Şehitler Haberleri
SON DAKİKA

Şehitler Haberleri

Kahraman Şehitlerimiz Şükran ve Minnetle Anıldı

Vali İsmail Ustaoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Kanla Sulanmış Toprak, Kuvâ-yi Milliye Şehrine Getirildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali İsmail Ustaoğlu’na takdim edildi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Şehit Hamdibey Şehadetinin 104. Yılında Anıldı

Kurtuluş Savaşı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ…

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliği çerçevesinde, tüm ilçelerimizde gençlerimiz ve personellerimizin yoğun katılımıyla, 06 Şubat Deprem Şehitlerimiz İçin Dua Vakti programı gerçekleştirildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sosyal Medyada Şehitlere Hakaret Eden Şahıs Cezaevine Gönderildi

MHP Karesi İlçe Teşkilatı şehitler için, Balıkesir Şehitliğinde Yasin-i Şerif okuttu

MHP Karesi İlçe Teşkilatı şehitler için, Balıkesir Şehitliğinde Yasin-i Şerif okuttu

MHP Milletvekili Yüksel: “Türkiye'yi Doyuran İl Balıkesir”

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel; 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 15.maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında; 22 Aralık Cumartesi günü Irak'ın kuzeyinde hain bir pusuda 12 vatan evladının Şehit olduğunu belirterek, “Necip Türk Milletimize başsağlığı diliyorum. Türk vatanının bütünlüğünü korumak için son nefes, son nefer ve son damla kanımıza kadar bu mücadeleden dönmeyeceğiz. Şehitlerimizin Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

Şıldak'tan Şehit Emanetlerine Vefa

Vatan için canını hiçe sayan şehitlerin ailelerini sık sık ziyaret eden, devletin yakınlığını hissettiren Vali Şıldak hafta sonu da ziyaretlerine devam ediyor.

Mustafa Canbey: “Gençler en önemli değerimizdir”

Milletvekili Canbey, mesajında şu ifadelere yer verdi; "19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde aziz milletimizin Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. 19 Mayıs’ta canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türkiye, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını arttırmakta, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Yüzyılı yolculuğunu sürdürmektedir. Bu süreçte kuşkusuz, genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çünkü güçlü Türkiye idealini yaşatacak ve geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak en önemli önceliğimiz gençlerimizin yarınlara en güzel şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gençlerimizin ve aziz milletimizin Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum."

POLİS ŞEHİTLERİ KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

Polis Teşkilatının 178.Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Başçeşme Mezarlığında Kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Teşkilat Mensuplarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz duaların edilmesinden sonra kabirlere karanfiller bırakıldı. İl Emniyet Müdürü Onar ve Başkan Yılmaz Balıkesir Haber TV’ye duygularını dile getirdi…

Edremit'te Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Verildi 

Balıkesir’in her bir köşesinde misafir olduğu iftar sofralarıyla Ramazan ayının getirdiği huzur ve berekete eşlik etmeye devam eden Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Edremit İlçesinde bulunan şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına katıldı. 

Vali Şıldak: “ Çanakkale Zaferi Tarihte Eşi Olmayan Bir İstiklâl Destanıdır”

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hasan Şıldak; Bu Zaferin tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, inanç ve istiklâl destanı olduğunu vurguladı…

Edremit’te Şehitlerin Kabirleri Düzenlendi

Edremit Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesinde şehitlerin kabirlerinde bayraklar yenilenerek bakımları yapıldı.

Vali Şıldak'tan 2023'ün İlk Okul Ziyareti

Vali Hasan Şıldak, 2023 yılının ilk mesai gününe 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ni ziyaretle başladı.

Şehitler Parkı’na Yeni Nesil Aydınlatma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanındaki yol, cadde ve yeşil alanlarda bulunan ekonomik ömrünü tamamlayan aydınlatma direklerini yeni nesil tasarruflu LED aydınlatmalarla değiştiriyor. Şehitler Parkı’nda çalışmalarını tamamlayan ekipler, parkı ışıl ışıl ve daha güvenli bir hale getirdi.

Balıkesir’de Maden Şehitleri İçin Mevlid Okutuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bartın’ın Amasra İlçesi’ndeki maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için “41 Şehit, 41 Hatim” programı düzenleyerek Zağnos Mehmed Paşa Camisi’nde Mevlid-i Şerif ve dua okuttu.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

''KEŞKE ÜLKEMİZİ YUNANLI YA DA HAÇLILAR İŞGAL ETSEYDİ''DİYENLERİ LANET, KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİMİZİ HEP RAHMETLE ANACAĞIZ

Kanlıdere Şehitliği Dualarla Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kuvayı Milliye ruhu ve Çanakkale ruhu Kanlıdere’de birleşti

‘BU RUH, BU TOPRAKLARDA İLELEBET YAŞAYACAK’ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olan Kanlıdere Şehitliği; Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştirdi. 

Gaziler Derneği’nde Şehitler İçin Hayır Düzenlendi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıldönümü dolayısıyla hayır düzenledi.

Balıkesir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Türkiye Aşkına" temasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenleniyor. Balıkesir'deki etkinliklerde 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yâd edilmesi amaçlanıyor.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

NE OLDU BİZE? DİKKAT ETTİNİZ Mİ? ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YAKILAN AĞITLA DÜĞÜNLERDE GÖBEK ATILIYOR! YOKSA HALA FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ?

Çanakkale "Kanlıdere Şehitliği" Balıkesirli ecdadımıza yakışacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yaptırdıkları Kanlıdere Şehitliği’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, ecdadımıza yakışacak olan şehitliğin açılışını önümüzdeki Haziran ayında yapacaklarını söyledi.

Şehit Aileleri Vali Şıldak’ın Onur Konuğu Oldu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıl Dönümü dolayısıyla Şehit Aileleri onuruna yemek düzenlendi.

Altıeylül Belediyesi’nden 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Klipi

Altıeylül Belediyesi’nden 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi Klipi

Çanakkale Destanını Sahnede Yaşattılar

Bugün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü… Balıkesir’de de bu önemli gün nedeniyle sabah önce Şehitlikte anma töreni yapıldı.

Devlet Övünç Madalyaları Düzenlenen Törenle Tevcih Edildi

Vali Hasan Şıldak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci Yıl Dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyalarını Şehit Ailesi ve Gazilere takdim etti.

Edremit'te şehitlerimizin isimleri gururla yaşatılıyor

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatları ve Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi’nin koordinesiyle ilçedeki parklara şehitlerin ismi verildi.