Balıkesir Kaynıyor - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Balıkesir Kaynıyor


Hangi anlamda derseniz hemen söyleyeyim; her yönden kaynıyor. Aklınıza gelen hemen her alanda bu kaynamanın sebeplerini görebiliriz. Genel ve yerel siyasetin ateşi, medya anlamındaki hararet, ekonomiye yön veren sıcaklıklar bu kaynamaların fokurdamasına neden oluyor… 
Genel siyaset dediğimizde; Cumhur İttifakı ve Millet İttifakının Balıkesir yansımaları olarak yaşananları söyleyebiliriz. Geçen gün gazetecilerle yaptığımız programda da söyledim. Balıkesir’deki bu anlamda son gelişmeler İsmail Ok’un Ak Parti’ye katılması ve yine eski Ak Parti Milletvekili Turhan Çömez’in İyi Partiye geçmesi ve başdanışman olmasıdır. Şu anda dar alanlarda seslendirilen ve önümüzdeki günlerde daha fazla dillendirilecek olan bu iki gelişme bir anda Balıkesir siyasetinin kaynamasına neden oldu diyebiliriz. 
Çünkü diyelim ve devam edelim; bu iki isim hem 2023, hem de 2024 yerel seçimlerini ilgilendiren gelişmelere imza attılar.
Örneğin İsmail Ok, milletvekili seçimlerinde olur mu olmaz mı anlamındaki varsayımlar bile bazı insanların strateji değiştirmelerine neden olabilir. Keza Turhan Çömez ismi için de aynı şeyleri söyleyebiliriz.
Aynı iki isim 2024 yerel seçimlerine kalabilir diyenler de var ki, bu hiç de az bir ihtimal değildir. Alın size Balıkesir siyasetini kaynatacak olan bol varsayımlı ateşli tartışmalar. İşte bu iki isim Ak Parti ve İyi partilileri oldukça düşüncelere sevk edecek ve harareti yükseltecektir. Hatta 2024 yerel seçimleri düşünülürse; CHP ve MHP’yi de düşüncelere sevk edecektir. 2019 seçimlerinde Millet İttifakı adayı olan İsmail Ok’un 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakından Başkan adayı gösterilebileceği konuşuluyor.
Millet İttifakında ise, 2019’da son anda adaylığından vazgeçilen Ahmet Akın mı yoksa uzun süre yurt dışında yaşadıktan sonra tekrar Türkiye’ye gelip hızla siyasetin göbeğine yerleşen Turhan Çömez mi? 
İkisi de olmayabilir dediğinizi sanki duyar gibiyim. Bunun nedenlerini de bir sonraki yazıma bırakmak istiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonuçlanmadan 2024 seçimlerine yorum yapmak çok uzak bir öngörü olacaktır. 
Su parası üzerine Havran’da ve Büyükşehir’de yaşananlar da bu ateşi yükseltti hatırlarsanız. Vatandaşın lehine olabilecek bir durumda bu kadar agresif olmanın hiç alemi yok gibi geliyor bana. Hem de en yaşlıların ve en tecrübelilerin takındığı hakaretamiz davranışlar hiç olmadı. Zaten öyle ahım şahım bir indirim değil niye anlaşamıyorsunuz ki? Olmadı hiç olmadı…
Yine Balıkesir’de kaynamaya neden olan bir başka konu medya üzerine olacak. Biliyorsunuz özellikle Balıkesir İl bazında o kadar çok yayıncılık misyonu içinde olanlar var ki bu işin artık cılkı çıktı diyenler son derece haklı. Benim bu konudaki tavrım ve düşüncem belli. 
İster baskılı olsun ister Web olsun bir gazete Basın İlan Kurumuna tabiyse eyvallah. Değilse hiçbir kimsenin, kurumun ve kuruluşun onları kaale almaması gerekiyor. 
İkincisi Web TV yayıncılığı yaptığını logolarıyla veya söylemleriyle dile getirenler varsa onların da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan bu konuda izin ve lisanslı olması gerekiyor. Peki, bu yoksa işte onların da hiç bir kurum, kuruluş ve kişiler tarafından ayni şekilde kaale alınmaması gerekir. 
Ekonomik anlamda nasıl kaynama oluyor diye soracak olursanız, bu konuda çok uzun yazmak istemiyorum. Çünkü iki Oda başkanlığı tek adayla yapıldı. Bunlar olumlu gelişmeler. Olumsuzlukları da yerimiz dolduğu için bir sonraki yazımıza bırakmak istiyorum. 
Ezcümle, yaşayan Balıkesir üzerine olan tamamen objektif olmaya çalışarak yazmaya devam edeceğiz. Bir tarafın destekçisi ve tetikçisi olmadan; bir tarafa da iftira ve çamur atmadan yıllardır sürdürdüğümüz gazetecilik ve televizyonculuk misyonumuzu devam ettirmeye devam edeceğiz …
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos