Zeytinyağı Haberleri
SON DAKİKA

Zeytinyağı Haberleri

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Burhaniye’nin Yöresel Tatları Yarışacak

19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular devam ediyor.

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini AB tarafından tanındı

“Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”nin adı Avrupa Birliği (AB) tarafından korumalı menşe adı (PDO) ile tescillendi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Birliği’nin Türkiye resmi sitesi https://www.eeas.europa.eu’ ya yaptığı açıklamada “Edremit zeytinyağından sonra AB'nin Edremit Körfezi yeşil çizik zeytinini de tescil etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.

Altın Sarısı Sofralarımızla Buluşacak

14 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali heyecanı 13 - 19 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli zeytini ile altın sarısı zeytinyağımız yakında sofralarımızla buluşacak” dedi.

Ayvalık’ta Yılın İlk Zeytin Hasadı Yapıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, zeytinyağıyla coğrafi işaret sahibi olan Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

Tayfun Canlı“ Kırkpınar’ın yağları Edremit’ten olacak!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davetlisi olarak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde takip etti. Yusuf Can Zeybek’in Başpehlivanlığı kazandığı güreşlerde 2024 yılı güreşlerinde Edremit zeytinyağı kullanılması için görüşmeleri başlattı.

Balıkesir Zeytinyağı “Monte İda” Japonya’da Altın Ödül Aldı

Monte İda, Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile Japonya Gıda Analistleri Derneği tarafından düzenlenen 61. Japan Food Selection'da Altın Ödül'e layık görülerek yarışmada ödül alan tek Türk Zeytinyağı markası oldu!

Güreşseverler Kararını Verdi “Sezonun En İyi Güreşi Burhaniye’de Yapıldı”

Burhaniye Belediyesi tarafından 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşlerindeki Number One -Taşçı Bey adlı develerin güreşi, DEGÜF tarafından “Türkiye’de Sezonun En İyi Güreşi” seçildi.

Burhaniye Deve Güreşleri Nefes Kesti

Burhaniye Belediyesi 18. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılan Deve güreşleri son yılların en çoşkulu müsabakalarına sahne oldu. Yaklaşık 200 devenin güreştiği müsabakalarda kupa gösterileri nefesleri kesti.

“Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi Meyvelerini Veriyor

Balıkesir Edremit Gençlik Merkezi bahçesinde yetişen zeytinler gönüllü gençler tarafından toplanarak zeytinyağları Milli sporculara, ihtiyaç sahibi ailelere ve engelli ailelere ulaştırıldı.

Edremit Belediyesi Zeytinyağları İçin Hasat Devam Ediyor

Edremit Belediyesi kendi tarlalarındaki zeytinleri kendisi hasat ediyor. Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinin başında gelen Edremit ilçesinde zeytin hasat telaşı yaşanırken Edremit Belediyesi de bünyesindeki zeytinleri toplayarak elde edilen kaliteli zeytinyağlarını birinci elden tüketiciye ulaştırıyor.

Başkan Yılmaz: “Bu Yıl Zeytinde İlk Sıraya Balıkesir Yerleşecek”

Zeytin ve zeytinyağı denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Balıkesir’de zeytin hasadı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla başladı. Dünyaca tanınan Balıkesir zeytininin toplanmasından zeytinyağına dönüşmesine kadar olan serüveni tanıtan Başkan Yılmaz, şehirde zeytinciliğin daha ileri boyutlara taşınması için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Havran’da Kadınlar SOGEP ile İstihdam Ediliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) sunulan ve destek almaya hak kazanan “Sabunhane – Geleneksel Zeytinyağı Sabun Atölyesi” isimli proje için Havran Belediyesi ile imzalar atıldı.

Ahmet Akın: "Zeytin hırsızlığı için çok sıkı tedbirler alınmalı"

Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi olan Balıkesir’de zeytin ve zeytinyağı hırsızlığının artması üreticileri endişelendiriyor. Ekonomik buhranın yaşandığı Türkiye’de, hırsızlık olayları da artış gösterirken, özellikle ekonomik değeri dikkate alındığında zeytin ve zeytinyağı hırsızlığında da artış olduğuna dikkat çekiliyor.

Uluslararası Anadolu Zeytinyağı Yarışması Bu Yıl da Balıkesir’de Düzenleniyor

2021 yılında Edremit’te gerçekleşen tarihin her döneminde barışın ve bereketin sembolü zeytinin üretildiği kadim Anadolu topraklarının zeytinyağı tadım yarışması Anatolian IOOC (Anadolu Uluslararası Zeytinyağı Yarışması) bu yıl Balıkesir-Gömeç’te düzenlenecek.