Bgc Haberleri
SON DAKİKA

Bgc Haberleri

Şarlatanlara Karşı İlkeli ve Dik Duruş Bekliyoruz

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Dayanışma Günü mesajında, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı tek güç kaynağının gazeteciler olduğuna dikkat çekerek 10 Ocakların bayrama dönüşmesi için sorumlu ve ilkeli gazeteciliğin desteklenmesini, iyiyle kötünün, güzelle çirkinin ayırt edilmesini beklediklerini hatırlattı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 62. Yaşında

Balıkesir'de dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek kurduğu Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), kuruluşunun 62 yılına ulaştı. 

CİHAN HAYIRSEVENER ŞEHİT EDİLİŞİNİN 14. YILINDA ANILDI

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı olan ve 14 yıl önce vurularak şehit edilen Cihan Hayırsevener ve vefat etmiş gazeteciler anısına BGC Basın Müzesi bahçesinde bir anma programı yapıldı.

Erkılınç: “Haber siteleri 4 ayda önemli başarılar elde etti”

Resmi ilan yayımlama hakkı kazanan 400’ün üzerinde internet haber sitesinin yarısından fazlasının 4 ay gibi kısa bir sürede bulundukları kategoriye ilişkin trafik koşullarını sağlamayı başardıklarını belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Kurumun metriklerine göre ölçümlenen trafik verilerinin günlük olarak paylaşılmaya başlandığını söyledi.

BGC:"Gazeteciler Şamar Oğlanı Değildir"

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde yayın yapan Radyo Ses ve Ses Gazetesi imtiyaz sahibi Doğan Doğan, Ayvalık yolundaki bir trafik kazasını haberleştirdiği sırada sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldı. Otomobilinde de hasar oluşan Doğan Doğan'a yönelik saldırının güvenlik görevlileri önünde gerçekleşmesi düşündürdü. 

Ramazan Demir:” “Basın meslek yasası şart oldu”

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Darbecilere Meydan Okuyan Manşetler Sergilendi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde, “15 Temmuz Balıkesir Manşetler Sergisi” düzenledi.  BGC Başkanı Ramazan Demir, "Türk Basını, şanlı direnişin ve kazanılan zaferin önde kahramanlarından biridir. Özgür basının ve haber alma hürriyetinin kıymetini bilelim, hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

BGC Basın Emekçilerine Müjde İstedi

Balıkesirli gazetecilerden İzmir ve Gaziantep'e atanan BİK müdürlerine verilen veda yemeğinde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, "Basın emekçilerine büyük katkısı olan Basın İlan Kurumu tarafından fikir işçilerine verilen borç para miktarlarının yüzde 100 artırılmasını talep ediyoruz"

Balıkesirli Gazetecilerden Deprem Bölgesine Anlamlı Bağışlar..

Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir'deki meslektaşları için yaptığrdığı montları; "Bizler burada sıcakta üşüyoruz, onlar soğukta donmasın" diyerek depremzedelere gönderirken 2023 yılı gelirlerinin tamamını da depremden etkilenen meslektaşlarına aktarma kararı aldı. İlimizdeki yerel gazeteler de Şubat ayı resmi ilan ve reklam gelirlerinin yüzde 10'unu AFAD'a bağışlayıp örnek bir dayanışmaya imza attı.

BGC'den BİK’e 62.Yıl Ziyareti

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu'nun (BİK) 62. kuruluş yıldönümünü kutladı. BİK Balıkesir Şubesi'ni ziyaret eden Demir, "Anadolu basının şah damarı vazifesini üstlenen BİK, yerel basınımızın dijital dönüşümüne en büyük katkıyı sunarak yeni başarı hikayeleriyle nice yıllara ulaşacaktır" dedi.

Canbey: "Amacı Habercilik Olanlarla , Araç Olarak Kullananlar Ayrılmalıdır"

Kendisi de gazeteci kökenli olan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Canbey mesajında:"İnanıyorum ki amacı gerçekten habercilik olanlar ile haberciliği araçsallaştıranlar ayrıldıkça medya kuruluşlarımız asli fonksiyonlarını icra edecek; ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti 61 Yaşında

Balıkesir'de dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek kurduğu Gazeteciler Cemiyeti (BGC), kuruluşunun 61 yılına ulaştı.

Antandros Derneği Üyeleri BGC Basın Müzesini Gezdi...

Antandros Derneği Başkan ve üyeleri, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Medya Merkezi’ni ziyaret etti. Cemiyet yönetim kurulu üyesi Hilmi Duyar, konuklara müzenin kuruluşu ve sergilenen aygıtlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Başsavcı Abdulkadir Akın BGC'de

BALIKESiR Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Türk Basınının günden bugüne gelişiminin sergilendiği Basın Müzesinde nostaljik yolculuk yaptı. Akın, gazetecilerin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

Gazeteci Atilla Kaya'nın Annesi Vefat Etti

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Disiplin Kurulu Başkanı, Haberci Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Atilla Kaya'nın annesi Necla Kaya hayatını kaybetti.

Kuva-yi Milliyecilerin torunlarıyla söyleşi

Milli Mücadele kahramanları Yırcalızade Şükrü, Hasan Basri Çantay, Parti Pehlivan, Zarbalı Hulusi ve Keçecizade Hafız Emin Efendi'nin torunları anılarını paylaşarak 102 yıl öncesinin Kuva-yi Milliye ruhunu günümüze taşıyacak. İstiklal Madalyası talebi yenilenecek.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde Görev Dağılımı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) Olağan Genel Kurul'unda yeniden göreve seçilen Ramazan Demir başkanlığındaki yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı.

BGC’de Başkan Demir Tek Liste ile Güven Tazeledi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 14: 00’te Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Ertuğrul salonunda yapıldı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu Yarın

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul toplantısı yarın saat 14.00’te Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Ertuğrul Salonunda yapılacak.