Baün Haberleri
SON DAKİKA

Baün Haberleri

BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha

 MEME KANSERİNDE “İNTRAOPERATİF GAMA PROB” GÜVENLİĞİ... Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

BAÜN Hastanesinde 3 cm’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Üst Düzey Cerrahi İşlemlerin Adresi 3 cm.’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

BalBucks’ın ikinci şubesi kampüste

Taze ve kaliteli ürünleri uygun fiyata öğrencilere sunan cep dostu BalBucks, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından BAÜN Çağış Kampüsü’ne açıldı. BalBucks’ın kampüste açıldığını duyan öğrenciler yine BalBucks önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

BAÜN öğrencilerine BalBucks sürprizi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen BalBucks, yoğun istek üzerine bir şubesini de BAÜN Çağış Kampüsü’ne açtı. Sömestr tatili dönüşü karşılarında BalBucks’u gören öğrenciler şaşkınlıkları gizleyemedi.

Türkiye’deki hayvan sağlığına katkı sağlanacak

BAÜN Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı Bakanlık Tarafından Ruhsatlandırıldı

Vali İsmail Ustaoğlu, BAÜN’ü Adım Adım Gezerek İnceledi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'ndan Balıkesir Üniversitesini ziyaret ederek her bölümü ve her yeri tepeden tırnağa inceleyerek bilgi aldı.

BAÜN ile Ankara MGÜ arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında, eğitim, öğretim, kültür, sanat faaliyetlerinde iş birliği yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.

BAÜN’de, “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları” Değerlendirildi

Balıkesir Üniversitesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy’un konuk olduğu “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi ve Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi.

BAÜN’de, Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Dönem 1’de yer alan 184 öğrencinin önlük giydiği törene, başta Rektör Oğurlu olmak üzere öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Hasan Basri Çantay’ın İsmi, BAÜN’de Yaşayacak

Milli Mücadele Kahramanı Alim ve Mütefekkir Hasan Basri Çantay’ın ismi Balıkesir Üniversitesinde yaşayacak. 

Dünya İkincisi BAÜN'lü Sporcudan Rektör Oğurlu'ya Ziyaret

Portekiz'de gerçekleştirilen Büyükler Wako Kickboks Dünya Şampiyonasında 60 kg. K-1 branşında Dünya İkincisi olan Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Serdar Şayık, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

"Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı.

 Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocağı ve Balıkesir Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı. 

ÖĞRETMENE VEFA PROGRAMI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam yemekli bir program düzenlendi. Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlce Milli Eğitim Müdürleri, Hayırsever Kadriye Güler ile çok sayıda öğretmen programda yer aldı. Yapılan konuşmaların ardından Hayırsever Kadriye Güler’e Kent Şükran Plaketi verildi. Gecede ayrıca Seyit Çavuş’un Atatürk ile buluşmasını anlatan Belgesel filminde gösterimi yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi’ne “Ulusal Kalite Etiketi” Verildi

Balıkesir Üniversitesinin, Uluslararası başarıları devam ediyor. 2021 yılından beri Türkiye ITE Ambassadoru olarak Üniversiteyi temsil eden, Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Burcu Sezginsoy Şeker, BAÜN'ün Avrupa'da ilk kez üniversitelere verilen 'Ulusal Kalite Etiketi' kazandığını ifade etti.

Rektör Oğurlu, BAÜN’de Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

BAÜN’ De, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Özel Program

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Özel Konseri" BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda, gerçekleştirildi.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

BAÜN Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi Yeni yerinde Açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi bünyesinde bulunan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, (GETAT) şehir merkezinde Altıeylül Semt Polikliniği giriş katında 9 odası ile geniş bir alanda hizmet vermeye başladı.

BAÜN’de 124 Yataklı Ek Hastane Binasının Temeli Atıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinin gelişim ve büyüme süreci, 124 yataklı ek hastane binası ile devam edecek. Mevcut hastanenin yanına yapılacak olan ve içerisinde hibrit ameliyathaneler, çocuk acil servisi ile yoğun bakımın da yer aldığı ek hastane binasının temeli düzenlenen program ile atıldı. 

Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.  Fakülte hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu da katıldı. 

Balıkesir Üniversitesi ile Millî Savunma Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) arasında, eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.

BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Necatibey Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un katılımıyla gerçekleştirildi

BAÜN Yerleşkesine, Bisiklet Yolu Yapılıyor

Yeni akademik yıl öncesinde Balıkesir Üniversitesi yerleşkesindeki hazırlıklar, bisiklet yolu çalışmaları ile sürüyor

Re-You Projesi Kapsamında "Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı”

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında “Gelecek İçin Doğru Beceriler” konferansı gerçekleştirildi.

BAÜN’de Anlamlı Etkinlik;Engeller Atlı Terapi ile Aşılıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Atlı Spor Topluluğu (BAL-AT) ve BAÜN Down Sendromu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Down Sendromlu bireyler ile ailelerine özel olarak hippoterapi (atlı terapi) etkinliği düzenlendi. 

Üniversite Hastanesi Pırıl Pırıl Oldu

Dönem dönem hastalar tarafından gündeme taşınan ve şikâyet konusu olan BAUN Üniversite Hastane temizliğine yeni dönem ile birlikte özel ilgi gösteriliyor.

BAÜN’de Cins Atlara Embriyo Transferi Yapılacak

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, İstanbul’dan getirilen 7 kısrak ve 1 erkek at üzerinde bilimsel çalışma yapılarak yapay döllenme yolu ile embriyo transferi gerçekleştirilecek. 

Baün Hastanesinde Bir İlk Daha: “1. Obezite Cerrahi Okulu”

Balıkesir ve çevresinde, sağlıkta çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Şampiyon Sporcularla Bir Araya Geldi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Üniversiteler Kickboks Avrupa Şampiyonasında (EUSA 2023) ülkemize 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırarak üniversiteyi başarıyla temsil eden Güler Deniz Topuz ve Barış Karaman ile bir araya geldi