Deprem Haberleri
SON DAKİKA

Deprem Haberleri

Öğrenciler Deprem Tatbikatına Katıldı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında; Albay Cafer Nuran Oğuz Anadolu Lisesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımıyla 630 öğrenci, 47 personel ile deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

ALTIEYLÜL’ü DEPREME HAZIRLAYACAĞIZ.

Seçimler için dur durak bilmeden çalışan İYİ Parti Altıeylül belediye başkan adayı Hakan Afşin ARICAN gittiği heryerde büyük ilgi görüyor ve hergün bir projesini açıklıyor.

Son dakika... ÇANAKKALE’DE DEPREM

Saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice İlçesi Karasu'da olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenice ile Balıkesir'in Gönen ilçe sınırında bulunan Karasu'da olan deprem Balıkesir’de de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Kızılay Balıkesir 6 Şubat Depremini ve Gönüllüleri Unutmadı

Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanlığı, 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve bu süreçte yaraların sarılması için Kızılay’da gönüllü olarak çalışanlar için 6 Şubat Depremi Anma ve Kızılay Gönüllülerine Teşekkür Programı düzenledi.

Balıkesir, depremin yıldönümünde Adıyaman’ı yalnız bırakmadı

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Balıkesir Basını ve eşi Mehtap Yılmaz ile beraber Adıyaman’daki Balıkesir Çarşısı’nı ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çarşı esnafı tarafından sevgi seliyle karşılandı. Çarşı esnafı böyle güzel işler yapan çalışkan bir başkan seçtikleri için Balıkesirlilere teşekkür etti.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ…

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliği çerçevesinde, tüm ilçelerimizde gençlerimiz ve personellerimizin yoğun katılımıyla, 06 Şubat Deprem Şehitlerimiz İçin Dua Vakti programı gerçekleştirildi.

Burhaniye’de, 6 Şubat Depremi 04:17’de Anıldı

Geçtiğimiz yıl asrın felaketini yaşadığımız 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olmak üzere 11 ilimizi birden etkileyen iki ayrı, yıkıcı depremler olmuştu. 6 Şubat Depreminin yıl dönümü için depremin olduğu saatte, 04.17’de Burhaniye Cumhuriyet Meydanında anma töreni gerçekleştirildi.

Belediye binaları yıkılıyor

Yaklaşık 40 yıldır Balıkesir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül İlçe Belediyesi olarak vatandaşlara hizmet veren binanın, deprem açısından risk teşkil etmesi nedeniyle yıkımına karar verildi. Kısa süre içerisinde yıkımı tamamlanacak olan binanın yerine sosyal alan yapılması planlanıyor.

Balıkesir'de Üniversiteliler deprem bölgesindeki öğrenciler için seferber oldu

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri topladı. Hazırlanan 60 adet kırtasiye kolisi Gaziantep'in Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilecek.

DP Sözcüsü Altıntaş: Yıllardır konuşulan Balıkesir Deprem Master Planı neden hala tamamlanamadı?

“Fay üzerinde yaşayan kent” Balıkesir’de depreme karşı tedbir alınıyor mu?

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak  için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Aysun Aykan:”Fay Hatlarına Bina Yapılmamalı!”

Balıkesir-Susurluk’ta düzenlenen Deprem Sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; Büyük Marmara Depremi için Risk Yönetimi Planı Yapılmalı! Beklenen Marmara depreminin ülkemizde büyük yıkım yaratacağını ve zararı en aza indirmek için afet öncesi risk yönetiminin doğru yapılması gerektiğini vurguladı.

BALIKESİRDEN DEPREM BÖLGESİNE OYUN KARAVANI GÖNDERİLİYOR

BALIKESİRDEN DEPREM BÖLGESİNE OYUN KARAVANI GÖNDERİLİYOR

BAŞKAN YAVAŞ HATAY’DAKİ SINDIRGI MAHALLESİ’NDE DEPREMZEDELERLE BULUŞTU

Asrın felaketi deprem bölgesi Hatay’da oluşturulan Sındırgı Mahallesine giden Ekrem Yavaş oraya yerleşen depremzedelerle buluştu. Artık fahri Sındırgılı olan depremzedelerle sohbet eden Başkan Yavaş ardından Sındırgı mahallesine gelen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da sohbete dahil oldu.

Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi kurtarma şampiyonu Ateş isimli köpek, eğitimlerini kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 bloktan oluşan sitenin enkazında sürdürüyor.7/24 nöbette olan Ateş, yurt içi ve yurt dışında her canlının imdadına koşmaya hazır.

Başkan Yılmaz’ın “Deprem” Mesaisi

"Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Konusunda Yerel Belediyelerin Kapasite Geliştirme Projesi " ile ilgili olarak Japonya Büyükelçiliğini ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz, JICA ile yapılan işbirliğinin tüm şehirlere katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

CHP’li Akın: "Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı Kurulmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı. CHP’li Akın, “Bu kadar büyük deprem riski varken ve değerli hocalarımız bu kadar uyarılar yaparken hemen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması lazım” diye konuştu.

Önce Tedbir Sonra Tevekkül…

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüz Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünde Deprem ve Yangın tatbikatı yaptı.

Edremit Belediyesi Noktayı Koydu; Rüya ile deprem bilinmez

Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bir şahsın gördüğü rüya sonrasında yaşanan deprem paniğine gerek olmadığı vurgulandı. Yapılan uyarıda vatandaşların endişelenmemesi istendi.

Başkan Yılmaz: “Depreme karşı Türk-Japon tecrübeleri birleşiyor” 

Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beraberindeki belediye başkanları heyetiyle, deprem sonrası şehirlerin yeniden yapılandırılması konusunda bir dizi teknik incelemelerde bulunmak üzere Japonya’da. 

"Depreme Karşı Türk-Japon İşbirliği"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ Japonya’da

Chp’li Ahmet Akın’dan Edirne’de Yerel Seçim Mesajı: Bütün Belediyelere Talibiz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda yerel seçim sürecini değerlendirdi. Akın, CHP’li halkçı belediyelerin pandemi, deprem ve ekonomik kriz süreçlerinde Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak, “Milletiyle dertlenen, zor zamanda milletinin yanında olan halkçı belediyelerimizi daha fazla vatandaşımızla buluşturacağız. Bütün belediyelere talibiz. Bu bir cesaret işidir. Kendimize güveniyoruz” dedi.

Ahmet Akın Deprem İllerindeki Belediyelere Dikkat Çekti

‘DEPREM BÖLGESİNE HİZMET GÖTÜREN BELEDİYELERİN GELİRİ KESİLMEMELİ’

Başkan Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı’nın anahtarı esnafımız"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 11 ilde büyük hasarın meydana geldiği depremlerde büyük bir dayanışma örneği göstererek bölgede gerçekleştirilen çalışmalara destek olan esnaf odaları ve üyelerine teşekkür etmek amacıyla “Esnaf Odaları Buluşması" düzenledi.

Öztaylan: “Kandille İş Tutan Chp’li Kılıçdaroğlu’ndan Milliyetçi Olmaz”

28. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur çalışmaları kapsamında temaslarına Erdek ile devam etti. Erdek Ak Parti İlçe Teşkilatı ile MHP Balıkesir Milletvekili Adayı Abdullah Sarbay ve parti yöneticilerinin de katılım sağladığı ziyaretler Alevi Kültür Derneği ve Gümüşhaneliler Derneği ile başladı. Erdek’de misafir edilen depremzede aileleriyle de bir araya gelen Öztaylan, Ocaklar, Narlı ve Çakıl mahallelerinde de vatandaşlar ile buluşarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek istedi.

Edremit’te Depremzede Öğrencilere Çocuk Şenliği

Edremit’te Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu ilçedeki depremzede öğrenciler için çocuk şenliği düzenledi. Edremit’te ilkokul ve ortaokullarda okuyan depremzede çocuklar başta olmak üzere öğrenciler 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Spor tesisinde kurulan alanda yaşıtları ile oyunlar oynadılar, etkinliklere katıldılar.

KAHRAMANLAR UNUTULMADI!

Asrın felaketi üzerinden 3 ay geçti. Depremin yaralarını sarmak ve yardımlarına koşmak için Altıeylül’den deprem bölgesine giden ve Altıeylül’de yardım organizasyonunda yer alan gönüllü ‘Kahramanlar’ unutulmadı.

Üreten Bir Toplum Olma Yolunda Meslek Liseleri

Ülkemizde üretim ve iktisadi faaliyetlerin başarılı bir yol alabilmesinin en büyük etkenlerinden biri olan insan kaynağının yetiştirildiği mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar, kendi alanlarında başarılı hikâyeler yazmaya devam ediyor.

Balıkesir’den deprem bölgesine konteyner ev

Türkiye genelinde Müftülükler ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediliyor.

7/24 hem Balıkesir de Hem de Deprem Bölgesinde

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bir yandan Balıkesir’in 20 ilçesinde projelerini sürdürürken bir yandan da deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.