Türk Ocakları 110 yaşında Balıkesir Şubesi Yeni Binasında

Türk Ocaklarının kuruluşunun 110. yılı kutlanıyor Balıkesir Şubesi de yeniden restore edilen 300 yıllık tarihi hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyor…

PAYLAŞ


1912 yılında, Milli Kültür ve ahlakın geliştirilmesi, Milli Birlik ve toplumyapısının sağlamlaştırılması amacıyla kurulan, Kamu yararına çalışan eneski ve en köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Türk Ocaklarının 110.yılında Balıkesir Şubesi çok anlamlı bir törene de imza atıyor.

Türk Ocakları 110 yaşında Balıkesir Şubesi Yeni Binasında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi sit alanında bulunan üçyüz yılık bir bina restore edilerek, Türk Ocaklarının hizmetine sunuldu.Çok görkemli bir hale getirilen yeni hizmet binasının 28 Mart Pazartesigünü saat 12.00’de törenle açılışı yapılacak.

Bu tören öncesinde de 110. kuruluş yılı nedeniyle Balıkesir Türk OcaklarıŞubesi olarak da ayrıca etkinlikler düzenlendi. 27 Mart Pazar günü saat14.30’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde “Milli Mücadele ve TürkOcakları” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Panele konuşmacı olarak;Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr Mehmet Öz, Türk Tarih Kurumueski başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan, İstanbul Türk Ocağı Başkanı Dr.Cezmi Bayram ve BAÜN Sosyal Bilimler Enstitü Başkanı Prof. Dr.Kenan Ziya Taş katılacaklar.

Yine 27 Mart Pazar akşamı saat 21.00’de de Türk Ocaklarının 100. Yılıözel konseri yapılacak. Şef-Sanat Yönetmeni Sıtkı Sahil’inyönetimindeki Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun gerçekleştireceğikonser Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Fatih Salonunda icra edilecek.

Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, BalıkesirTürk Ocakları adına yaptığıaçıklamada Türk Ocakları hakkında ve Balıkesir boyutu ile ilgili olarak şubilgileri verdi:

Türk Ocakları 110 yaşında Balıkesir Şubesi Yeni Binasında

“Türk Ocakları 110 yıl önce Milli Kültür ve Ahlakın geliştirilmesi, Milli Birlikve toplum yapısının sağlamlaştırılması amacıyla kurulmuş, Kamuyararına çalışan en eski ve en köklü sivil toplum kuruluşudur.Türk Milli Mücadelesinin başlaması, Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerininkurulması Kuva-yı Milliye girişimleri ve en nihayet TBMM’nin kuruluşuTürk Ocakları’nın eseridir.Türk Ocaklarının kuruluşundan bugüne kadar hiç değişmeyen gayesi;Türk Milletinin varlığı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli ve Üniter yapısınısonsuza kadar devam ettirmektir.Türk Ocakları dün olduğu gibi Bugün de partiler üstü bir kimliğe sahiptir.Günlük meselelerle uğraşır ve onlara çözümler üretir. Farklı siyasi partimensupları Türk Ocağı çatısı altında kol kola, omuz omuza çalışmışlarve çalışmaya devam etmektedirler.Türk Ocakları, Türk milliyetçiliği ülküsüne ters düşmeyen bütün siyasi vekültür hareketlerini destekler.Temel görevi milli kültürümüzü milli kimliğimizi milli tarihimizi vemilletimize ait olan bütün değerlerimizi kutsallarımızı savunmak olan Türkocaklarına Bugün dünden daha çok ihtiyaç vardır.Türk Ocakları bu noktada bütün kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri,ilçe belediyeleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve BalıkesirKent Konseyi ile birlikte yüz yüze ya da çevrimiçi olarak; konferans,panel, çalıştay, sempozyum kongre ve her türlü kültürel ve sosyaletkinlikler yaparak üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerinegetirmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN