SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Büyümeye Devam Ediyor

Balıkesir ve çevresine 3. basamak niteliğinde sağlık hizmeti veren Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, son yıllarda artan bir ivmeyle gelişimini sürdürüyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, üniversite hastanesinin, insan kaynağı gücündeki artış ve hizmet kapasitesindeki genişleme ile Balıkesir ve çevresinde sağlıkta çekim merkezi olduğunu ifade ederken, projesi hazır olan 100 yataklı ek hastane binası inşaatına da bu yıl başlanacağının müjdesini verdi.

Sağlığımız ve Biz - Katarakt ve Sarı Nokta Hastalığıyla İlgili Önemli Bilgiler...

Katarakt ve Sarı Nokta Hastalığıyla İlgili Önemli Bilgiler...

Edremit Modern Hastanesine Kavuşuyor

Artan talebi karşılayamaz duruma gelen Edremit Devlet Hastanesi’nin yenilenmesi projesinin ruhsat işlemleri belediye tarafından onaylanırken, yakın zamanda 400 yataklı ve 10 katlı yeni hastane binasının temeli atılacak.

14 Mart Tıp Bayramı’nda 3 Hekim Sendikası’ndan Ortak Basın Açıklaması

14 Mart Tıp Bayramında Balıkesir’de 3 sağlık sendikası tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Karesi Belediyesi Şifa İçin Kapalı Yolları Açtı

Karesi’nin kırsal Deliktaş Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle ambulansın ve jandarmanın ulaşamadığı hasta için yollar Karesi Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Rahatsızlanan vatandaş belediye ekiplerinin yoğun çalışması ile hastaneye yetiştirildi.

Balıkesir Üniversitesi ve Bigadiç Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi ve Bigadiç Belediyesi arasında, Balıkesir Üniversitesi Fizyoterapi, Rehabilitasyon ve Sağlıklı Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının yapımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımlarıyla Bigadiç Belediyesinde gerçekleştirilen imza töreninde; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ilgili protokolü imzaladı.

Burhaniye 2021 Yılında 2,5 Ton Hafifledi

Burhaniye Belediyesi’nin diyetisyen hizmetiyle sağlıklı yaşama adım atan Burhaniyeliler, 2021 yılında beslenme konusunda aldıkları destekle 2 bin 500 (2,5 ton) kilo vererek, sağlıklı yaşama merhaba dedi.

Vetbüs İle Her İlçede Bir Gün Yolculuğu…

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak hayvanlarına daha kaliteli ve ulaşılabilir bir hizmet sağlayabilmek için tam teşekküllü olarak devreye aldığı VETBÜS, her ilçede bir gün sürecek yolculuğuna başladı. VETBÜS’ün Erdek ile başlayan Mart ayı programı, Ayvalık ile sona erecek.

Burhaniye Belediyesi ‘Evde Sağlık Hizmeti’ Projesi

Burhaniye Belediyesi “Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti” projesiyle ilçede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara sağlık alanında ücretsiz hizmetler vermeye devam ediyor.

Mega Yıldız’da Personele ‘Hijyen Eğitimi’ Verildi

Balıkesir’de hizmet veren Mega Yıldız Aile Lokantası, bu kapsamda çalışan personellerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

BAÜN Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bünyesinde, Görüntüleme Merkezi Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Hastanesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen Doppler Ultrason Cihazının da içinde yer aldığı Görüntüleme Merkezi açıldı.

BAÜN Hastanesi’nde Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi Açıldı

Balıkesir ve çevresine üçüncü basamak niteliğinde sağlık hizmeti sunan Balıkesir Üniversitesi Hastanesi bünyesinde açılan birimlere bir yenisi daha eklendi. Üniversite hastanesinde, Balıkesir’de ilk ve tek olma özelliğine sahip Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi açılarak faaliyete geçirildi. Tıp Fakültesi giriş katında kurulan merkezin açılış ve tanıtım programına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve üniversite üst yönetimi ile Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastanesi yönetimi katıldı.

Bigadiç’te ücretsiz süt dağıtıldı

Bigadiç Belediyesi tarafından kurulan ”Mobil Süt Çeşmesi”yle vatandaşlara ücretsiz süt dağıtıldı.

Balıkesir Üniversitesi, Hayırseverleri Onurlandırdı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesine, Balıkesir Üniversitesi Vakfı öncülüğünde, hayırseverlerin de destekleriyle 50 ilave yatak kazandırıldı. Hastanenin tescilli yatak kapasitesi 287’ye ulaşırken, yaptıkları bağışlarla sürece katkı sunan hayırseverler için, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un da katılımıyla bir plaket töreni düzenlendi.

BAÜN Üniversite Hastanesi'nde Kapasite Arttı

Balıkesir Üniversite hastanesinde yapılan düzenlemeler ile yatak kapasitesi 220’den 287’ye ulaştı.

Toplam 91 haber.