SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

“Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi Meyvelerini Veriyor

Balıkesir Edremit Gençlik Merkezi bahçesinde yetişen zeytinler gönüllü gençler tarafından toplanarak zeytinyağları Milli sporculara, ihtiyaç sahibi ailelere ve engelli ailelere ulaştırıldı.

Ulaşımda Yüzde 75’lik indirim Yüzleri Güldürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, 2022-2023 Eğitim - Öğretim yılında öğrencilere yaptığı ulaşım desteği yüzleri güldürüyor. Balıkesir’de öğrenciler özel işletilen minibüslere yüzde 75’e varan indirimlerle biniyor.

Karesi’de Yeşil Alan Miktarı Artıyor

Karesi Belediyesi kentteki yeşil alanların miktarını artırmak, Karesi'nin çehresini yeşille buluşturmak, şehir sakinlerinin kaliteli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmak için "Daha Yeşil Bir Karesi" anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor, geleceğe nefes oluyor.

Trafik Kazalarında Araç Değer ve Kazanç Kaybı Talepleri

Avukat Ceyda Yırcalı “Trafik Kazalarında Araç Değer ve Kazanç Kaybı Talepleri” konusunda Balıkesir Haber TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

BASKİ’den 20 İlçeye 1 Milyar 715 Milyonluk Yatırım

20 ilçede, 1 milyar 715 milyon 146 bin TL yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, şehrin birçok noktasında kronikleşmiş olan içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının tamamını çözüme kavuşturdu.

Edremit Belediyesi Son Zeytin Hasadını Yaptı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Kızılkeçili Mahallesi’ndeki belediyeye ait zeytin tarlasına giderek son zeytin hasadını işçilerle beraber yaptı.

Güre’de Altyapı Güçlendiriliyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında Güre Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalara devam ediyor.

Şıldak'tan Özel Ailelere Özel Ziyaret

Toplumun dezavantajlı kesimine yönelik öncülük ettiği projeli çalışmalarla da devletin ilgisini ve sıcaklığını hissettiren Vali Şıldak, ziyaretleriyle gönül bağı kurmaya devam ediyor.

Çantay'dan Hadisler Yeni Bölüm

Çantay'dan Hadisler Yeni Bölüm

Güre’de Güçlü Bir Altyapı İçin Çalışmalar Sürüyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında Güre Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalara devam ediyor.

Başkan Arslan Altınoluk Esnafını Ziyaret Etti

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ilçedeki işletmeleri ziyaret ederek yeni yılda bol bereketli kazançlar temenni ederek kolaylıklar diledi.

Karesi Yeni Köy Konakları Kazanıyor

Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerde yaptığı 'köy konakları' ile unutulmaya yüz tutmuş 'köy odası' geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Köteyli, Çaypınar ve Aktarma Mahallelerine köy konağı yapımı çalışmaları devam ediyor.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Mantar Deyip Geçmeyin

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarımda lider Şehir Balıkesir’ sloganıyla başlattığı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıtımı gerçekleştirdi.

Meslek Liseliler Hem Çalışıyor Hem Okuyor Hem de Ailelerine Katkı Sunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hedefleri doğrultusunda mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısı bir yıl gibi kısa bir sürede 7 katı aşarak 159 binden 1 milyon 200 bine yükseldi. Balıkesir’de ise çırak ve usta adayı sayısı 2022 yılı sonu itibarıyla 13.023’e ulaştı.

Çocuklara, Yeni Yıl Hediyeleri Milletvekili Çelik’ten

Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Av.Adil Çelik, çocuklarımızın yeni yıllarını kutlayarak, çeşitli hediyeler verdi.

7. Geleneksel Edremit Deve Güreşleri Festivali

Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 7. Geleneksel Edremit Deve Güreşleri Festivali tamamlandı. Güre Mahallesi Güreş Arenası’nda yapılan festivale güreş severler yoğun ilgi gösterdi.

Hem Çevreyi Koruyor Hem de Can Dostlara Mama Oluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan vatandaşlarda çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak diğer yandan da sokakta, su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayat geçirdi. Mamamatik, 5 şişe atık karşılığında mama vererek sokaktaki can dostların beslenmesine katkı sağlıyor.

Bakan Dönmez Yeni Yılı Balıkesir'de Karşıladı 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni yılı ziyaret ve incelemede bulunmak üzere geldiği Bigadiç İlçesinde karşıladı.

Toplam 515 haber.