacıbaşı 'na yakışır'

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, Balya'da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesine ziyarette bulundu.

PAYLAŞ

BALIKESİR’DE 1.600 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

Av.Adil Çelik: “13 yıldır bölgede hizmet veren Esan Balya Kurşun Çinko İşletmesi, ülkemizin en büyük ve en derin kurşun/çinko madenidir. 2021 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparak ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır. Özellikle iş alanlarının kısıtlı olduğu bu bölgede Balya başta olmak üzere civar ilçelerden 1.600 kişiyi doğrudan istihdam etmektedir. Bu tabloya baktığımızda Esan, şehrimizin sahip çıkması gereken bir değeridir” dedi.

YILLIK 130.000 TON KURŞUN İHRAÇ EDİLİYOR

Esan Balya Üretim Direktörü Bülent Paralı: “İşletmemizde yıllık 130.000 ton kurşun çinko konsantresi üreterek tamamını ihraç ediyoruz, üst düzey çevre bilinciyle hareket ediyoruz, yerel istihdam ve yerel ekonomiyi güçlendirme politikasını benimsiyoruz. Ayrıca Esan, en fazla kadın istihdamı sağlayan maden şirketi olduğu için ödül almış bir işletmedir. Bunu da gururla belirtmek isterim” dedi.

SERACILIKTAN, BALYA SPOR KULÜBÜNE KADAR ÇEŞİTLİ ALANLARDA KATKI SAĞLANIYOR

Esan Halkla İlişkiler Yöneticisi Fetih İbrahim Pekcan: “İşletmemiz, Balya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin süt işleme tesisine, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün seracılık faaliyetlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Balya Spor Kulübü’ne devamlı katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yakın çevredeki köylerimizin yol düzenlemeleri, mezarlık düzenlemeleri, köy konağı ve aş evi gibi çalışmalarına destek olmaktadır” dedi.

BALYA MADENCİLİK YÜKSEKOKULU

Milletvekili Çelik: “Esan İşletmesi tarafından; Balıkesir Büyükşehir Belediyemize ait olan ve Balya Belediyesi’nin kullanımındaki atık/çöp merkezlerinin rehabilitasyon çalışmasına başlanmış; doğa ile temas etmeyecek şekilde tasarlanmış katı atık aktarım istasyonu inşa edilerek Balya Belediyesi’nin ve Balyalı hemşehrimizin hizmetine sunulmuştur, ayrıca çok programlı lisemizin içerisine yüksek standartlarda bir konferans salonu yapılmıştır.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan birbirinden değerli bu çalışmalardan dolayı işletmeye teşekkür ediyorum. Kanaatimce bu çizgiyi taçlandırmanın yolu, İvrindi’de henüz yeni açılan Madencilik Lisesi’nin devamı olarak bir Madencilik Yüksekokulu yapmaktan geçer. Bu eser de en çok Eczacıbaşı’na yakışır. Daha önce YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda yazışmaların olduğunu biliyorum. Yerel siyaset olarak biz elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

SAYIN VEKİLİMİZE ZİYARETLERİ VE DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Paralı ve Pekcan: “Sayın Milletvekilimizin ziyaretleri sebebiyle mutlu olduk. Kendilerine ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Sayin Vekilimizin ifade ettiği gibi Madencilik Yüksekokulu için daha önce müracaatımız olmuştu. Bu konuyu Yönetim Kurulumuzda görüşeceğiz. Böyle bir eseri Balıkesir’e kazındırmaktan mutluluk duyarız” dediler.

ÜRETİM VE İSTİHDAMI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Çelik: “Ben de Bülent ve Fetih Bey’e misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. İşletme faaliyetlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. AK Parti olarak, ülkemizin kalkınmasının milli ve yerli üretimden geçtiğini biliyoruz, bu bağlamda üretim ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. Tüm Esan çalışanlarına başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN