Türkiye'nin İlk Maden Lisesi Balıkesir'de Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İvrindi İlçesinde yapımı tamamlanan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TÜMAD İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesinin açılış töreni için Balıkesir'e geldi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İvrindi İlçesinde yapımı tamamlanan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TÜMAD İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesinin açılış töreni için Balıkesir’e geldi.

Nurol Holding’in katkıları ile Türkiye’de ilk olan Teknik Maden Lisesi; 5 Katlı inşa edilirken, 16 Derslik, 2 Atölye, 3 Laboratuvar ile 130 öğrenciye mezuniyeti ile iş garantili teknik eğitim veriyor.

Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TÜMAD İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesinin açılışında konuşan Vali Şıldak, açılışın gerek ülkemiz ve İlimiz ekonomisi açısından gerekse özellikle mesleki eğitim alanı açasından çok önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanıyla Balıkesir’de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de görüşlerini şöyle dile getirdi:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de mesleki eğitimde paradigmanın değiştiğinin en somut örneğinin bugünkü açılışla yaşandığını vurgulayarak şunları söyledi.

Programda, konuşmaların ardından Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TÜMAD İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çarmıklı ve TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel, İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarım Hekimoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, çok sayıda öğretmen ve öğrenci ile ilgililer katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN