Balıkesir'de Otizm Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

bugün Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilerek ilk farkındalık oluşmuştur. 

Balıkesir Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında 31 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren ilimizde otizmle ilgili yapılacak bir takım faaliyetler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmeleri düşünülüyor.

Bu kapsamda bugün Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde otizm farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve personeli, Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü idarecileri ve personeli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi idarecileri ve personeli, BABİSD (Balıkesir Bisikletliler Derneği) üyeleri katıldı.

Milli Kuvvetler Caddesi’nin başından başlayan yürüyüşte katılımcılar ellerindeki pankartlar ve dağıttıkları broşürler ile otizm hakkında farkındalık oluşturdu.

Yürüyüş Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda son bulurken, katılımcılar ellerindeki mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN