Araç Haberleri
SON DAKİKA

Araç Haberleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesin'den Çocuklara Çevre Eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hurdadan Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitim TIR’ına dönüştürülen araç, okul okul gezerek çocuklara sıfır atık, iklim değişikliği gibi çevre konularında eğitimler vermeye devam ediyor.

NEFES KESEN OPERASYON

Edremit ilçesinde gerçekleştirilen asayiş, huzur ve narkotik uygulamasında aranan 8 şüpheli yakalandı. Uygulama kapsamında bin 114 kişinin sorgulaması yapıldı ve 8 zanlı gözaltına alındı. Ayrıca, bir ruhsatsız tabanca, 2 mermi ve 10 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, cezalar kesildi ve bir işletmeye idari ceza uygulandı.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

Balıkesir İŞKUR, 2024 yılının ilk üç ayında 3.781 kişinin istihdamına aracılık etti. Balıkesir İŞKUR verilerine göre işe yerleştirmede 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine göre 0 ‘ün üzerinde bir artış kaydedildiği ifade edildi. Ayrıca, SGK verilerine göre de sigortalı çalışan sayısının Ocak-2024 ayı itibariyle 351.766 kişi olarak gerçekleştiği açıklandı.

Büyükşehir’den, Üniversitelilere Vize Haftasında Ücretsiz Ulaşım İmkânı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20-28 Nisan günleri arasında Bahar Yarıyılı vize sınavlarını gerçekleştirecek olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri için kampüse ve ek binalara ulaşım sağlayan belediyeye ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.

Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

Büyükşehir’den bayram boyunca ulaşım ücretsiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan Bayramı süresince toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı. İlk kez Bandırma şehir içi otobüsleri de ücretsiz oldu.

Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheliler Yakalandı

Sındırgı ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüpheli ve araçlarına yönelik operasyonda, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Operasyon sonucunda bir hassas terazi, metamfetamin maddesi, sentetik ecza hapları ve çeşitli aparatlar bulundu.

ALTIEYLÜL’DE 100 BİN TON GERİ DÖNÜŞÜM DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi.

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Karesi, Altıeylül ve Burhaniye ilçelerinde uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik (2) ikamet adresi ve (1) araçta 19 Mart 2024 tarihinde operasyonlar gerçekleştirildi

5 Bin 980 Adet Sigara Ele Geçirildi

Burhaniye ilçesinde polis tarafından yapılan operasyonlarda, 5 bin 980 adet kaçak makarona doldurulmuş içime hazır sigara ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda, bir araçta 4 bin 900 adet sigara bulunurken, bir iş yerinde ise bin 80 adet sigara ele geçirildi. Toplamda 5 bin 980 adet sigara muhafaza altına alındı.

Araç kameralarını Büyükşehir takacak

Şoför esnafıyla iftar programında bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vaatlerini bir bir sıraladı. Bu güne kadar şoför esnafına verdiği tüm sözleri yerine getiren Başkan Yılmaz “Esnafımızın sırtına asla yük yüklemedik, yüklemeyeceğiz. İndirimli tarife uygulamalarından doğan farklar ay sonuna kadar hesaplarına yatacak. Taksici esnafımızın güvenliği ve genel asayiş için araç kameralarını ücretsiz takacağız ” dedi.

Yol Vermeme Tartışması Silahlı Saldırıya Dönüştü

Ayvalık ilçesinde ticari araç sürücüsü ile toplu taşıma aracı sürücüsü arasındaki yol verme tartışması silahlı saldırıya dönüştü. Saldırganlar jandarma tarafından yakalanarak tutuklandı.

Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

 Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

Çınarlıdere Mezarlığı yenileniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başçeşme Mezarlığı’nın ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları başlattı. Aydınlatma, yağmursuyu drenaj hattı, giriş takı, yaya ve araç yolları yenilenen mezarlıkta çalışmalar mart ayı içerisinde tamamlanacak.

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Önce Yayalar İçin Sıkı Denetim

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 28 Şubat 2024 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi.         Yapılan denetimler sonucunda (169) araç kontrol edildi.

‘’CAN DOSTLARIMIZIN 7/24 MOBİL HİZMETLE YANINDAYIZ ‘’

Edremit ve 20 İlçede Can Dostlarına Sağlık ve Şefkat! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik öncü hizmetleri ile dikkat çekiyor. VETBÜS ve VETBULANS araçlarıyla sadece veteriner müdahaleleri sokaktaki can dostlara sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

MESUT ERAY BALIKESİR HABER TV’Yİ ZİYARET ETTİ

Ak Parti Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray Balıkesir Haber TV’ye ziyarette bulundu. Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca ile bir süre sohbet eden Mesut Eray Haber Müdürü Şükran Burunsuz’un sorularını cevaplayarak çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Başkan Yılmaz: ”Birlikte Başardık Birlikte Başaracağız”

Balya ve Havran’da sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güçlerine güç kattıklarını vurgulayarak, “Akıl terimiz var, göz nurumuz var, saatlerce emek harcan ekip ruhumuz var. Birlikte başardık, Allah’ın izniyle yine birlikte başaracağız” dedi.

173 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarında 173 düzensiz göçmen ve 2 organizatörü yakaladı. Yakalanan organizatörlerden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 172 Afganistan, bir Özbekistan uyruklu düzensiz göçmen ve 2 araç ele geçirildi. Diğer organizatör ve araçlar hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir polisi suçlulara göz açtırmıyor

Balıkesir İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüpheli şahıslar ve araçlarına yönelik uygulama gerçekleştirdi.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi yapıldı

TRUGO Hızlı Şarj İstasyonu Balıkesir Ticaret Odasına Kuruldu

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un sahibi olduğu, yüksek hızlı şarj istasyonu şirketi Trugo, Balıkesir Ticaret Odası binası önüne kurulumu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Togg'un dışında diğer marka araçların da Trugo’da şarj desteği alabileceği belirtildi…

YAKALANDILAR

Balıkesir'de Asayiş Şube Motosikletli Polis Timleri 2 şahsa ait araçta ruhsatsız tabanca ve sentetik ecza ele geçirdi

Jandarma Ekipleri 12 Şahsı Gözaltına Aldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Asayiş ve Trafik' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca, trafik uygulamasında bin 952 araç sorgulandı. Emniyet güçleri, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

''Vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar hizmetlerindeyiz"

Başkan AKA, gıdadan çatıya, hasta yatağından engelli aracına kadar her konuda ellerinin Karesi'nin fakirinin, yoksulunun, ihtiyaç sahibinin üzerinde olduğunu; yardımların sadece Ramazan ayında değil, yılın 12 ayında gerçekleştirildiğini söyledi.

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

230 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

Balıkesir'de Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik trafik denetimleri yaptı.

BALIKESİR HABER TV’DEN VALİ USTAOĞLU’NA ZİYARET

Balıkesir Haber TV imtiyaz sahipleri Sıtkı Şeremetli ve Ramazan Karaca Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’na bir ziyarette bulundu