Depremzede Misafirlerimiz - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Depremzede Misafirlerimiz



Ülkemizin yaşadığı felaketin boyutunu anlatabilmenin ve görmeden tahayyül edebilmenin mümkün olmadığı, oraya gidenler ve yetkililer tarafından günlerdir dile getiriliyor. “Televizyonlarda izlediğiniz hiç bir şey” demeleri hep bu yüzden. Yaşanabilecek, “Kötünün de en kötüsü”nü yaşıyoruz maalesef. Bölgedeki enkaz kaldırmalar ve oradakilerin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılırken; bütün Türkiye de oradan ayrılanları kendi memleketlerinde ağırlıyor…
Balıkesir nasıl başta Valisi, Belediye Başkanları, bütün kurum ve kuruluşlarıyla ilk günden itibaren orada en üst düzeyde ilk yardım, kurtarma ve sonrasında ihtiyaçların giderilmesi için çalışmış çabalamış ve büyük hizmet vermişse; şimdi de ilinin tüm yerleşim yerlerinde gelenleri en iyi şekilde misafir etmek için en yüksek gayreti gösteriyor. 
Bunu birkaç gözlemimden sonra yazmak istedim. Bundan bir kaç gün önce Balıkesir Haber TV olarak gittiğimiz ve haberini yaptığımız zaman gördüm. Eski Yaylada’nın olduğu bölümde öyle organize bir şekilde karşılanıyor ki misafirler; yapılabilecek en iyi örnek veriliyor. Terminalden alınan ya da kendi imkânlarıyla Balıkesir’e gelen depremzedeler güler yüz ve ilgiyle kapıda karşılanıyor ve sonrası onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde planlanmış. Öncelikle dinlenmeleri ve ikramları sağlanıyor ondan sonra bütün reyonlar onlara açık ve ihtiyaçlarına göre kendilerine giyim olarak ne lazımsa tedarik ediyorlar. Ardından çocuklar için zaten her şey düşünülmüş. Giyiminden, ders araç gereçlerine ve oyuncaklarına kadar. 
Bütün bu ihtiyaçlarından sonra ikamet edecekleri yurt ya da evlerine götürülüyorlar. Burada tabii ki bütün kurum müdürleri teyakkuzda… Herkes kendi alanında yerine getirmesi gerekenleri yapıyorlar. Bunlar yapılırken kendilerine son derece nazik, kibar ve anlayışlı olmaya çalışılıyor. Hele ki çocuklar… Zaten bütün bu anlamdaki öğretmenler ve pedagoglar aktif bir durumda onlarla ilgileniyor. Her yerde, daha ilk gelişte Yaylada olmak üzere her gittikleri yerde kendilerine destek veriliyor. 
Keza mahalleler de öyle; Cuma günü hayır için gittiğim 2. Sakarya Mahallesinde Muhtar kardeşim Ahmet Eroğlu ile görüştüm. Mahallelerine gelen aileleri evlerde en iyi şekilde ağırlamak için gece gündüz gayret ettiklerini ve herkesin de kendilerine destek olduğunu söyledi.
Bir de bu anlamda ikazlar var ki onları da burada belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle o bölgelerden kendi araçlarıyla gelenler için bu uyarılar. O bölgeden olan illerin plakaları olan araçların görülmesi halinde kendilerine anlayışlı olmak gerektiği vurgulanıyor bu uyarılarda. Ola ki dalgın olabilirler, ters bir şey yapabilirler veya söyleyebilirler. Aman dikkatli olalım şeklinde ikazlar da var.
Tabii ki bunlar güzel görüntüler. Keşke böyle büyük bir felaket yaşanmasaydı da bu insanlar böylesi zor durumlara düşmeseydi. Ama yaşandı; şimdi bize düşen millet olarak, yani insan olarak bizim vazifemiz: ”Bu insanların yaşadıkları travmaları en aza indirmek için elimizden ne geliyorsa yerine getirmek.”  
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos