SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Ece Sıla Ünsal Kütüphanesi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak. Ailesinin, Türkiye’nin dört bir yanından topladığı kitaplarla kurulan kütüphanenin açılışı, Ece’nin 22’inci yaş gününde yapıldı. Kütüphanede aynı anda 70 öğrenci ders çalışabilecek.

Vekil İsmail OK: Balıkesir için hemen şimdi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Erdek İlçesi’nde ayak basmadık yer bırakmadı. Vekil Ok, “Türkiye Yüzyılı yolunda; durmadan, yorulmadan kapı kapı, sokak sokak çalışmaya devam ediyoruz. Balıkesir için hemen şimdi diyoruz’ dedi.

BBB’ye Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ege Yatırım, İhracat, İnovasyon, Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde “Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü” aldı.

KARESİ BELEDİYESİ İHTİYAÇ DUYULAN HER YERDE

Karesi Belediyesi, 2019-2022 yılları arası merkez ve kırsal mahallelerde toplamda 468 bin 250 metrekare kilit parke taşı döşedi. Çalışmalar kapsamında belediye tarafından 66 bin 530 metrekare ise bordür döşemesi yapıldı.

Üreten Bir Toplum Olma Yolunda Meslek Liseleri

Ülkemizde üretim ve iktisadi faaliyetlerin başarılı bir yol alabilmesinin en büyük etkenlerinden biri olan insan kaynağının yetiştirildiği mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar, kendi alanlarında başarılı hikâyeler yazmaya devam ediyor.

Büyükşehir’den çiftçiye koruma kalkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçeye 29 adet ‘Tarımsal Amaçlı Tahmin ve Erken Uyarı Meteoroloji İstasyonu kurdu. Bu istasyon sayesinde çiftçi; hem don ve fırtınaya karşı erken önlem alacak hem de zararlılara karşı doğru zamanda doğru ilacı atarak yüzde 50’ye yakın verimliliği artıracak.

Büyükşehrin Ziha’ları Sivrisineklere Göz Açtırmıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek popülasyonunun önüne geçmek için ZİHA ile havadan sulama kanalları, sazlık ve geniş su birikintilerindeki larvaları biyosidal ürünler ile imha ediyor.

Ahmet Akın: "Birinci Turda Bu İşi Bitireceğiz!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İzmir’de büyük ilgi ile karşılandı. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açılışında bulunmak üzere İzmir’e giden CHP Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP’nin İzmir Milletvekili adayları ile birlikte Bayraklı ilçesinde seçim çalışmalarına katıldı. 

GENÇLER DGM’DEN ÇOK MEMNUN

Türkiye’nin birçok noktasından binden fazla e-spor oyuncusu Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi’nde, 23 Nisan’a özel düzenlenen turnuvalarda kıyasıya mücadele etti. Balıkesir’e gelen e-sporcular, DGM gibi gençlere özel tesisi ne Türkiye’de ne de Avrupa’da görmediklerini söyledi.

Altıeylül Belediyesi’ne Uluslararası Ödül

Ülkemizde ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olan Tiyatro Gazetesi Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Kültürel ve sosyal faaliyetler ile Altıeylül sakinleri için unutulmaz etkinlikler düzenleyen Altıeylül Belediyesi, Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı" ödülü almaya hak kazandı.

Balıkesir’e Çağdaş Bir Sanat Merkezi

Balıkesir Büyükşehir, tarihi tren garı binalarında restorasyon çalışmalarını başlattı. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından Balıkesir, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulu çağdaş bir sanat merkezi sahip olacak.

Okul Öncesinde Eğitim Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar Balıkesir’de güçlü bir şekilde sürdürülüyor.

Lise Öğrencilerinin Penceresinden: İbn Haldun ve Abidevî Eser "Mukaddime"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Yüceer tarafından açılış konuşması yapıldı

Başkan Yılmaz, Milyonlarca Liralık Yatırımları Balıkesir’e Kazandırıyor

İki denize kıyısı olan Balıkesir’i bu noktada hak ettiği değere getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, milyonlarca liralık yatırımları şehre kazandırıyor. Ayvalık’a yapılacak büyük ve küçük tekne barınaklarının projeleri askıya çıkmaya hazır olan Büyükşehir, 4 yeni tekne barınağı ve feribot iskelesi projesi için de kolları sıvadı.

Altıeylül Belediyesi’ne Uluslararası Ödül

Ülkemizde ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olan Tiyatro Gazetesi Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Kültürel ve sosyal faaliyetler ile Altıeylül sakinleri için unutulmaz etkinlikler düzenleyen Altıeylül Belediyesi, Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı" ödülü almaya hak kazandı.

AKŞENER BALIKESİRLİLERE SESLENDİ

AKŞENER BALIKESİRLİLERE SESLENDİ

Balıkesir Şehir Hastanesinde GETAT Hizmetleri Veriliyor

Genel enerji, otonom ve hormonal sistemleri arasında dengenin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için modern tıbbın yanında tamamlayıcı olarak uygulanan ve bilimsel dayanakları olan yöntemler eşliğinde, hekimlerce muayene edilerek uygulamanın yapılmasına karar verilen hastalar GETAT merkezinde tedavi görüyor.

Balıkesir’in Her Noktasında Eğitim Yatırımı Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen ve inşaatı tamamlanan okullar ile Eğitim Kenti Balıkesirimizin eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.

Toplam 2209 haber.