Yağış Haberleri
SON DAKİKA

Yağış Haberleri

Büyükşehir, Pamukçu’da tarımsal sulama kapasitesini artırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Pamukçu halkına verdiği sözü yerine getiriyor. Pamukçu’ya, 7 bin 500 metre tarımsal sulama hattını Mart ayı sonuna kadar yetiştirecek olan Büyükşehir, bu yıl yağışların 10 puan daha fazla olmasından dolayı rezerv olarak sakladığı suyu tarımsal sulamada kullanacak.

Büyükşehir, çeltik üreticisinin yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kaliteli pirinçlerinin yetiştiği Gönen sulama sahasında; aşırı yağış ve taşkınlar sebebiyle devrilen kanaletleri yerlerine yerleştiriyor, ana kanalın içerisindeki tortuları temizliyor ve alanı çeltik ekim sezonu öncesinde çiftçiler için hazır hale getiriyor.

Keşif Yolcuları Kazdağları'nda Zorlu Tırmanış Gerçekleştirdi

Edremit ve Havran ilçelerinde faaliyet gösteren Keşif Yolcuları grubu, Kazdağları'nın en yüksek zirvelerinden At Kayası'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Yoğun kar yağışı ve şiddetli poyrazın etkisiyle yapılan tırmanışta Sibirya'yı hatırlatan görüntüler ortaya çıktı.

Burhaniye Belediyesi Yoğun Yağışın İzlerini Temizliyor

İl genelinde birçok noktada etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrasında gelişen dere taşkınları ile birlikte sahil kenarlarına kadar ulaşan dal ve odun parçaları Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Sokak ve yaban hayvanlarına mama desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şefkatli ve şifalı elleri, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebi ile yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına mama desteği sağlıyor.

Büyükşehir, karla mücadeleye 7/24 hazır

Beklenen kar yağışında tüm ekiplerin koordineli olarak hareket etmesi, olabilecek en hızlı şekilde olaylara müdahale edilerek etkin bir çalışma sağlanması için Büyükşehir Belediyesi son değerlendirmelerini yaparak teyakkuzda bekliyor.

Jandarma Ekipleri Sürücülere Yardım Etti

Edremit ve Havran ilçelerinde dünden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice karayolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da dün akşam saatlerde başlayan sağanak yağmur etkisini sürdürüyor.

SARI:”DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZA DEĞMELİ”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Körfez Bölgesini etkileyen yoğun yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara Balıkesir Valiliği’nin ve yetkili bakanlıkların maddi yardım yapması konusunda çağrıda bulundu.

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

Mazgal Temizlikleri Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, 20 ilçede yağmur suyu hatlarında ve mazgallarda temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mevsim yağışlarının başladığı döneme girilmesi üzerine BASKİ ve İtfaiye teşkilatları teyakkuza geçti.

Vali Ve Başkanlar Geceyi Sokakta Geçirdi

Dün gece birden şiddetlenen yağış sonrası Valilik ve Belediyeler tüm birimleriyle harekete geçti. Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan mahalleleri dolaşarak yerinde tespit çalışmaları yaptı ve İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz’dan bilgi aldılar.

Balıkesir’de Gök Delindi!!!

Balıkesir Merkezde dün gece saat 22.00 sıralarında bugüne kadar görülmemiş bir yağışa şahit olundu. Caddelerden Fırat nehri gibi akan sular özellikle bodrumları ve zemin katlarını bastı. Başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere yetkililer geceyi uykusuz geçirdiler.

BASKİ’den Tasarruf Çağrısı

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kente su sağlayan İkizcetepeler Barajında doluluk oranının yüzde 23, Gönen Barajındaki doluluk oranının ise yüzde 45 olduğunu açıklayarak suyun bilinçli kullanılması ve tasarruf yapılması konusunda Balıkesirlilere çağrıda bulundu.

Karesi’de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Yoğun kar yağışı için günler öncesi hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri yağışın başlaması ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara erzak, sokak hayvanlarına ise mama dağıtımını sıklaştırdı.

Balıkesir’de Kar Yağışı Etkili Oluyor

Meteorolojinin uyarılarının ardından Balıkesir’de beklenen kar yağışı etkili oluyor.

Etkili Kar Yağışı İçin Vali Şıldak Uyardı 

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre Balıkesir’de beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı dolayısıyla Vali Şıldak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Büyükşehir her koşulda görevinin başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önümüzdeki Pazar günü beklenen kar yağışına karşı her koşulda görevini yapabilmek için tüm önlemlerini aldı. 7/24 teyakkuzda bekleyen bin 399 personel ve 539 araç ile 1 dakika içinde aksiyon alabilecek şekilde şehrin dört bir yanında hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostların bakımını da aksatmadan sürdürecek. 

Karesi’nin Kar Timleri Teyakkuzda

Karesi Belediyesi'nin karla mücadele eylem planı hazır. Kar yağışı, don ve buzlanma olasılığına karşı her türlü tedbiri alan belediye; 200’e yakın personel ve 18 araçla, 24 saat boyunca esaslı hizmet verecek.

Kuraklık Had Safhada; Yağdır Mevlam Su

Türkiye tarihin önemli kuraklıklarından birisini yaşıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de de yağışın olmaması önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olan susuzluğun işaretlerini vermeye başladı.

Edremit Belediyesi’nden Yağışlara Karşı Önlem

Edremit Belediyesi, ilçede etkili olan yağışlara karşı sahada çalışmalara devam ediyor.

Can dostlara özel Pati

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Pati” adını verdiği beslenme odak noktalarını 20 ilçede yerleştirmeye devam ediyor. Pati’ler sayesinde mama kaplarının kaybolması, yağışlarda ve sıcak havalarda mamaların zarar görmesi önlenecek. 

Leylekler İçin Göç Yolu Acil İniş Pisti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bigadiç Belediyesi, Afrika’dan Avrupa’ya göç eden leylekler için 6 ayrı “Göç Yolu Acil İniş Pisti” oluşturdu. Soğuk ve yağışlı havalarda göç edemeyen leylekler, günlük yemlemesi yapılan acil iniş pistlerine inerek yeniden göç için havaların ısınmasını bekliyor.

BBB 555 Personeli 214 Aracıyla Karla Mücadele Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kar yağışının görüldüğü 16 ilçede toplam 555 personel ve 214 araç ile karla mücadeleye gece gündüz devam ediyor. Ana arterlerde tüm yollar açık iken bazı kırsal mahalle yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor.

Karesi Belediyesi Şifa İçin Kapalı Yolları Açtı

Karesi’nin kırsal Deliktaş Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle ambulansın ve jandarmanın ulaşamadığı hasta için yollar Karesi Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Rahatsızlanan vatandaş belediye ekiplerinin yoğun çalışması ile hastaneye yetiştirildi.

Kaz Dağları’nda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Balıkesir’de yoğun kar yağışı nedeniyle Kaz Dağları’nda mahsur kalan 2 kişi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Öğrenciler istedi, Vali Şıldak kırmadı yarın okullar tatil

Kar yağışının artması üzerine Vali Hasan Şıldak, Karesi, Altıeylül, Dursunbey, İvrindi, Kepsut ve Savaştepe'de de okulların tatil olduğunu açıkladı.

İlçelerde Okullar İki Gün Tatil Edildi

Yoğun kar yağışı ve yol durumları göz önüne alınarak yarın ve cuma günü Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Bandırma ve Susurluk ilçelerinde okullar tatil edildi.

Mahsur Kalan Ekipler Kurtarıldı

Kazdağı Milli Parkı’nda bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı personelinin nöbet değişimi sırasında; yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 1714 rakımda mahsur kalan 17 askeri personel ve askeri araca yol açmak için giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 personeli kurtarıldı.