Balıkesir Üniversitesi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Üniversitesi Haberleri

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yamaç Paraşütü Kazasında Hayatını Kaybetti

Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, Kazdağları'nda yamaç paraşütü yaparken ters rüzgarın etkisiyle düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şenergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite camiası büyük üzüntü yaşadı.

BAÜN Hastanesinde 3 cm’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Üst Düzey Cerrahi İşlemlerin Adresi 3 cm.’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

KARESİ’DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Karesi Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliğiyle geleneksel hale gelen Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başlıyor. Son başvuru süresinin 16 Şubat’ta sona ereceği kursların ilk dersi 18 Şubat Pazar günü yapılacak.

Murat Uysal’ın adı üniversitede yaşayacak

Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonunda yer alan antrenman salonuna, vefat eden Bigadiç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Murat Uysal’ın adı verildi.

Vali İsmail Ustaoğlu, BAÜN’ü Adım Adım Gezerek İnceledi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'ndan Balıkesir Üniversitesini ziyaret ederek her bölümü ve her yeri tepeden tırnağa inceleyerek bilgi aldı.

Balıkesir'de Üniversiteliler deprem bölgesindeki öğrenciler için seferber oldu

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri topladı. Hazırlanan 60 adet kırtasiye kolisi Gaziantep'in Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilecek.

BAÜN ile Ankara MGÜ arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında, eğitim, öğretim, kültür, sanat faaliyetlerinde iş birliği yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.

12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı, Balıkesir Üniversitesi Teknokent ev sahipliğinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesinde Geleneksel Okçuluk Salonu Açıldı

Öğrencilere faaliyetlerinde başarılar dileyen Rektör Oğurlu, kullanıma açılan salonun öğrenciler ve üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

BAÜN’de, “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları” Değerlendirildi

Balıkesir Üniversitesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy’un konuk olduğu “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi ve Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

Balıkesir’de İmzalar Gençler Ve Sporcular İçin Atıldı

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Milli Eğitim ile Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında ‘Gençlik ve Spor Faaliyetlerinde Kurumlar Arası İş Birliği Protokolleri İmza Töreni ve Sporcu Eğitim Merkezi Malzeme Dağıtım Programı gerçekleştirildi.

Hasan Basri Çantay’ın İsmi, BAÜN’de Yaşayacak

Milli Mücadele Kahramanı Alim ve Mütefekkir Hasan Basri Çantay’ın ismi Balıkesir Üniversitesinde yaşayacak. 

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Dünya İkincisi BAÜN'lü Sporcudan Rektör Oğurlu'ya Ziyaret

Portekiz'de gerçekleştirilen Büyükler Wako Kickboks Dünya Şampiyonasında 60 kg. K-1 branşında Dünya İkincisi olan Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Serdar Şayık, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

"Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı.

 Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocağı ve Balıkesir Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı. 

Balıkesir Üniversitesi’ne “Ulusal Kalite Etiketi” Verildi

Balıkesir Üniversitesinin, Uluslararası başarıları devam ediyor. 2021 yılından beri Türkiye ITE Ambassadoru olarak Üniversiteyi temsil eden, Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Burcu Sezginsoy Şeker, BAÜN'ün Avrupa'da ilk kez üniversitelere verilen 'Ulusal Kalite Etiketi' kazandığını ifade etti.

Rektör Oğurlu, BAÜN’de Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” temasıyla 3 gün sürecek sempozyumda, konunun uzmanları tarafından Balıkesir’deki kazı çalışmalarının durumu ele alınıyor. Sempozyumun son gününde ise; kazı alanlarına teknik gezi yapılacak. 

Protokol, Balıkesir Üniversitesi Gençleriyle Buluştu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde; Üniversite Toplulukları Dayanışma ve Tanışma Yemeği düzenlendi.

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

“ Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu’ başladı. Sempozyum, 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

Balıkesir TEKNOKENT Genel Kurul Yaptı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi “Balıkesir Teknokent’in” 3. Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

Karesi’nin Çocukları Oynayarak Öğreniyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi okulların açılmasıyla yeniden yollara düştü. Kırsal Mahallelerde hizmet verecek olan Mobil Kütüphanede çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Balıkesir Üniversitesi Öğrencileri 100. Yıl İçin Pedal Çevirdi

Balıkesir Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bisiklet Topluluğu öncülüğünde özel bir etkinlik düzenlendi. “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Çağış Yerleşkesi Bayrak Sürüşü”  isimli etkinlik, çoğunluğu üniversiteli öğrencilerden oluşan katılımcılarla coşkuyla gerçekleştirildi.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı: ”Atatürk Yüzyılın Lideridir”

Balıkesir Üniversitesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Sporu” konulu söyleşiye katılan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı etkinlik sonrası Balıkesir Haber TV’ye özel bir açıklamada bulundu.

BAÜN Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi Yeni yerinde Açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi bünyesinde bulunan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, (GETAT) şehir merkezinde Altıeylül Semt Polikliniği giriş katında 9 odası ile geniş bir alanda hizmet vermeye başladı.

BAÜN’de 124 Yataklı Ek Hastane Binasının Temeli Atıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinin gelişim ve büyüme süreci, 124 yataklı ek hastane binası ile devam edecek. Mevcut hastanenin yanına yapılacak olan ve içerisinde hibrit ameliyathaneler, çocuk acil servisi ile yoğun bakımın da yer aldığı ek hastane binasının temeli düzenlenen program ile atıldı.