Rasmus Denen Şerefsiz - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Rasmus Denen Şerefsiz



Kim olduğu, neden yaptığı yönünde derin araştırmalar yapılacak elbette ama ortada bir gerçek var;  bu adamın saldırısı İslam’a ve Türkiye’yedir…Çünkü böyle bir eylem için kendilerine göre birçok sembolik yerleri varken, Türkiye büyükelçiliği önünde, yazmaya bile elim varmıyor, Kur’an-ı Kerim’i yakmazdı. İşte bu yüzden, meselenin bu yönden ele alınması ve yorumlarda bulunulması ve kesinlikle başka yönlere çekilmemesi gerekiyor… Peki, bu insanlar ne istiyor olabilir?
Bizlerin çok çok derin düşünmesine gerek kalmadan hemen düz bir mantıkla ifade edebileceğimiz en anlaşılır sebebi; dünyaya yön veren süper güçlerin İslam’a ve onun en bilinçli inananlarının yaşadığı Türkiye’ye olan düşmanlıklarıdır…
Bu sebebi zaten hepimiz idrak ediyor ve bunun yüzyıllardır değişik versiyonlarını zaten dünya yaşaya geldi. Bizler de hiçbir ön yargı olmadan ve etrafımızda olan bitenlere baktığımızda bunu görüyoruz.  Çünkü bunların durduk yere olmadığını da bilmemiz lazım.
Rasmus denen Danimarkalı piyon ya da maşa kişinin bu eylemi gerçekleştirdikten sonra başta Türkiye olmak üzere gösterilen tepkileri takip ettim. Örneğin şöyle bir paylaşım vardı ki üzerine fazla bir şey yazmaya bile gerek olmadığını düşünüyorum: 
“Tarih, İslam’ı zedelemeyi düşünen nice Ebu cehillerle doludur. Ama unuttukları bir şey var: 
Kur'an'ın muhafızı Allah'tır. "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma.” 
 İbrahim Suresi 42. Ayet”
İşte bu kadar… Ama bizlerin de ülkemizin de ve diğer Müslüman ülkelerin de yaptırımları ve karşılıkları olacaktır. Nitekim hem Cumhur İttifakı yetkilileri hem de Millet İttifakı tarafından sert açıklamalar geldi. Zaten Türk Büyükelçiliği önünde olması bizim en fazla duyarlı olmamızı gerektiriyordu. Şu İsveçlilerin yaptıklarını anlamaya çalışmak boşuna olur. Dünyada milyarlarca Müslümanın tepkisinin olacağını bile bile güvenlik önlemleri alarak böyle bir eylemin yapılmasına izin vermek, hiçbir fikir özgürlüğüne, kanuna, uluslararası kurallara uymaz. Burada fikren bir eylem yapılmıyor ki…
Aslında tabii ki bunlardan böyle bir davranışın dışında bir tutum beklenemez. Ama benim üzüldüğüm buraya almaya bile hicap duyduğum, sosyal medyada paylaşımların olması. Adam Türkiye’de yaşıyor, eşi dostu, komşusu, akrabası Müslüman olan bir ülkenin vatandaşı ama haşa “iyi yapmış” diye yazabiliyor. Bir de sosyal medyanın kontrol altına alınması istenmiyor. Ben istiyorum ve böyle millet düşmanı, din düşmanı ve de dış mihrakların ekmeklerine yağ sürecek kişilerin engellenmesinden daha normal bir şey olamaz. 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos