SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Karesi’de Çöp Konteynırları Dezenfekte Ediliyor

Karesi Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla yürüttüğü temizlik faaliyetleri kapsamında çöp konteynerlerını yıkama ve dezenfekte çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. 

Sivrisinekle Mücadelede Yeni Çözüm

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı İlaçlama Birimi’nce tüm yıl boyunca süren haşere ile mücadele çalışmalarında, yaz aylarında artan sivrisineklere karşı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar ile yeni bir hamle yapıldı.

Erdek, Büyükşehir yatırımlarıyla yeniden şahlanıyor

Erdek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla uzun yıllar sonra yeniden şahlanıyor ve eski ihtişamlı günlerine geri dönüyor. Erdek’te 26 projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi; altyapısında sahil düzenlemelerine kadar birçok alanda ilçenin çehresini güzelleştirdiği yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Karesi’de Kurban Bayramı Hazırlıkları Devam Ediyor

Karesi Belediyesi, Karizma ve Adnan Menderes Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerlerine ise mobil kurban kesim merkezleri kurarak küçükbaş hayvan kesim hizmeti verecek. Karesi’de Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılırken, bayram süresince iki katına çıkarılan nöbetçi ekiplerde hizmet vermeye devam edecek.

Tayfun Canlı Tatilcileri Edremit’e Davet Etti…

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı Kurban Bayramı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramı’nda herkesi Kuzey Ege’nin incisi Edremit’e bekliyoruz diyen Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Ahmet Akın:‘Orman Yangınlarına Karşı Tedbirli Olunmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sistemi içerisinde yer alan kentlerde yaz aylarıyla birlikte yangın riskinin arması nedeniyle CHP’li belediyelerin orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve tedbir almaları yönünde talimat verildiğini bildirdi.

Karesi Sokak Sokak Yaza Hazırlanıyor

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor.

Karesi Belediyesi’nden Ekolojik ve Organik Tarım Çalışmaları

Karesi Belediyesi tarafından Avrupa Fransa Ulusal Ajansı’na sunulan ve kabul edilen “Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı” isimli projenin pilot uygulama faaliyeti gerçekleştirildi. Proje ile Karesi’de ekolojik ve organik tarım özendirilecek.

Deniz Dibi ve Sahil Temizliği Yapıldı

Balıkesir’de deniz temizliği konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olması ve Hayalet Ağlar Projesi kapsamında dalgıçlar eşliğinde Bandırma Sahili’nde deniz dibi ve sahil temizliği yapıldı.

İbrahimce’de Sokaklar Pırıl Pırıl

Edremit Belediyesi tarafından kent genelinde geniş kapsamlı temizlik çalışmaları devam ediyor. İbrahimce Mahallesi’nde de yapılan detaylı temizlik çalışmalarında sokaklar titizlikle temizlendi.

Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncülüğüne Yükseldi

 2022 yaz sezonunda İlimizde 31 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda 46’ya yükseldi. İl olarak Türkiye genelindeki Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralaması ise 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplandı

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Sinek Ve Haşeresiz Yaz İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, yılın 12 ayı devam eden çalışmalarının yanında, yaklaşan yaz sezonu için çalışmalarına hız kazandırdı.

Burhaniye Kırsal Mahallelerinde Çalışmalar Devam Ediyor

Burhaniye’nin kırsal mahallelerinden olan Kurucaoluk Mahallesi’nde Belediye ekiplerince çalışmalar devam ediyor.

Atıklarınız Sokak Hayvanlarına Can Olsun

Edremit Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanlar için belirlenen noktalara “MamaMatik” yerleştirdi. Bu otomat ile pet şişe, cam şişe ve metal atıklar atıldığında otomatik olarak hayvanlara mama veriliyor.

Tırpan Ve Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, parklarda ve yeşil alanlardaki tırpan ve temizlik çalışmalarını koordineli şekilde sürdürüyor.

Edremit Belediyesi Atık Getirme Merkezi açıldı

Edremit Belediyesi “Sıfır Atık” projesi kapsamında geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla hazırladığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” hizmete açıldı.  

Karesi Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Sosyal Tesis

Köteyli ve Kavaklı Mahallelerinde bitme aşamasına gelen sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Aktarma ve Çaypınar Mahallelerinde de tesis yapımlarının sürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, Üçpınar- Büyükpınar mahallelerini bağlayan yolun bitmesi ardından kent merkezindeki ara sokaklarda çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi.

Karesi Atatürk Evi Ziyaretçilerine Kitap Sürprizi

Karesi Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettiği Karesi Atatürk Evi, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü’nde ziyaretçi akınına uğradı. Ayrıca Atatürk Evi’ne gelen ziyaretçilere İstiklal Marşı’nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un anlatıldığı kitap hediye edildi.

Toplam 183 haber.